Review: Sennheiser Momentum True Wireless 3. Zijn deze oortjes hun prijs van 250 euro waard?

32 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Oortjes van 250 euro
 2. 2. Registratie voor volledige functionaliteit
 3. 3. In de praktijk
 4. 4. Specificaties
 5. 5. Conclusie
 6. 3 besproken producten
 7. 32 reacties

Oortjes van 250 euro

Sennheiser is een klinkende naam in de audio-industrie. Het Duitse merk is al vele jaren actief in deze markt en heeft er tal van producten voor uitgebracht. Een van de jongste telgen van het merk betreft de Momentum True Wireless 3-oortjes die voor 250 euro worden verkocht. Ze zijn voorzien van anc en spelen vanwege de prijs mee in het wat hogere segment.

De oortjes die we in dit artikel bekijken, dragen dus het merk Sennheiser. Deze productgroep van het bekende Duitse merk maakt tegenwoordig echter deel uit van de Zwitserse hoortoestellengigant Sonova. Dat lijkt in eerste instantie misschien wat vreemd, maar hoortoestellen zitten tegenwoordig boordevol complexe technologie. Dat betekent dat er zeker technische overeenkomsten zijn met oortjes zoals deze.

De Momentum True Wireless 3 zijn voorzien van bluetooth en worden geleverd met een vrij fors doosje. Hierbij zie je ook meteen een groot verschil met producten van veel andere fabrikanten. Waar dit soort oplaaddoosjes meestal van glad plastic zijn gemaakt, is in dit geval gekozen voor een 'stofachtige' afwerking. Dat oogt anders en geeft een gevoel van luxe. De oortjes zijn leverbaar in drie kleuren: zwart, grijs en beige.

Het doosje wordt zoals gebruikelijk gevoed via USB-C. In de doos vind je naast een kort kabeltje drie verschillende vormpjes om de oortjes passend te maken voor je oren. Een opvallende accessoire is het ringetje waarmee je de randen van de oortjes kunt beschermen. Handig is dat je het oplaadkastje via Qi draadloos kunt laden.

Voor de koppeling met verschillende apparaten kun je gebruikmaken van bluetooth; de relatief nieuwe 5.2-standaard wordt ondersteund. In de lijst met specificaties valt op dat Sennheiser een behoorlijk aantal codecs ondersteunt: AAC, aptX, aptX Adaptive en SBC.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Sennheiser Momentum True Wireless 3 Black

Sennheiser Momentum True Wireless 3 Black

 • In-ear
 • Draadloos

€ 220,01

6 winkels
Sennheiser Momentum True Wireless 3 Graphite

Sennheiser Momentum True Wireless 3 Graphite

 • Draadloos

€ 249,00

2 winkels
Sennheiser Momentum True Wireless 3 White

Sennheiser Momentum True Wireless 3 White

 • In-ear
 • Draadloos

€ 220,01

4 winkels
0