Review: De Logitech Lift is een slimme verticale muis voor 79 euro

19 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Rechtop en niet plat
  2. 2. Maatje S-M
  3. 3. Logitech Options +
  4. 4. Meerkennig
  5. 5. Uitvoeringen
  6. 6. Conclusie
  7. 19 reacties

Rechtop en niet plat

Over ergonomie op de werkplek is veel te zeggen. Het begint allemaal met een goede houding. Die bereik je voor een deel met een bureau en bureaustoel op de juiste hoogte. De spullen die je vervolgens op dat bureau plaatst en gebruikt, zijn al net zo relevant. Logitech brengt de nieuwe Lift uit, een verticale muis. In deze review beoordelen we hem.

Muizen heb je in allerlei verschillende vormen. De bekendste is het model met twee knoppen en een scrolwieltje. Hoewel dat de basis is, heb je er enorm veel variaties op: van simpele modellen met een kabeltje tot luxere draadloze modellen en speciale uitvoeringen voor gamers. Hoewel de bekende basisvorm de overhand heeft, wordt steeds vaker gekozen voor een muis met een verticale vorm.


De nieuwe Logitech Lift

Een verticale vorm heeft als voordeel dat je je pols minder hoeft te draaien en je hand daardoor in een meer natuurlijke houding gebruikt. Dat vermindert de druk op je gewrichten en is in de praktijk dus comfortabeler dan het gebruik van een standaard muis. Als je net als de meeste mensen al jaren gewend bent om met een standaard muis te werken, is het gebruik van een verticale muis even wennen. Om eerlijk te zijn: voor ons bleek een dagje werken voldoende om in de flow te komen en er net zo vertrouwd mee om te gaan als met een standaard model.


De nieuwe Lift komt naast de huidige MX Vertical

De nieuwe Lift van Logitech is zo’n verticale muis. Het is een model dat inmiddels voor 79 euro verkrijgbaar is en onder de al bestaande MX Vertical wordt gepositioneerd. Wanneer je de twee muizen naast elkaar zet, zie je dat de nieuweling een wat vlottere verschijning is dan het oudere model. De vormen zijn vloeiender en er is ander materiaal gebruikt. De MX Vertical is grotendeels gemaakt van plastic; de Lift is deels van dat materiaal gemaakt, maar heeft een rubberachtige achterzijde. Om mee te doen aan de duurzaamheidstrend heeft Logitech hem van gerecycled materiaal gemaakt. De Lift voelt wat anders aan dan het eerdere model. Je merkt vooral dat het materiaal aan de duimzijde harder is.

0