Overzicht: hoe lang krijgt jouw iPhone of Android-smartphone updates?

36 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Apple & iOS
 3. 3. Google - Huawei
 4. 4. LG - Motorola - Nokia
 5. 5. OnePlus - Oppo - Realme
 6. 6. Samsung - Sony - Xiaomi
 7. 7. Conclusie
 8. 36 reacties

Conclusie

Op het vlak van updates kunnen we stellen dat Apple en Samsung aan de top staan. Waar de iPhonebouwer geen concrete beloftes maakt, biedt Samsung langer softwareondersteuning dan de gemiddelde Android-fabrikant. Pixel-gebruikers kunnen eveneens genieten van een goede ondersteuning, met een periode van drie jaar. Ook OnePlus doet het goed, al vallen de budgetmodellen uit de boot. Waar het aantal os-upgrades bij Oppo afhangt van het specifieke model, wil deze fabrikant wel drie of misschien wel vier jaar lang beveiligingspatches verschaffen.


Op moment van schrijven is de OnePlus Nord de populairste smartphone uit de hwi-productvergelijker.

Hoewel Motorola en Nokia geen buitengewone prestaties leveren op het gebied van software, hebben beide bedrijven wel aardig wat modellen met Android One. De smartphones die onder dit programma vallen, genieten op zijn minst drie jaar lang beveiligingsupdates. Voor bepaalde toestellen belooft Nokia ook drie jaar lang software-updates, al geldt dit niet voor alle modellen. Van deze garantie is bij Huawei en LG weinig sprake; hoewel ondersteuning voor bepaalde toestellen wordt genoemd, zijn deze updates geen zekerheid. 

Tenslotte komen Realme, Sony en Xiaomi aan bod. Deze fabrikanten bieden een standaard updatebeleid van gemiddeld twee jaar, dat bovendien niet bij elk merk even vast staat. Zo varieert dit tijdsvenster bij Xiaomi op basis van de regio en het gekozen model. Daarnaast krijgen sommige budgetmodellen van Sony geen enkele Android-upgrade. Qua software behoren de smartphones van deze bedrijven dus niet bepaald bij de beste van de klas.

Hieronder zie je de vijf populairste smartphones uit de hwi-productvergelijker. Via deze link kun je ze in een vergelijkingstabel bekijken.

 1. OnePlus Nord 5G 256 GB Grey
 2. Samsung Galaxy A52 128 GB Black
 3. Motorola Moto G100 Blauw
 4. OnePlus Nord 5G 128 GB Grey
 5. Samsung Galaxy S21 128 GB Gray
0