Overzicht: hoe lang krijgt jouw iPhone of Android-smartphone updates?

36 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Apple & iOS
  3. 3. Google - Huawei
  4. 4. LG - Motorola - Nokia
  5. 5. OnePlus - Oppo - Realme
  6. 6. Samsung - Sony - Xiaomi
  7. 7. Conclusie
  8. 36 reacties

Samsung - Sony - Xiaomi

De afgelopen jaren was Samsung niet bepaald de beste fabrikant op het gebied van updates. Rond augustus vorig jaar kwam daar verandering in, aangezien de Koreaanse smartphonebouwer drie generaties Android-upgrades heeft beloofd op diverse van zijn Galaxy-apparaten. Een half jaar later gaf het bedrijf aan dat zowat de volledige Galaxy-line-up minstens vier jaar lang voorzien zal worden van beveiligingsupdates.


Naast de vlaggenschepen, zullen ook de Galaxy A71 (hierboven) en de A51 minstens drie grote os-upgrades ontvangen. (foto: PCMag)

Ook hier varieert de updatefrequentie op basis van het model. Zo krijgen de vlaggenschepen uit de S- en Note-reeksen maandelijkse beveiligingsupdates, terwijl de lager gesegmenteerde varianten per kwartaal of per half jaar een patch ontvangen. Overigens zal het moeten blijken hoe snel de nieuwe os-updates worden toegepast.

De top vijf populairste Samsung-smartphones vind je hier terug.

Sony

Ook Sony hanteert een standaard updatebeleid van twee jaar aan beveiligingsupdates, het aantal os-upgrades varieert op basis van het model. Zo is de Xperia XZ2-serie (2018) de eerste high-end lijn van het merk die geen Android 11-update zal ontvangen. Ook de Xperia 10-reeks (februari 2019) valt bijvoorbeeld uit de boot. Waar deze toestellen wel nog een nieuwe Android-versie hebben ontvangen, moet bijvoorbeeld de low-end Xperia L4 (april 2020) het doen met Android 9 (Pie). 

Op deze pagina kun je de vijf meest begeerde telefoons van Sony aanschouwen.

Xiaomi

Tegenwoordig zijn Xiaomi-telefoons zeer populair, wat deels verklaard kan worden door de aangeboden hardware en features ten opzichte van de prijs. De doorsnee updatecyclus bedraagt wel slechts twee jaar. Bovendien is dit tijdsvenster onder voorbehoud en kan dit variëren op basis van de regio of het model.


Terwijl bepaalde Xiaomi-telefoons reeds voorzien zijn van Android 11, blijft het afwachten voor onder andere Redmi 9 Pro Max-gebruikers.

De vijf populairste Xiaomi-handsets van dit moment kun je hier bekijken.

0