Mobotix M22M netwerkcamera test

6 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Mobotix M22M
  2. 2. In detail
  3. 3. Software
  4. 4. Ook via de browser
  5. 6 reacties

Mobotix M22M

Sinds de introductie van de eerste modellen zijn IP camera's flink geëvolueerd. De hier besproken M22M van de firma Mobotix is hier een goed voorbeeld van. Omdat IP-camera's feitelijk compacte computers zijn, kunnen ze méér dan een simpele analoge camera, ze kunnen niet alleen live registreren, maar ook alleen wanneer er beweging gedetecteerd wordt digitale opnames maken. Deze kunnen zowel automatisch worden opgeslagen op een netwerk als verstuurd naar een FTP-server. De M22M gaat qua functionaliteit nog heel wat verder.

1_250

De M22M is berekend op gebruik buiten, met een uit zeer solide kunststof opgetrokken behuizing. Aan de voorkant bevinden zich de lens, een microfoon en een speaker. Achterop vind je aansluitingen voor de ethernetkabel en een USB-poort. Alle aansluitpunten zijn voorzien van een waterdichte afsluiting. Stroom kan worden betrokken uit een netaansluiting, maar ook via de netwerkkabel: de M22M ondersteunt Power-over-Ethernet.

Dit product van Mobotix is duidelijk bedoeld om één vaste plaats te observeren: zowel een autofocus als een gemotoriseerd roterend balhoofd om de kijkhoek op afstand te wijzigen, ontbreken. Door aan de lens te draaien kan het beeld scherp gesteld worden. Overigens kan zowel een normale als diverse speciale groothoeklenzen voor de sensor worden geplaatst. Standaard is er een groothoek lens gemonteerd, voor ca. 60 euro meer wordt er een andere lens naar wens bijgeleverd. Dankzij de hoge sensor resolutie is de digitale zoom (2x of 4x) een goede ondervanging voor de afwezigheid van een zoomlens.

0