Achtergrond instellen

Standaardinstelling herstellen

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. Hardware.Info publiceert jaarlijks gratis duizenden nieuwsberichten en honderden artikelen op basis van duizenden testresultaten. Dat is alleen maar mogelijk dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar: white-list onze site als je deze nuttig vindt. Klik hier voor meer info.

Aan de slag met DD-WRT

Router power

Door


Beveiliging en toegang

Ook de mogelijkheden om de router te beveiligen zijn bij DD-WRT uitgebreider dan je wellicht gewend bent. Onder het Advanced kopje van de draadloze adapters van de router kun je bepalen tijdens welke uren er draadloze verbindingen mogelijk zijn. Dit kun je per adapter bepalen. Bij de keuze WAN Access kun je redelijk fijnmazig bepalen welke computer op welk moment toegang kan hebben tot het internet. Erg handig kan ook de mogelijkheid zijn om de toegang tot bepaalde websites of websites waarin bepaalde woorden worden gebruikt te beperken. Ook kun je precies bepalen welke protocollen wel of niet gebruikt kunnen worden.


Je kunt precies bepalen wanneer de draadloze interfaces toegankelijk zijn

Kijk ook eens onder het menu Services. Daar kun je de USB-poort van je router instellen en gebruikmaken van FTP NAS-functionaliteit op basis van ProFTDd. Eventueel kun je Samba-ondersteuning toevoegen via HDsamba2, al werkt dat nog lang niet op iedere router. Ook kun je de functionaliteit van de router uitbreiden met UPnP Mediaserver Ushare; daarvoor moet je wel de optionele Optware pakketten installeren. Daarnaast kun je in dit menu Telnet / SSH toegang in- en uitschakelen. De shell-mogelijkheden zijn vrij uitgebreid en je kunt gebruikmaken van een Cron om op regelmatige momenten scripts uit te voeren. Overigens kun je ook commando’s uitvoeren via de keuze Commands onder de tab Administration.


Je kunt direct Linux-commando’s invoeren via het webmenu


Waarom de Hardware.Info Prijsvergelijker?

 Meer shops dan andere Nederlandse prijsvergelijkers bij IT-producten, dus altijd de laagste prijs!
 Alle prijzen en voorraadstatussen worden 18x per dag vernieuwd, geen verouderde info dus.
 Direct controleren of een product in Duitsland goedkoper is.
 Nederlandse shops met correcte verzendkosten voor Belgische bezoekers.
 Eenvoudig specificaties vergelijken in vergelijkingstabellen die bewaard blijven.
 Vanuit wensenlijstjes meerdere producten in één keer bestellen bij shops.

Ga naar de Hardware.Info Prijsvergelijker

Hardware.Info maakt gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.