Logitech MX Keys Mini: aan de slag met dit nieuwe meeneemkeyboard

15 reacties
8 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Multifunctioneel
  3. 3. Just to be Bolt
  4. 4. Smiley
  5. 5. Conclusie
  6. 8 besproken producten
  7. 15 reacties

Inleiding

Toetsenborden zijn een onderwerp waarmee je met gemak een verjaardag over vol kunt praten. De een prefereert mechanische switches, de ander een beperkte travel en zo zijn er nog meer zaken waar je bij dit onderwerp van mening kunt verschillen. Dan zijn we nog niet eens begonnen over het type switches, waarover de liefhebbers van mechanische toetsenborden vaak zeer passievolle discussies kunnen voeren.

Dan komt nog het formaat: ook de vraag of je een volledig toetsenbord of juist iets kleiner wilt is erg persoonlijk. Heb je een klein bureau en gebruik je nooit het numerieke gedeelte, dan is een kleiner exemplaar een prima optie. Logitech maakt nu de stap naar een kleinere versie van het luxueuze (niet op gamers gerichte) MX Keys-toetsenbord. De kleinere tenkeyless-versie heet toepasselijk MX Keys mini.

 


De mini is een stuk kleiner dan het origineel.

De MX Keys maakt gebruik van scissor-toetsen. Het is dus geen mechanisch keyboard, en dat geldt ook voor dit kleinere exemplaar. Het is kleiner, maar ook hier vind je dezelfde toetsaanslag. De toetsen hebben op de rij met F-toetsen na een kuiltje waardoor ze net even trefzekerder en comfortabeler dan standaardtoetsen zijn.

Het kleinere model is echt mini, zowel het numerieke gedeelte, als het deel waar gewoonlijk de navigatietoetsen te vinden zijn, is verdwenen. Die pijltjestoetsen zijn vervangen door kleine exemplaren aan de linkerkant. Het is min of meer de indeling die ook op veel laptops wordt toegepast. Ze kunnen bij sommige mensen als een rode lap voor een stier werken, omdat ze toch graag de grotere versie zouden willen zien. De mini weegt 500 gram en dat is zwaar genoeg om voldoende tegenwicht te bieden tijdens get typen. 

0