Review: Samsung Galaxy Book2 Pro: 1,11 kilo lichte Alder Lake-machine is Samsungs rentree in de laptopmarkt

16 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Samsung is terug
 2. 2. Techniek
 3. 3. Beeldschermprestaties
 4. 4. Kleurbereik 
 5. 5. Accuprestaties
 6. 6. Processorprestaties
 7. 7. Grafische prestaties
 8. 8. Wifi-prestaties
 9. 9. Opslagprestaties
 10. 10. Systeemprestaties
 11. 11. Specificaties en prestaties
 12. 12. Conclusie
 13. 1 besproken product
 14. 16 reacties

Samsung is terug

Samsung is een van de belangrijkste elektronicafabrikanten, en net als zijn eeuwige tegenstrever LG afkomstig uit Zuid-Korea. De afgelopen jaren waren de laptops van Samsung afwezig in onze winkels, terwijl ze wel gewoon leverbaar waren in andere landen. Inmiddels is het bedrijf er weer mee terug op de Nederlandse markt. Een van de nieuwe machines is de Galaxy Book2, een laptop met een mobiele Alder Lake-processor en een gewicht van slechts 1,11 kilo. We kijken in dit artikel of het een interessante aanschaf is.

Samsung Galaxy Book2 Pro 15" 16GB 512GB Silver

Tot een paar jaar geleden waren grote laptops zwaar en log. Dat zorgde ervoor dat mensen die op zoek zijn naar een laptop om regelmatig mee te nemen, meestal kozen voor een kleiner exemplaar: makkelijk om te vervoeren, maar vanwege het kleinere scherm vaak wat minder geschikt om langdurig op te werken. Tegenwoordig zijn laptops echter veel lichter, en dit model van Samsung is daar een prima voorbeeld van. Het scherm ervan is 15,6 inch groot en toch weegt de Galaxy Book2 maar net iets meer dan een kilo.

Dat lage gewicht is heel prettig en het wordt gecombineerd met een flinterdun design. Dat betekent echter niet dat het aantal aansluitingen beperkt is. Samsung heeft een volwaardige HDMI-aansluiting ingebouwd, twee keer Thunderbolt, en een volwaardige A-variant van USB. Zelfs een MicroSD-slot is het merk niet vergeten. Wel zorgt het lage gewicht ervoor dat je soms het idee hebt met een fragiele laptop te maken te hebben, ondanks dat de behuizing van lichte metalen gemaakt is. 

Het touchpad is relatief groot. De toetsen van het toetsenbord zijn wat vlak, maar bieden voldoende comfort. Het grotere formaat van de laptop maakt dat er ruimte is gevonden voor een numeriek veld, wat best handig  is als je veel met cijfers werkt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Samsung Galaxy Book2 Pro 15" 16GB 512GB Silver

Samsung Galaxy Book2 Pro 15" 16GB 512GB Silver

 • Intel Core i7 1260P
 • 16 GB
 • 15.6 inch
 • 1920x1080
 • Intel Iris Xe Graphics G7 (Tiger Lake 96 EU)
 • 512 GB
 • Qwerty
 • 1.12 kg
 • Windows
Niet verkrijgbaar
0