Intel kondigt volgende generatie opslag- en geheugenproducten aan

16 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Optane P5800X-SSD
  3. 3. Optane H20-SSD & Optane op DIMM-formaat
  4. 4. SSD’s met 144-laags NAND
  5. 16 reacties

Optane H20-SSD & Optane op DIMM-formaat

Met de codenaam Pyramid Glacier heeft Intel de opvolger van de Optane H10 aangekondigd: de Optane H20. Zoals de H10 is het een ssd waarbij het grootste deel van het geheugen bestaat uit 3D-nand, gecombineerd met een kleine hoeveelheid 3D XPoint. Dit moet het beste van beide werelden bieden.

Er komt een variant met 512 GB opslag, en een grotere versie met 1 TB nand-geheugen. Beide modellen komen met 32 GB Optane-geheugen, die veelgebruikte data moet opslaan. Volgens Intel volstaat de pcie 3.0 x4-interface, al zijn er geen cijfers bekendgemaakt op vlak van prestaties.

Tenslotte is er de derde generatie Optane-geheugenmodules, die Crow Pass wordt genoemd.  Het voordeel van deze modules is dat ze op twee verschillende manieren kunnen worden ingezet. Enerzijds kunnen ze het reguliere geheugen bijstaan op vlak van capaciteit, met lagere snelheden. Anderzijds kunnen ze dienst doen als een soort snelle cache voor ssd’s, die trager zijn. De Optane-dimms gaan samen met Sapphire Rapids uitkomen, dit zou ten vroegste rond het eind van 2021 plaatsvinden.

0
*