Televisies repareren op afstand
Televisies worden steeds complexer. Dat biedt gebruikers veel mogelijkheden, maar zorgt ook voor uitdagingen. Iedere nieuwe feature of technologie kan kopzorgen veroorzaken, bij zowel de gebruiker als de fabrikant. De kans dat er iets misgaat, is immers steeds vaker aanwezig.
Lieve Lanoye.
Lieve Lanoye, Team Leader Market Intro and Big Data Team bij TP Vision, legt uit: “Klanten zijn over het algemeen alleen in staat een zeer vage beschrijving te geven van een probleem. Door het gebruik van data zijn we in staat om op afstand problemen op te lossen, soms zelfs voor ze daadwerkelijk opduiken. Zo kunnen we problemen met het tv-signaal of het wifi-signaal van bepaalde routers oplossen.”
TP Vision gaat met de data die het binnenkrijgt aan de slag met de zelfontwikkelde OLAF-software. Lanoye: “Die data wordt gebruikt voor analyses van crashes. Zo wordt achterhaald of apps teveel gebruikmaken van het geheugen van de televisie, of blijven hangen. OLAF groepeert deze problemen en biedt ons de mogelijkheid om naar oplossingen te zoeken om ze te verhelpen. Ook hardwarematige problemen kunnen we hiermee monitoren, en bijvoorbeeld voorspellen hoeveel reserve-onderdelen en reparaties er nodig zijn.”