Acer Ferrari 1100 - Test

16 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Acer Ferrari 1100 test
 2. 2. Techniek
 3. 3. Compleet
 4. 4. Besproken producten
 5. 5. Reacties

Acer Ferrari 1100 test

Acer en AMD zijn al enkele jaren actief als sponsors van het Ferrari Formule 1 team. De twee computermerken bundelen de krachten niet alleen op het circuit, maar ook in een aantal laptops, waaronder de Ferrari 1100 die we in dit artikel aan de tand voelen.

Acer Ferrari 1100-704G25Mn

De Italiaanse renstal van Ferrari spreekt tot de verbeelding van velen. Het logo met het steigerende paard roept associaties op met Italiaans topdesign, hoogwaardige materialen en de beste prestaties. Begrijpelijk dan ook dat het Ferrari-label uitsluitend terug te vinden is op laptops van Acer uit het topsegment, gecombineerd met de snelste processors van AMD.

De Ferrari 1100 die we in dit artikel bespreken is qua omvang een bescheiden model, dat is het gevolg van het slechts 12 inch metende scherm met een resolutie van 1280 x 800 beeldpunten. Het uiterlijk is best race-achtig, wat te danken is aan het gebruik van veel koolstofvezel. Overigens is deze notebook niet zoals sommige voorgangers voorzien van overdadige accenten. Mede door het hoogwaardige materiaal is het gewicht beperkt gebleven tot 1,95 kilo. Een flink logo aan de achterkant maakt onmiskenbaar duidelijk dat dit een échte Ferrari is.

Dat wordt wederom duidelijk wanneer we de machine inschakelen, de aan/uit knop heeft een opvallende rode rand en aan de rechterkant is een aantal lampjes aangebracht, waaronder een verlicht Ferrari-logo. Ook het opstartscherm van het BIOS en het bureaublad van Windows zijn in het thema van de bekende sportwagens.

Techniek

Niet alleen de buitenkant is belangrijk, de techniek is bij een Ferrari misschien nog wel belangrijker. Acer heeft voor dit model gekozen voor een AMD Turion 64 X2 TL-66 processor die werkt op 2,3 GHz. De chip wordt gecombineerd met een AMD 690G chipset die voorzien is van een geïntegreerde grafische processor van ATI. Het moederbord is voorzien van maar liefst 4 GB (2x 2 GB) werkgeheugen. De koper van dit model hoeft ook niet te klagen over een tekort aan schijfruimte, want dit model beschikt over een 250 GB harde schijf van WD. Ook is er natuurlijk een DVD-brander ingebouwd die om weet te gaan met tal van formaten. Acer heeft gekozen voor een slot-in model, dat een sleuf heeft in plaats van een onhandige lade voor je schijfjes.

Acer Ferrari 1100-704G25Mn

Zoals je mag verwachten van een moderne notebook zijn gigabit Ethernet, Bluetooth en 802.11n (Broadcom) standaard ingebouwd. Ook een webcam is aanwezig, maar deze biedt slechts 0,3 megapixels en dat is minder dan wat je bij veel nieuwe notebooks ziet, die vaak ruim de megapixel grens passeren. Ook op andere punten hebben we een beetje het gevoel dat dit model wat verouderd is, zo is er wel een VGA-aansluiting beschikbaar, maar geen HDMI.

Als we naar de configuratie kijken, dan is dit zeker niet de allersnelste notebook van het moment, maar mede door de relatief grote hoeveelheid werkgeheugen is er prima mee te werken. De accu houdt het in onze zware PCMark 05 accutest ongeveer 1 uur en 20 minuten vol, waardoor we verwachten dat je er bij minder intensief gebruik ongeveer 2,5 uur mee kunt werken. De prestaties en specificaties kun je uitgebreid vergelijken in onze productdatabase, klik daarvoor op de keuzes onderaan deze pagina.

Compleet

De Acer Ferrari 1100 is een luxe notebook, dat blijkt niet alleen uit de specificaties en de mooie afwerking, ook wordt het product erg compleet afgeleverd. Naast de notebook vinden we in de doos ook een Bluetooth muis en een Bluetooth VoIP-telefoon die weggeborgen kan worden in het ExpressCard slot. Ook treffen we een stijlvol lederen etui in de verpakking, hiermee kun je de Ferrari laptop beschermen als je hem in een tas stopt. Als besturingssysteem heeft Acer gekozen voor Windows Vista Ultimate 64-bit.

Acer Ferrari 1100-704G25Mn Acer Ferrari 1100-704G25Mn

Conclusie

De Acer Ferrari 1100 is een mooie en complete notebook met veel werkgeheugen, een ruime harde schijf. Bovendien wordt de notebook geleverd met een aantal leuke accessoires, waardoor het Ferrari-gevoel helemaal compleet wordt. Jammer genoeg vallen de prestaties een beetje tegen, waardoor dit geen notebook is voor snelheidsfanaten maar meer voor wie een stijlvolle notebook zoekt en daar ook het budget voor heeft.


Besproken product

Vergelijk  

Product

Prijs

Acer Ferrari 1100-704G25Mn

Acer Ferrari 1100-704G25Mn

 • Laptop
 • AMD Turion 64 X2 TL-66
 • 4 GB
 • 12 inch
 • 1280x800
 • 250 GB
 • 1950 gram
 • Windows
Niet verkrijgbaar
0
*