Review: Arlo Go 2: Een slimme camera met 4G die alles in de gaten houdt

5 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. 4G-camera
  2. 2. To cloud or not to cloud
  3. 3. Techniek
  4. 4. App
  5. 5. Conclusie
  6. 5 reacties

4G-camera

Arlo is een van de bekendere merken in de markt van slimme IP-camera’s. Het nieuwste product van Arlo is de Go 2, een slimme camera die niet alleen met wifi, maar ook met een mobiel netwerk kan worden verbonden. We hebben deze camera bekeken en in dit artikel lees je onze bevindingen.

Een camera als deze is geen product dat je iedereen blind kunt aanraden. Toch zijn er omstandigheden denkbaar waarin een camera die niet alleen van wifi maar ook van een mobiel netwerk gebruik kan maken,  een passende oplossing kan zijn.

Denk maar eens aan een vakantiehuisje waar je maar een deel van het jaar gebruik van maakt. Met een camera als deze is het niet per se noodzakelijk om daar het hele jaar een router in combinatie met een internetverbinding actief te laten zijn. De Go 2 kun je dan toch gebruiken om de boel in de gaten te houden. Daarnaast kan het een interessant product zijn om op een locatie zonder vaste verbinding een oogje in het zeil te houden. Denk bijvoorbeeld maar aan de bouwlocatie van een nieuw huis, op je boot of op een andere bijzondere plek.De Go 2 is gemaakt voor gebruik buiten.

De Go 2 is een camera van Arlo, en gemaakt voor gebruik buiten de deur. Dat merk je direct als je de relatief zware behuizing vastpakt. Die lijkt vrijwel hermetisch gesloten te zijn, maar zoals je iets verderop zult zien, is dat niet helemaal het geval. De Go 2 moet namelijk open kunnen, zodat je het simkaartje kunt plaatsen. De camera wordt geleverd in een doos waarin je naast de camera ook een accu, een ophangsysteem en een speciale USB-kabel terugvindt.In de doos vind je de camera, een accu, een oplaadkabel en bevestigingsmateriaal.

Met dat setje kun je hem eenvoudig op een willekeurige plaats buiten monteren. Eventueel kun je de camera ook op een andere manier monteren, hij is namelijk voorzien van een kwart-inch-schroefdraad. Om aan de slag te gaan, moet je hem eerst even uit elkaar halen. Met een knopje aan de onderzijde kun je de camera ontgrendelen om vervolgens het binnenwerk eruit te halen. Vervolgens kun je de accu en eventueel een simkaartje toevoegen. Behalve voor het simkaartje is er nog een slot beschikbaar. Hier kun je een microSD-kaartje in stoppen, waarmee je opnamen lokaal kunt opslaan.


Je zou de camera ook op de camping kunnen gebruiken.

Arlo is een concurrent van Google Nest en Amazon Ring; ook die bedrijven brengen camera's op basis van cloudopslag op de markt. Een van de verschillen met die twee merken is dat Arlo geen onderdeel uitmaakt van een bedrijf dat zich ook met heel andere zaken bezighoudt waarbij consumentengedrag centraal staat.  Arlo is namelijk onderdeel van beveiligingsbedrijf Verisure. 

0