Google I/O 2021: dit zijn de belangrijkste aankondigingen

3 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Android 12: personalisatie, interface en privacy
  3. 3. Camera en Google Photos
  4. 4. Overige Google-functies
  5. 5. Fusie van Wear OS en Tizen
  6. 3 reacties

Fusie van Wear OS en Tizen

Eind februari dook het gerucht op dat de volgende Samsung-smartwatch op Android zou draaien, in plaats van het eigen Tizen-besturingssysteem. Dit is bevestigd, aangezien Google en Samsung hebben aangekondigd dat Wear OS en Tizen gaan fuseren. Het nieuwe platform wordt momenteel simpelweg ‘Wear’ genoemd, al staat de naam nog niet helemaal vast.

De samenwerking moet het beste van beide werelden opleveren, met name de betere accuduur van Tizen en de brede beschikbaarheid van apps voor Wear OS. Daarnaast ontstaat er één centraal smartwatch-os voor het Android-platform, waardoor het eenvoudiger moet worden voor ontwikkelaars om apps te bouwen.

Verder zal Google meer eigen apps toevoegen aan het Wear-platform en zal het zijn bestaande apps bijwerken, waardoor ze meer functionaliteit moeten kunnen bieden. Ten slotte worden de gezondsheids- en fitnessfuncties van Wear helemaal opnieuw opgebouwd met behulp van Samsung en Fitbit. De verkoop van Fitbit aan Google werd eerder dit jaar afgerond, wat wil zeggen dat beide smartwatch-ontwikkelaars nu onder hetzelfde dak werken. Zo is bekendgemaakt dat er ook Fitbit-smartwatches met Wear op komst zijn.

0