Ryzen 5000 BIOS supportoverzicht maart 2021

9 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Asus
  3. 3. ASRock
  4. 4. Biostar 
  5. 5. Gigabyte 
  6. 6. MSI
  7. 9 reacties

Inleiding

Eind januari namen we de compatibiliteit van AM4-moederborden in combinatie met de Ryzen 5000-processors onder de loep. De moederbordfabrikanten hebben in de loop van de afgelopen weken nieuwe firmware-updates beschikbaar gemaakt. Tijd voor een nieuwe versie van het bios-overzicht!

De lijst bestaat uit moederborden van de voornaamste AMD-partners, waaronder Asus, ASRock, Biostar, Gigabyte, en MSI. Dit artikel is een weergave van deze borden, waarbij elk exemplaar is voorzien van een downloadlink naar de meest recente bios-versie. Zo kan je snel nagaan of je moederbord met een 400-chipset een update heeft ontvangen. De voornaamste borden met een 500-chipset zijn eveneens aanwezig.

De meeste moederborden zijn inmiddels voorzien van een bios die ten minste beschikt over Agesa-versie 1.2.0.0. In de loop van vorige week heeft AMD versie 1.2.0.1 onthuld, die meer stabiliteit moet bieden maar ook enkele problemen moet verhelpen. Enkele MSI-moederborden hebben alvast een dergelijke update ontvangen, de meerderheid zal echter nog even moeten wachten. Om het overzicht te bewaren worden enkel de bios-updates met versies 1.2.0.0 en 1.2.0.1 getoond.

Naast enkele bugfixes voor nvme- en m.2 sata-ssd's, moeten de prestaties van L3-cache consistenter zijn. Dit zou niet altijd het geval zijn geweest in Aida64. AMD geeft wel aan dat er geen problemen zijn gemeld naast die van de voorgenoemde benchmark. Tenslotte moeten de Ryzen 5600X en 5800X stabieler zijn wanneer de gebruiker cores uitschakeld via de Ryzen Master-software.

0