Samsung ontvouwt Galaxy Z Fold 3 5G, Galaxy Z Flip 3 5G en Galaxy Buds 2

75 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Galaxy Z Fold 3: verborgen selfiecamera en ondersteuning voor S-Pen
  3. 3. Galaxy Z Flip 3: 120 Hz, groter display achterop
  4. 4. Galaxy Buds 2: lichtgewicht TWS-oortjes met ANC
  5. 75 reacties

Galaxy Z Fold 3: verborgen selfiecamera en ondersteuning voor S-Pen

Hoewel het uiterlijk van de Z Fold 3 op het eerste zicht niet sterk verschilt in vergelijk met zijn voorganger, zijn er wel enkele belangrijke verschillen. Zo is het de eerste Samsung-smartphone die voorzien is van een under display-camera, die relatief goed is verborgen in het vouwbare 7,6-inch amoled-paneel. Zowel het hoofdscherm als het 6,2-inch frontscherm bieden een refreshrate van 120 Hz.


De Galaxy Z Fold 3 (links) naast zijn voorganger. (bron: LinusTechTips)

De selfiecamera op de voorzijde maakt wel nog gebruik van een hole-punch notch in het midden van het scherm. Waar deze lens een resolutie van 10 megapixel heeft, moet de verborgen selfiecamera het doen met 4 MP. Het camerasysteem achterop het toestel bestaat uit drie 12MP-sensoren, waaronder een groothoeklens, een ultragroothoekcamera en een telefotolens.


Terwijl de selfiecamera goed is verborgen, blijft hij wel nog zichtbaar.

Onder de motorkap bevindt zich een octacore-cpu die op 5nm is gebakken. Naar verluidt wil het bedrijf de Qualcomm Snapdragon 888 gebruiken voor de Amerikaanse markt, terwijl de rest van de wereld zou beschikken over een Samsung Exynos 2100-chip. Daarnaast heeft de telefoon 12 GB werkgeheugen, qua opslag kunnen gebruikers kiezen tussen 256 en 512 GB UFS 3.1-flashopslag. De stroom wordt geleverd door een 4.400mAh-accu, die van prik wordt voorzien door 25W-snelladen of draadloos laden (tot 10 watt).

Een van de grootste veranderingen die de Fold 3 met zich meebrengt, is de ondersteuning van de S-Pen. Gebruikers kunnen enkel de S Pen Fold Edition of S Pen Pro gebruiken, aangezien deze met een punt zijn uitgerust die zich terugtrekt bij teveel druk. Op die manier is het niet mogelijk om het scherm te beschadigen door het gebruik van de pen. Verder biedt enkel het hoofdscherm stylusondersteuning.

De Galaxy Z Fold 3 5G weegt 271 gram, meet 67,1 x 158,2 x 16 millimeter wanneer hij is opgevouwen en 128,1 x 158,2 x 6,4 millimeter indien opengeklapt. De foldable zal beschikbaar zijn in Phantom Black, Phantom Green en Phantom Silver. Hij is per direct te bestellen via pre-order, vanaf 1.800 euro (zo’n 200 euro goedkoper dan zijn voorganger). Naar verwachting moet hij op 27 augustus uitkomen.


 

0