Panasonic introduceert televisies voor 2021: FreeSync van top tot teen

4 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. OLED
  2. 2. LCD
  3. 3. Volledige line-up
  4. 4. Audio
  5. 4 reacties

OLED

Panasonic heeft een groot deel van zijn televisie-lineup voor 2021 geïntroduceerd. Voor nu komen er nieuwe modellen voor zes verschillende productreeksen, waarvan vier met een oled-paneel en twee met een lcd-display.

De series JZ1506, JZ1004 en JZ980 bieden de oled-modellen. Naast de reguliere schermdiagonalen van 55- en 65-inch komt er in alle drie de reeksen ook een versie van 48-inch, net zoals de meeste andere fabrikanten inmiddels besloten hebben.

Panasonic zegt de maximale helderheid op te kunnen voeren met 'Master HDR OLED Professional-displays', hoewel het niet verklaart hoe groot het verschil voor deze generatie precies zal zijn. Naast de eerder geïntroduceerde JZW2004-serie krijgt ook de JZ1506-reeks een dergelijk paneel. De kleuren van alle nieuwe oled-displays zouden zijn afgesteld door Company 3-ceo Stefan Sonnenfeld.

Ook nieuw van alle nieuwe oled-televisies is de HCX Pro AI-processor. Deze chip is in staat om het soort beeld te detecteren (d.w.z. sport, films en games) en hier automatisch het beeld en de geluidskwaliteit op aan te passen. Of er verschillen zijn met Dolby Vision IQ (dat ook ondersteund wordt) is niet bekend, hoewel het bij Dolby's techniek ook mogelijk is om de helderheid aan te passen op basis van omgevingslicht. De functie is uiteraard ook uit te zetten. Verder ondersteunen de oled-modellen een modus die de inputlag verder moet verlagen en hebben ze AMD FreeSync Premium.

Ook opvallend is dat de JZ2004-sku's net als de HZW2004-topmodellen luidsprekers aan de bovenkant en aan de zijkanten hebben die voor Dolby Atmos-geluid zorgen.


Het speakersysteem van de JZ2004-serie.

0