Waarom de GTA Trilogy overweldigend negatieve reacties krijgt

70 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. GTA Trilogy ligt onder vuur
  2. 2. Prestatieproblemen
  3. 3. Rockstar Games Launcher-debacle
  4. 4. Sexminigame 'hot coffee' gespot
  5. 70 reacties

GTA Trilogy ligt onder vuur

Na maanden van geruchten en vermeende lekken werd de Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition deze maand uitgebracht. Het lijkt er daarentegen niet op dat de remasters van Grand Theft Auto 3, Vice City en San Andreas de verwachtingen waar kunnen maken. Wat de verontwaardiging groter maakt bij veel fans is het feit dat Rockstar Games en uitgever Take-Two berucht zijn voor het dwarsbomen van remastermods.

De inhoudelijke kritieken op de trilogie zijn uiteenlopend, maar komen grotendeels neer op klachten over de technische en artistieke staat van de games. Spelers melden prestatieproblemen, crashes en het gebrek aan de mogelijkheid om de games daadwerkelijk af te spelen vanwege problemen met de Rockstar Games Launcher.

Op grafisch gebied zijn er ook veel gamers die niet tevreden zijn. Er zijn veel klachten over de artistieke stijl van de vernieuwde personages. Rockstar heeft voor een meer cartooneske invulling gekozen die lang niet bij iedereen in de smaak valt. Afgezien daarvan komen visuele glitches zeer frequent voor. Ook missen veteranen allerlei nummers op de iconische radiozenders van GTA 3, Vice City en San Andreas.

Tot slot hebben de games naar verluidt een hoop gebrekkigheden die wijzen op een gehaaste productie. Zo hebben in-game reclames en etalages in sommige gevallen spelfouten in de teksten. Ook is het vrij duidelijk dat de regeneffecten door niemand getest zijn tijdens het ontwikkelingsproces; in sommige weerssituaties is de game nauwelijks meer speelbaar. Vandaar in dit artikel een kleine uiteenzetting van de voornaamste controverses rondom de nieuwe versies van de klassieke GTA's.

0