Pat Gelsinger's Intel 2.0. De nieuwe koers van de chipgigant

11 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Intel verandert
  2. 2. Intel de chipfabriek
  3. 3. Intel het softwarebedrijf
  4. 4. Intel het netwerkbedrijf
  5. 5. Intel het GPU-bedrijf
  6. 6. Intel het AI-bedrijf
  7. 7. Intel het X86-bedrijf
  8. 8. Dit is het Intel 2.0
  9. 11 reacties

Intel verandert

Intel is al jaren een van de grootmachten in de chipmarkt. Het bedrijf, dat bekend is geworden door de X86-processors, is bezig een flinke gedaanteverwisseling te ondergaan. Een deel blijft bij het oude - deze pc-chips blijven bij het bedrijf van de band rollen - maar tegelijkertijd is het enorme bedrijf behoorlijk aan het veranderen. De vier superpowers van Intel staan daarbij centraal. 


De vier superpowers.

Die verandering is misschien nog niet altijd duidelijk zichtbaar, maar met de nieuwe CEO Pat Gelsinger is duidelijk een koersverandering ingezet. Wat de nieuwe koers is, werd de afgelopen dagen heel duidelijk op het Intel VisiON-evenement in Dallas, Texas.


De locatie van het Intel VisiON-evenement.

Gelsinger is geen onbekende voor Intel. Hij begon er in 1979 als kwaliteitscontroletechnicus, stond aan de wieg van de 80386-processor en was de architect van de 486-chip. Tot 2009 vervulde hij diverse functies bij het bedrijf, waarna hij in 2012 de CEO van VMware werd. Vorig jaar kwam hij weer in dienst bij zijn oude werkgever, maar nu als de baas.


Pat Gelsinger.

Als je naar de achtergrond van Gelsinger kijkt, zie je dat hij een techneut is. Dat merk je ook als je hem vol passie over technologie hoort praten. Hoewel hij nu de kapitein is van het enorme figuurlijke schip dat Intel is, blijft die passie zichtbaar. Enorm is het bedrijf zeker, want het heeft wereldwijd 121.000 mensen in dienst.

0