Review: RedMagic 7S Pro. De allersnelste Android-telefoon?

2 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Snapdragon 8+ gen 1
 3. 3. Gemaakt voor gamers
 4. 4. Benchmarks: Geekbench 5 Compute
 5. 5. Benchmarks: Geekbench 5 Single-Core
 6. 6. Benchmarks: Geekbench 5 Multi-Core
 7. 7. Benchmarks: PCMark Android Work 3.0
 8. 8. Benchmarks: PCMark Android Storage 2.0
 9. 9. 3DMark Wild Life Extreme Stress Test (Stabiliteit)
 10. 10. 3DMark Wild Life Extreme Stress Test (Hoogste/Laagste)
 11. 11. Specificaties
 12. 12. Testfoto's
 13. 13. Conclusie
 14. 2 reacties

Inleiding

Nog niet zo heel lang geleden hebben we de RedMagic 7 Pro aan de tand gevoeld, een smartphone die is voorzien van de Qualcomm Snapdragon 8 gen 1. Dankzij een ingebouwde fan met rgb weet het toestel die hete chip effectief te koelen, waardoor het de snelste telefoon met deze processor is. De 7 Pro is inmiddels alweer opgevolgd door de 7S Pro, een toestel met grotendeels dezelfde specificaties, maar nu met de nieuwe Snapdragon 8+ gen 1. We leggen het toestel op de testbank en onderzoeken hoeveel meerwaarde de nieuwe processor heeft.

RedMagic is onderdeel van het Chinese ZTE, wereldwijd een van de belangrijkste partijen op telecomgebied. Het bedrijf brengt niet alleen telefoons op de markt, maar levert ook apparatuur aan providers. Behalve gamingtelefoons met het label RedMagic heeft het ook wat meer modale toestellen in het assortiment.

Dat de 7S Pro anders is dan de gemiddelde telefoon, zie je direct. Het toestel is groter en zwaarder, en de luxe uitvoering die wij hebben getest is ook nog voorzien van een transparante achterzijde. Het is een vrij grote telefoon met een 6,6 inch groot scherm en een metalen buitenzijde. Het toestel weegt 235 gram, dat is hetzelfde gewicht als dat van een iPhone 13 Pro Max.

Bijzonder aan de telefoon is niet alleen de vormgeving, maar ook dat aan de bovenkant twee triggers zijn geplaatst. Dat is ideaal als je veel games speelt op je telefoon.

0