AOpen i945GTt-VFA: Core 2 Duo op Mini-ITX

8 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. AOpen i945GTt-VFA
  2. 2. 945 GT 
  3. 1 besproken product
  4. 8 reacties

945 GT 

Het bordje is gebouwd rondom de Intel 945GT chipset met geïntegreerde graphics. Goede 3D-prestaties moet je van deze chipset moet je niet verwachten, maar voor de Windows Vista Aero interface is het perfect en ook video - zolang je niet aan de slag gaat met ingewikkelde HD-codecs - werkt perfect. De chipset biedt ondersteuning voor dual-channel DDR2-667 geheugen. Normale DIMM-modules passen helaas niet op het bordje, zodoende vinden we twee SO-DIMM slots. Het prijsverschil tussen normale modules en SO-DIMM's is gelukkig tegenwoordig niet zo groot meer.

De 945GT is verbonden met een Intel ICH7M southbridge. Deze biedt ondermeer ondersteuning voor twee keer Serial ATA 150 en één keer parallel ATA. Op het bordje vinden we verder ondermeer een Intel 82573 PCI-Express Gigabit LAN-chip en een Realtek ALC882 7.1-kanaals HDA audiocodec. Op de onderzijde van het moederbord heeft AOpen een Agere firewire chip geplaatst. Uitbreiden is mogelijk dankzij een PCI-Express x1 slot en een mini-PCI slot. Voor dit laatste type uitbreidingsslot zijn ondermeer WLAN-kaartjes en TV-kaartjes beschikbaar.

AOpen i945GTt-VFA

Één van de prettige eigenschappen van het moederbord is dat het extern gevoed wordt. Tussen de connectoren bij het I/O-bracket vinden we zodoende een voedingsaansluiting, waarop de meegeleverde adapter kan worden aangesloten. Zodoende is het bordje geschikt voor één van de vele compact Mini ITX kastjes dat geen eigen voeding aan boord heeft. Om zaken als de harddisk(s) en de optische drive van stroom te voorzien, vinden we op het bord ook weer een molex connector waarop een stroomkabel kan worden aangesloten.

Naast de stroomaansluitingen vinden we aan de achterzijde ondermeer een DVI-uitgang (welke met een converterplug ook dienst kan doen als normale VGA-uitgang), een gecombineerde S-Video/composiet TV-uitgang, de netwerkaansluiting, 4x USB 2.0, Firewire, twee PS/2 connectors en de aansluitingen voor het 7.1 kanaals geluid. Voor industriële toepassingen is er ook nog aan een seriële poort gedacht.

AOpen i945GTt-VFA

Zoals we in ons eerdere artikel over Mini ITX al schreven, is de standaard geschikt voor veel gebruiksdoelen. Een aantal daarvan, zoals de stijlvolle Media Center PC of de krachtige car-PC, vereist de nodige prestaties. Core 2 Duo in een Mini ITX systeem is dan erg prettig. Met het i945GTt-VFA moederbord heeft AOpen een prima platform voor dergelijke minicomputers te bieden.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AOpen i945GTt-VFA

AOpen i945GTt-VFA

  • Mini ITX
  • Socket 479
  • Intel 945GT
  • DDR2
Niet verkrijgbaar
0
*