Intel Labs Day 2020: geïntegreerde fotonica, neuromorfische chips, en kwantumcomputing

1 reactie
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Geïntegreerde fotonica
  3. 3. Neuromorfische chips
  4. 4. Kwantumcomputing
  5. 1 reactie

Inleiding

Vandaag heeft de Intel Labs Day 2020 plaatsgevonden, een virtueel evenement waarin de r&d-tak van Intel meer informatie geeft over hun lopende projecten. Zeker in tijden van productie- en voorraadproblemen willen ze bij het blauwe kamp een positieve blik op de toekomst bieden.

Zo hoopt het bedrijf tegen 2030 de rekenkracht in bepaalde workloads te verhogen, tot wel duizend keer meer. Een ambitieuze claim, die het bedrijf al eerder heeft gemaakt. Intel beweert dat dit moet mogelijk zijn door het ontwikkelen van technologieën die momenteel zelf nog niet ‘in de kinderschoenen’ staan.


Beeld: ComputerBase

Zo werken er meer dan 700 wetenschappers bij Intel Labs, waarvan er ongeveer 500 een doctoraat bezitten. Naast gemiddeld 500 jaarlijkse nieuwe patenten, zorgt de divisie op jaarbasis voor meer dan 100 use cases met toepassingen in het dagelijks leven, verspreid over 30 verschillende gebieden.

Dit artikel brengt de voornaamste onderwerpen van het evenement aan bod, waaronder geïntegreerde fotonica, neuromorfische chips, en kwantumcomputing.

0
*