Overzicht: hoe lang krijgt jouw iPhone of Android-smartphone updates?

36 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Apple & iOS
  3. 3. Google - Huawei
  4. 4. LG - Motorola - Nokia
  5. 5. OnePlus - Oppo - Realme
  6. 6. Samsung - Sony - Xiaomi
  7. 7. Conclusie
  8. 36 reacties

OnePlus - Oppo - Realme

Bij OnePlus varieert het updatebeleid op basis van het segment. Waar alle modellen vanaf de OnePlus 7 momenteel alvast van Android 11 zijn voorzien, is dit de eerste en tegelijkertijd de laatste upgrade voor de OnePlus Nord N10 en N100. Dat is opmerkelijk, aangezien de OnePlus 8T vóór de Nord N100 en N10 5G is aangekondigd en toch standaard met Android 11 wordt geleverd.


De OnePlus Nord N10 5G (links) naast de Nord N100

Terwijl de budgetmodellen slechts twee jaar lang beveiligingsupdates zullen krijgen, heeft de fabrikant ook aangetoond dat het over zijn gemiddelde periode van drie jaar durft gaan. De OnePlus 5, die in de zomer van 2017 is uitgekomen, heeft eind vorig jaar namelijk nog een update ontvangen. Bovendien gaat de Chinese fabrikant zowel de OnePlus 6 als de 6T van Android 11 voorzien, dit is de derde Android-upgrade voor deze modellen.

De vijf populairste smartphones van OnePlus vind je terug in deze vergelijkingstabel.

Oppo

Ook Oppo kiest verschillende termijnen op basis van het toestel. De lager gesegmenteerde telefoons krijgen slechts één Android-upgrade, terwijl de duurdere exemplaren minimaal twee grote Android-updates moeten ontvangen. Oppo heeft begin mei wel bekendgemaakt dat zijn smartphones drie jaar lang beveiligingsupdates zullen krijgen, in plaats van twee jaar. Bovendien wordt de mogelijkheid onderzocht om deze periode van drie jaar verder op te drijven naar vier jaar, al heeft de fabrikant nog geen concrete beloftes gemaakt.

Op deze pagina vind je de vijf populairste Oppo-telefoons.

Realme

Net zoals veel andere fabrikanten, hanteert Realme een standaard updatebeleid van twee jaar. Zo krijgen de voornaamste apparaten van deze fabrikant een tweetal Android-upgrades met de bijbehorende veiligheidsupdates, al is het niet duidelijk wanneer Android 11 beschikbaar zal zijn voor de Realme 6 en Realme 6i.


Momenteel is de Realme GT zo'n twee weken beschikbaar in de Benelux.

Via deze vergelijkingstabel kun je de vijf meest gewenste toestellen van Realme bekijken.

0