Monitoren update: 20 tot 27 inch schermen getest

43 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Helderheid en contrast
 3. 3. Reactiesnelheid en kijkhoek
 4. 4. Paneeltypes
 5. 5. 20 inch
 6. 6. 22 inch
 7. 7. 24 inch
 8. 8. 26 inch en groter
 9. 9. Testresulaten: Helderheid
 10. 10. Testresultaten: Constrast
 11. 11. Testresultaten: Reactietijd
 12. 12. Testresultaten: Energieverbruik
 13. 13. Conclusie
 14. 14. Besproken producten
 15. 15. Reacties

Inleiding

De afgelopen maanden hebben we in ons testlab veel nieuwe monitoren onder de loep genomen. Hoogste tijd dus voor een update waarbij we vertellen welke monitoren de beste keuzes van dit moment zijn.

Wie in de winkel op zoek gaat naar een nieuwe monitor, wordt werkelijk overladen met veelal overdreven specificaties. Reactietijden van slechts 2 milliseconden en contrastwaardes tot 3000:1 en meer, volgens de fabrikanten kan het allemaal. Het belangrijkste advies is dan ook om altijd het bekende korreltje zout mee te nemen naar de winkel en vooral: vertrouw op je eigen ogen. Uiteraard helpen wij je graag en handje op weg met deze test, waarbij we bovendien alle belangrijke (technische) informatie nog een keer op een rijtje zetten.

BenQ FP241VW

Formaten

De keuze van een monitor begint natuurlijk bij het formaat. Hoe groter de monitor, hoe meer informatie je op het scherm geplaatst krijgt, maar natuurlijk ook hoe dieper je in de buidel mag tasten. In de segmenten 20" en hoger is breedbeeld inmiddels helemaal ingeburgerd. Als je goed zoekt, is er misschien nog wel een oude 20" 4:3 monitor te vinden. Grotere maten worden echt uitsluitend in breedbeeld gemaakt. Dat is wat ons betreft overigens een voordeel; de komst van de Sidebar in Windows Vista zorgt voor nuttig gebruik van het brede beeldformaat, maar ook het bekijken van video of het spelen van games is volgens ons prettiger in breedbeeldverhouding. Daarnaast is het met een breedbeeldscherm met een grote beelddiagonaal prima mogelijk om in een tekstverwerker twee A4 pagina's leesbaar naast elkaar te zetten. Opvallend is trouwens dat in de wereld van PC-monitoren de breedbeeldverhouding 16:10 is, waar bij TV's juist de verhouding 16:9 gebruikelijk is.

TFT-schermen hebben een vaste resolutie en dus betekent dat je keuze qua beelddiagonaal ook meteen een keuze is voor hoeveel informatie je daadwerkelijk op het scherm krijgt. Bij 20", 21" en 22" monitoren bedraagt de vaste resolutie 1680x1050 pixels. Dat is heel wat meer dan de 1440x900 pixels die 17" en 19" breedbeeldmonitoren kunnen weergeven. Let wel, 20" en 22" TFT's hebben dus exact dezelfde resolutie: kies je tussen deze twee formaten, dan krijg je in het tweede geval alleen groter beeld, maar dus zeker niet meer beeld. Pas wanneer je gaat kijken naar een 24" , 26"of 27" scherm, dan wordt er weer een stap in resolutie gemaakt. Deze schermen bieden 1920x1200 pixels. Het fijne van deze monitoren is dat ze scherp genoeg zijn om Full HD-video op volledige resolutie te tonen.

Helderheid en contrast

Bij het beoordelen van de beeldkwaliteit van een monitor zijn verschillende eigenschappen van belang, waaronder helderheid, contrast, kijkhoek en reactiesnelheid. Fabrikanten proberen elkaar telkens af te troeven met steeds betere specificaties, met als resultaat dat de getallen die je tegenwoordig bij de producten in de winkel terug vindt, vaak maar weinig met de realiteit te maken hebben.

