Overzicht: hoe lang krijgt jouw iPhone of Android-smartphone updates?

36 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Apple & iOS
  3. 3. Google - Huawei
  4. 4. LG - Motorola - Nokia
  5. 5. OnePlus - Oppo - Realme
  6. 6. Samsung - Sony - Xiaomi
  7. 7. Conclusie
  8. 36 reacties

LG - Motorola - Nokia

Bij de smartphones van LG kunnen we van een unieke situatie spreken. Begin april heeft het bedrijf namelijk beslist om uit de smartphonemarkt te stappen, nadat men geen geschikte koper kon vinden. Hierdoor wordt de LG Wing het laatste toestel van de fabrikant. Niet veel later heeft LG wel beloofd dat bepaalde modellen naast Android 12, ook van Android 13 voorzien zullen worden. Hoewel er ook nog aan beveiligingsupdates wordt gewerkt, is het niet duidelijk wanneer deze beschikbaar zullen zijn.


Volgens LG hangt de toekomstige ondersteuning mede af van Google en Qualcomm.

Waar de LG Wing, Velvet, Velvet LTE, V50S, V50, G8, Q31, Q52 en Q92 allemaal een upgrade zullen krijgen naar Android 12, gaan enkel de LG Velvet, LG Velvet LTE en de LG Wing een Android 13-update krijgen. Het is echter geen zekerheid dat de voorgenoemde modellen ondersteund gaan blijven. Indien het uitrollen van de nieuwere Android-versies 'lastig of onmogelijk' wordt, zullen de getroffen modellen ook geen nieuwe software krijgen.

Hier kun je de vijf meest begeerde toestellen van LG vinden.

Motorola

Hoewel de meeste Motorola-smartphones gemiddeld slechts twee jaar updates genieten, geeft de website van de fabrikant wel netjes per model weer tot wanneer de ondersteuning loopt. Toestellen zoals de Motorola One Action, die tot het Android One-programma behoren, krijgen naast twee jaar aan os-updates nog een jaar extra beveiligingspatches.

Deze pagina bevat de vijf populairste Motorola-mobieltjes.

Nokia

Hoewel Nokia niet meer de krachtpatser is die het vroeger is geweest, heeft het Finse bedrijf nog steeds een aardige selectie toestellen in verschillende prijsklassen. Zo belooft de fabrikant drie jaar software-updates (os én beveiliging) voor de X10 en X20. Daarnaast genieten de G10 en G20 eveneens drie jaar aan beveiligingspatches, al krijgen deze toestellen twee jaar lang OS-upgrades.


In het kader van duurzaamheid levert Nokia geen lader bij de X10 en X20 (hierboven afgebeeld).

Verder zijn vrijwel alle modellen voorzien van Android One, wat betekent dat ze tot drie jaar lang updates krijgen. Daarnaast worden dergelijke telefoons relatief snel van nieuwe os-versies voorzien.

De vijf meest bekeken Nokia-telefoons kun je hier terugvinden.

0