Eerste Blik: Corsair Sabre Pro: Draadloze gaming muis die ook voor professionals aantrekkelijk is

14 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Draadloos, bluetooth en usb-c
 3. 3. Technische verschillen
 4. 4. iCue: ook voor professionals
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 14 reacties

Draadloos, bluetooth en usb-c

De Sabre Pro Wireless is een draadloze muis en dus zal het je niet verbazen dat er een draadloze ontvanger is meegeleverd. Dit is een compact modelletje die in een usb a-aansluiting gestopt moet worden. Hij is zo klein en compact dat je hem ook op je laptop zou kunnen laten zitten als je die in je tas stopt.

Onderop in de muis vind je een klein vakje, dat afgesloten is met een klepje. Daar kun je de ontvanger kwijt als je de muis mee wil nemen. Het klepje springt makkelijk weg, als je het openmaakt. Dit is typisch zo’n onderdeel dat je na verloop van tijd kwijt kunt raken. Gelukkig hangt hier het functioneren van de muis niet van af.


De ontvanger kun je in de onderkant van de muis opbergen.

De muis kan op drie manieren met een computer verbonden worden: draadloos via de meegeleverde ontvanger, via bluetooth én ook via een usb c-kabel. De Sabre Pro is dus van alle markten thuis. In de doos vind je naast de ontvanger een 2 meter lange usb a naar c-kabel. Helaas is deze niet voorzien van een luxe sleeve-afwerking, zoals bij versie mét draad.


De Sabre Pro werkt via usb-c, bluetooth en een Corsair-ontvanger.

De Sabre Pro wordt via de usb c-poort opgeladen, je hoeft dus geen batterijen te wisselen als je hem wil gebruiken.  Een belangrijk verschil tussen de Sabre Pro met en zonder draad is het gewicht. De goedkope variant heeft natuurlijk geen accu aan boord en is daarom wat geschikter om te gebruiken als je een lichtgewicht muis zoekt. De draadloze versie weegt 79 gram en is dus zeker geen baksteen. De versie zonder deze functionaliteit zet de weegschaal op 74 gram. Het verschil in gewicht is klein, maar door het andere zwaartepunt is gevoel toch anders. Dat is best moeilijk om in een tekst te verwerken, voor gamers kan ieder verschil nu eenmaal tellen en dus kun je niet zeggen dat je 1-op-1 de Sabres kunt wisselen.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Corsair Sabre Pro Champion Series Black

Corsair Sabre Pro Champion Series Black

 • 18000 dpi

€ 37,99

3 winkels
Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion

Corsair Sabre RGB Pro Wireless Champion

 • Draadloos
 • Bluetooth
 • 26000 dpi

€ 62,90

5 winkels
0
*