Huawei MateView: een draadloze 3:2-monitor die anders is

7 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Anders dan anders
 3. 3. Testresultaten
 4. 4. Conclusie
 5. 1 besproken product
 6. 7 reacties

Inleiding

Huawei is misschien wel een van de bekendste Chinese bedrijven en dat is niet geheel tegen wil en dank. Het bedrijf zet veel in op de ontwikkeling van allerlei producten. Zo is het bezig met mobiliteit en ook vonden we deze week een printer van dit merk met Harmony OS aan boord. Naast mobieltjes, slimme horloges, routers en laptops, stapt het merk nu dus ook in de markt van de monitoren. Naast standaardmodellen, voegt het met de MateView ook een opvallend model aan zijn programma toe. Dit keer geen dertien-in-een-dozijn model, maar iets bijzonders.

Dat begint al bij het formaat. Het is een model met een 28 inch paneel met dunne randjes. Geen afleidende lijnen, lampjes en andere zaken. Een strak scherm en that’s it. Huawei zou Huawei niet zijn als er niet nóg wat bijzonders zou zijn. 4K-schermen zijn inmiddels niet zo heel bijzonder meer, maar Huawei doet daar een schepje bovenop.

In plaats van de gebruikelijke 3840x2160 pixels, biedt de MateView 3840x2560 pixels, oftewel een 3:2-resolutie. Dat is in de praktijk heel erg prettig. Het betekent in het kort: je kunt meer nieuwsberichten op Hardware Info in één oogopslag of net iets meer code, tekst of Excel-regels zien. Dit is iets waar je heel snel aan kunt wennen. Volgens de specificaties haalt het scherm 500 nits en moet het aan de DisplayHDR 400-standaard voldoen. 


De MateView geeft een groot overzicht over de nieuwsberichten op Hardware Info.

De vormgeving van de monitor is ook op andere vlakken net even anders. De aansluitingen vind je onderaan de voet: achterop hdmi, mini displayport en usb-c om het scherm te voeden. Links vind je een audiojack, twee keer usb-a en een keer c. Die laatste, is geschikt om andere apparaten met maximaal 65W op te laden en is ook bedoeld om het scherm van beeld en geluid te voorzien vanaf bijvoorbeeld een laptop.Achterop vind je de voedingsaansluiting via usb-c, mini displayport en hdmi. Aan de zijkant vind je usb-c, audio en usb-a.

De keuze voor mini dp is opmerkelijk, die aansluiting zie je immers minder en minder terug op apparaten. Naast deze aansluitingen heeft Huawei ook een luidspreker in de voet gebouwd. Handig om naar geluid te luisteren, maar de muzikale kwaliteiten zijn niet overtuigend. Een hoofdtelefoon of speakers blijven nodig om echt van muziek te kunnen genieten.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Huawei MateView HSN-CBA

Huawei MateView HSN-CBA

 • 28.2 inch
 • 3840x2560
 • 164 ppi
 • IPS / PLS / AHVA
 • 60 Hz
 • HDR
 • HDMI
 • 2.0
 • 8 ms
 • 500 cd/m²
 • 1200 : 1

€ 549,00

5 winkels
0