Acht 'memchanische' toetsenborden getest door Tweakers

9 reacties
8 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Acht keer semimechanisch
  2. 8 besproken producten
  3. 9 reacties

Acht keer semimechanisch

Als je als gamer, of andere fervente gebruiker, een mechanisch toetsenbord te duur of niet prettig vindt, maar veel traditionele membraanborden weer als wat te mager beschouwt, kun je terecht bij memchanisch. Dit zijn de toetsenbord die fabrikanten ook wel 'hybrid mechanical’, ‘semimechanisch’ en ‘mecha-membrane’ noemen, om aan te geven dat deze toetsenborden eigenschappen van mechanisch en rubber dome combineren. Tweakers bekeek acht van deze toetsenborden: de Cooler Master MK110, Corsair K57 Wireless, Logitech G213 Prodigy, MSI Vigor GK30, Razer Ornata V2, Sharkoon Skiller SGK5 en de Steelseries Apex 3 en Apex 5.

De eigenschappen van de toetsenborden werden met behulp van de TA.XT plus Texture Analyser van het bedrijf Stable Micro Systems doorgemeten. Dat instrument kan nauwkeurig de hoeveelheid travel, de kracht die je nodig hebt bij het registreren van een toetsaanslag en het hele krachtsverloop van de schakelaar meten. Zo is te bepalen in hoeverre de eigenschappen tussen toetsen verschillen.

De eerste constatering is dat als je graag een mechanisch toetsenbord voor gaming wil vanwege het gevoel van de aanslag, de verhoogde duurzaamheid of de snelle actuatie, een memchanical toetsenbord geen goed alternatief is. Wel kunnen ze uitgebreide features voor een relatief lage prijs bieden. Bij de goedkopere toetsenborden vallen de Logitech G213 Prodigy en Sharkoon Skiller SGK5 in positieve zin op. Beide modellen krijgen een Great Value-award. Van de duurdere toetsenborden blijkt de Corsair K57 Wireless het interessantst. Dit toetsenbord verdient daarom een Excellent Choice-award.

Lees de volledige review: Semimechanisch spelplezier - Acht 'memchanical' toetsenborden getest

Een vergelijking van alle specificaties en testresultaten zie je hier.

 


8 besproken producten

Vergelijk alle producten

0
*