RTX 3060 Ti roundup met custom videokaarten van Asus, EVGA en MSI - Update met Inno3D, Gigabyte en Zotac

18 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Asus
  2. 2. Gigabyte
  3. 3. EVGA
  4. 4. MSI
  5. 5. Inno3D
  6. 6. Zotac
  7. 18 reacties

Asus

Nvidia heeft vandaag de GeForce RTX 3060 Ti onthuld. De eerste custom kaarten van onder andere Asus, EVGA, Gigabyte en MSI zijn al onthuld. Gigabyte hebben we vanmiddag al behandeld, hier vind je een overzicht van de andere kaarten die we tot nu toe zijn tegengekomen. De koelers blijken veel weg te hebben van de custom RTX 3070's.

Asus heeft vijf verschillende modellen, waarvan de ROG Strix het topmodel is. Deze kaart heeft een luchtgekoeld ontwerp dat 2,9 uitbreidingssloten dik is. Hier zitten drie fans met de bekende ring om de ventilatoren op. Achterop zitten vijf display-aansluitingen.

De TUF-variant toont veel gelijkenissen met de ROG Strix,  en de grootste verschillen zijn te zien in de kloksnelheden en vermoedelijk ook in de gebruikte onderdelen voor onder andere de stroomvoorziening:

De Dual-kaarten hebben twee ventilatoren, en de Dual Mini-varianten zijn een stuk compacter. Toch verschillen de kloksnelheden tussen de Dual- en de Dual Mini-versies weinig. Van alle versies komen er aparte OC-versies met hogere kloksnelheden vanuit de fabriek.

0
*