Overzicht: Philips presenteert nieuwe tv- en audioproducten voor 2022

1 reactie
Inhoudsopgave
  1. 1. OLED807 Ambilight-serie
  2. 2. Performance Series 8807
  3. 3. Sporthoofdtelefoons en draagbare bluetooth speakers
  4. 4. Fidelio FB1, Fidelio FW1 en de Fidelio FS1
  5. 1 reactie

OLED807 Ambilight-serie

De nieuwe Philips OLED807 Ambilight-serie moet naast een verbeterde 6e generatie P5 AI-verwerkingssuite het meest recente OLED EX scherm bieden en is vanaf juni 2022 verkrijgbaar.

OLED EX vervangt op waterstof gebaseerde verbindingen in de constructie door deuterium, wat moet resulteren in een 30% toename van de lichtopbrengst ten opzichte van een standaard OLED-scherm. De verbeteringen aan de 6e generatie P5 AI-processor omvatten het toevoegen van meer 'intelligentie' aan de integratie van de lichtsensor van de tv in de AI-functionaliteit van de set. Zo moet de verbeterde versie van de Ambient Intelligence van de P5-processor het huidige omgevingslicht in de kamer monitoren en de helderheid, het gamma en de kleuren nu continue in real time aanpassen.

De Philips Ambilight tv biedt nog steeds het volledige scala aan HDR-formaten aan, waaronder Dolby Vision, HLG, HDR10 en HDR10+ en HDR10+ adaptieve compatibiliteit. Nieuw in 2022 is echter de toevoeging van IMAX Enhanced-ondersteuning.

Voor gamers is gedacht aan HDMI 2.1-mogelijkheden, waaronder e-Arc, VRR-ondersteuning voor 4K van 40 Hz tot 120 Hz met een bandbreedte van 48 Gbps (444, 12 bit) FreeSync Premium en G-SYNC-compatibiliteit plus Auto Game en Auto Low Latency Modes.

Het geüpgradede 70W 2.1-geluidssysteem voorziet in een speciale triple ring en een naar achteren gerichte bassdriver, die wordt ondersteund door vier passieve radiatoren. Omdat de set deel uit maakt van het Philips TV & Wireless Home-systeem moet het draadloos aansluiten van een soundbar, extra achterluidsprekers of een subwoofer eenvoudig zijn, aldus Philips.

Het Android 11 TV-besturingssysteem biedt een ingebouwde Google Assistant (via push-to-talk op de afstandsbediening) en Works with Alexa-compatibiliteit.

De Philips OLED807 is vanaf juni beschikbaar in 48”, 55”, 65” en 77”. De adviesprijzen zullen later bekendgemaakt worden.

0