Review: Sennheiser HD 400 Pro. Een hoofdtelefoon van 250 euro met een natuurlijke weergave

16 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Niet dicht en geen anc
  3. 3. Natuurlijke weergave
  4. 4. Specificaties
  5. 5. Conclusie
  6. 1 besproken product
  7. 16 reacties

Inleiding

Het is een trend om steeds meer zaken draadloos af te handelen. Dat biedt veel gemak, maar soms gaat het ten koste van het een of ander. Een goed voorbeeld is draadloos geluid. Negen van de tien keer is het resultaat ervan een compromis, want om geluid via bluetooth over te dragen, moet het worden gecomprimeerd. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Momentum True Wireless 3-oortjes van Sennheiser die we onlangs hebben bekeken. In sommige opzichten is een bekabelde oplossing dus een goed alternatief. Een voorbeeld daarvan is de HD 400 Pro-hoofdtelefoon die we in dit artikel onder de loep nemen.

De HD 400 Pro van Sennheiser is een hoofdtelefoon die via het klassieke concept werkt, dus met een kabelverbinding naar je computer, telefoon of ander apparaat. Dat is een prima methode voor geluidsoverdracht. Hierbij valt meteen op dat het merk nog een andere klassieker van de plank heeft gepakt: een kabel met een krul. De kabel heeft in uitgetrokken toestand een lengte van drie meter, maar ingetrokken is dat anderhalve meter. In de doos vind je ook een rechte kabel met een lengte van 1,8 meter en een adapter van 3,5mm naar 6,3mm.


De krulkabel is in de praktijk een pluspunt.

Die gekrulde kabel lijkt op het eerste oog een beetje vreemd, maar hij is eigenlijk enorm praktisch. Je hebt op deze manier behoorlijk wat reikwijdte, zonder dat je met overbodige kabellengte zit als je je dichter bij je laptop of andere geluidsbron bevindt.

De HD 400 Pro van Sennheiser is een model dat je over je oren draagt. De oorkussens zijn behoorlijk zacht en omvatten je volledige oren. De afwerking is fluweelachtig. Dat is lekker zacht, maar het heeft wel een nadeel. Het materiaal trekt makkelijk haartjes en stof aan, dus moet je de kussens regelmatig schoonmaken. Hoewel de HD 400 Pro 250 euro kost, is hij gemaakt van kunststof. Bij een hoofdtelefoon met een hoogwaardige geluidsweergave voelt dat een beetje ‘goedkoop’ aan. Ook is het jammer dat Sennheiser geen etui meelevert om de hoofdtelefoon netjes te kunnen transporteren. Het is overigens een echte hoofdtelefoon, je hebt dus geen microfoon tot je beschikking. 


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Sennheiser HD 400 Pro Black

Sennheiser HD 400 Pro Black

  • Over-ear

€ 208,25

2 winkels
0