Pat Gelsinger's Intel 2.0. De nieuwe koers van de chipgigant

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Intel verandert
  2. 2. Intel de chipfabriek
  3. 3. Intel het softwarebedrijf
  4. 4. Intel het netwerkbedrijf
  5. 5. Intel het GPU-bedrijf
  6. 6. Intel het AI-bedrijf
  7. 7. Intel het X86-bedrijf
  8. 8. Dit is het Intel 2.0
  9. 11 reacties

Intel het GPU-bedrijf

Lang geleden bracht Intel al eens een gpu op de markt. Hoewel de eerste consumenten-gpu van het bedrijf vertraging op vertraging oploopt, is het bedrijf overduidelijk serieus bezig om in deze markt actief te worden. Hoewel het dus nog even duurt voordat de Arc-videokaarten op de markt komen, is Intel ook in de zakelijke markt druk bezig met gpu’s.

Ponte Vecchio is de meest krachtige gpu. Naast deze chip heeft Intel ook de Arctic Sound M, een wat eenvoudigere gpu voor datacentra, beschikbaar in 75W- of 100W-uitvoering. Deze kaart is in staat om acht 4k-streams te verwerken, of dertig streams in full hd. Verder ondersteunt de kaart AV1-hardwarecodering. De gpu zou ook kunnen worden toegepast voor Intels Project Endgame. Hiermee is het mogelijk om grafische verwerkingskracht op een computer te lenen van een andere dienst of een clouddienst. Zo kun je op een trage laptop toch een game spelen.Ponte Vecchio

Behalve op de hardwaremarkt richt Intel zich in de gpu-wereld ook op software. Met oneAPI wil het bedrijf  het mogelijk maken om softwarecode te laten werken op allerlei verschillende processors en gpu’s. Daarmee  kunnen gebruikers en ontwikkelaars de software op het optimale platform laten werken.

0