Wacom Bamboo: Slimmer dan een muis?

16 reacties
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Wennen
  3. 16 reacties

Inleiding

Een muis is behalve een grappig diertje dé manier om zaken aan te wijzen op een computer. Inmiddels is dit een niet meer weg te denken onderdeel van de computer, maar het kan altijd slimmer, beter en mooier. Dat bewijst Wacom met de Bamboo.

bam_front2_550

Een muis is een onmisbaar onderdeel van de computer en prima geschikt om de cursor op het bureaublad van A naar B te bewegen. Maar wie aan de slag gaat met fotobewerking of een tekening wil maken op de computer, zal snel tot de ontdekking komen dat een muis toch niet helemaal ideaal is. Door de vorm wordt de hand gedwongen in een houding waarmee het minder eenvoudig is om nauwkeurig te sturen. Zeker als je het vergelijkt met het gemak waarmee je een pen of penseel ter hand kunt nemen en daarmee strakke of vloeiende lijnen kunt tekenen. Met een muis, hoe duur of technisch geavanceerd ook, blijft dat moeilijk.

Dat het anders kan bewijzen ze al jarenlang bij Wacom, een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in penaansturing voor de computer. Het nieuwste product van het merk is de nieuwe Bamboo, een compact tablet uitgevoerd in een gedistingeerd zwart. Behalve een pen is namelijk ook speciaal oppervlak nodig waarop de computer de bewegingen van de pen kan registeren, dit is het zogenaamde tablet. Bij veel andere modellen is deze behoorlijk groot, maar die van de Bamboo heeft veel bescheidener formaat, waardoor hij makkelijk een plaatsje kan vinden op het bureau. De pen is superlicht en ligt lekker in de hand. Aan de voorzijde is een penpunt om mee te schrijven of te tekenen, de achterkant fungeert net als bij van die handige tekenpotloden als gum.

bam_pack_en_550

0