HP Scanjet G4050 review

4 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. 6-kleuren technologie
  3. 3. Stofjes en krasjes
  4. 4. Testresultaten: oude foto's
  5. 5. Testresultaten: scherpte
  6. 6. Testresultaten: dia's
  7. 7. Testresultaten: Stof en kras filter
  8. 8. Conclusie
  9. 4 reacties

Testresultaten: oude foto's

Wie slechts sporadisch een foto scant is ook volgens HP beter af met een All-in-One en zodoende is de primaire doelgroep van de nieuwe scanner de groep mensen die thuis nog schoenendozen vol met oude foto's en dia's heeft. Bij de test hebben we ons daar dan in eerste instantie ook op gericht. We hebben een drietal oude, vervaagde foto's ingescand met de standaard instellingen en met de zes-kleuren technologie in combinatie met HP's filter om vervaagde kleuren weer tot leven te wekken. De resultaten zijn zeker bij de eerste foto indrukwekkend: de blauwe auto en rode bus zijn op de originele foto zeer dof, maar de HP maakt er weer een sprankelende foto van.

Standaard scan:
oud1origineel_550

Verbeterde scan:
oud1verbeterd_550

De tweede foto is een stuk lastiger: deze foto van een bloemstuk is qua kleuren duidelijk vervaagd, maar het is voor de scanner moeilijk te ontdekken hoe de foto er oorspronkelijk uit moet hebben gezien. Het resultaat van de HP's technologie maakt de foto duidelijk beter, al is hij volgens ons wel duidelijk te groen/blauw.

Standaard scan:
oud2origineel_550

Verbeterde scan:
oud2verbeterd_550

De derde foto is er het ergst aan toe: deze is dusdanig vervaagd dat er in het origineel vrijwel geen kleur en detail meer is terug te vinden. Het is vanzelfsprekend niet mogelijk om deze foto er weer als nieuw uit te laten zien, maar het resultaat is zeer overtuigend.

Standaard scan:
oud3origineel_550

Verbeterde scan:
oud3verbeterd_550

0
*