CES: TP-Link zet in op Mesh met WiFi 6E

18 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Deco WiFi 6 Mesh & WiFi 6E
  2. 2. 10 gigabit & 5G-gateway
  3. 3. Beveiliging & zakelijke oplossingen
  4. 18 reacties

Deco WiFi 6 Mesh & WiFi 6E

TP-Link heeft tijdens de CES-beurs zijn nieuwe producten geïntroduceerd. De lineup bestaat uit netwerkapparatuur met en zonder mesh. Het bedrijf heeft geen informatie gedeeld omtrent prijzen en beschikbaarheden.

Deco WiFi 6 Mesh met Amazon Alexa

De Deco Voice X20 bevat een mesh-wifisysteem met een ingebouwde smartspeaker. Hij dekt tot 370 vierkante meter en zorgt voor één netwerk met één gebruikersnaam en wachtwoord. Dit geeft de mogelijkheid om door middel van fast roaming vrij door het huis te bewegen zonder de verbinding te verliezen.

Daarnaast is Amazons Alexa geïntegreerd in de ingebouwde smartspeaker, wat de mogelijkheid biedt voor het beheren van smarthome-apparaten, stembediening en het streamen van muziek.

AX7800 Multiroom Mesh WiFi 6E Systeem - Deco X96

De fabrikant heeft verschillende nieuwe wifi 6E-producten getoond. Deze apparaten maken gebruik van de 6GHz-band, een nog niet eerder benutte frequentie die voor meer bandbreedte en lagere latency zorgt. De Deco X96 levert een maximale snelheid van 7.800 Mbps met tri-band wifi. De mesh-oplossing maakt gebruik van AI om de netwerkomgeving te leren kennen, om zo optimale wifi te kunnen bieden in en rond het huis.

AX5400 Multiroom Mesh WiFi 6E Systeem met Smart Hub - Deco X76 Plus

Vervolgens is er de Deco X76 Plus. Het tri-band-systeem in staat om snelheden van 5.400 Mbps te behalen. De ingebouwde Smart Hub doet dienst als een smarthome-hub en koppelt je smarthome-apparaten aan elkaar via de app.

AX7800 Tri-Band WiFi 6E Router - Archer AX96

De Archer AX96 haalt ook snelheden tot 7.800 Mbps. Op de 5GHz-band zorgt DL/UL MU-MIMO voor een gelijktijdige dataoverdracht van en naar aangesloten apparaten, wat voor een lagere latency moet zorgen. Hij beschikt naast vier reguliere ethernetpoorten over een enkele 2,5GbE-aansluiting, gevolgd door nog een extra gigabitpoort.

0
*