Om met de helderheid te beginnen; dit is de hoeveelheid licht die een scherm kan produceren, uitgedrukt in candela per vierkante meter. Een hogere helderheid is belangrijk wanneer er veel licht in op je werkplek valt. Als je bijvoorbeeld in de zomer naast een open raam werkt, moet het scherm voldoende licht kunnen produceren om alle data nog leesbaar te houden. Fabrikanten geven waardes op variërend van 300 cd/m² tot zo'n 500 cd/m². Onze tests wijzen uit dat relatief slecht scorende monitoren in de praktijk de 200 cd/m² nog niet eens behalen. Wij houden dat echter wel aan als ondergrens; met minder helderheid bemerkt je echt beperkingen in helder verlichte ruimtes. Misschien nog wel belangrijker dan de absolute helderheid is de uniformiteit ervan, ofwel: is de helderheid op alle plekken van het scherm wel even groot. In onze tests berekenen we dat, maar in de winkel kunt je ook zelf een inschatting maken door de Windows-achtergrond egaal wit te maken en te bekijken of dit wit wel overal (bij benadering) even helder is.

Onder contrast verstaan we het verschil in helderheid tussen het lichtste en het donkerste gedeelte op het scherm, ofwel het verschil tussen helemaal zwart en fel wit. Op de specificatielijstjes van fabrikanten komen we tegenwoordig waardes tot en met 3000:1 tegen, iets dat in de praktijk echt niet haalbaar is. Bij onze eigen testresultaten scoort de beste monitor een waarde van 1708:1, maar waardes rond de 800:1 zijn gebruikelijk en goed te noemen. Helaas is het niet altijd zo dat wanneer een fabrikant een hogere waarde opgeeft, dat de betreffende monitor ook in de praktijk een beter resultaat geeft. In tegenstelling tot wat je op het eerste gezicht zou denken, is het contrast voornamelijk afhankelijk van hoe donker het zwart is in plaats van hoe helder het wit is. Zelf een inschatting maken kan nog het best door wat kleurrijke foto's op het scherm te toveren en te bekijken of de beelden zowel bij lichte als bij donkere passages mooi zijn. Ook is het aan te raden om een compleet zwart vlak op de monitor te plaatsen en vervolgens te kijken of er veel licht ‘doorlekt'. Houd er wel rekening mee dat een winkel vrijwel altijd helderder verlicht is dan je eigen huisomgeving, zodat doorlekkend licht thuis beter zichtbaar zal zijn, dan onder felle winkelverlichting.

Reactiesnelheid en kijkhoek

Misschien wel de meest gehypete specificatie van een monitor is de reactiesnelheid, ofwel de gemiddelde tijd die het kost om een pixel van kleur te laten veranderen. De eerste generaties TFT-monitoren waren erg traag, wat resulteerde in het feit dat je bij video's of games pixels nog wel eens zag ‘nagloeien'. Tegenwoordig is de techniek dusdanig verbeterd dat eigenlijk elke monitor wel snel genoeg is voor alle denkbare toepassingen. Eigenlijk is de reactiesnelheid dus helemaal niet meer zo belangrijk. Fabrikanten doen er echter nog altijd alles aan om zo goed mogelijke waardes te claimen. Hiervoor hebben ze onder meer de manier van meten aangepast; traditioneel was de reactietijd de tijd die nodig was om een pixel van volledig zwart naar volledig wit en weer terug te laten omschakelen. Tegenwoordig meet men op dubieuze manieren van de ene grijswaarde naar de andere grijswaarde, om maar scores van 2 of 4 milliseconden op de doos te kunnen zetten. In onze tests scoren monitoren zo rond de 11 à 16 milliseconden. Bent je zelf niet overtuigd? In de winkel een keer snel Windows-vensters rondbewegen met de muis en kijken of je hinderlijke artefacten ziet, is de beste testmethode. Ook het bewegen van een venster met zwarte tekst op een witte of grijze achtergrond geeft een goede indicatie van de reactiesnelheid.

De kijkhoek is traditioneel de maximale hoek waaronder het beeld nog een contrast van 10:1 heeft. Om weer zo goed mogelijke waardes te kunnen geven, rekenen helaas steeds fabrikanten met 5:1. Gelukkig is de kijkhoek zelf nog het makkelijkst te testen; ga in de winkel gewoon maar eens een scherm vanaf de zijkant bekijken. De kijkhoek is trouwens voornamelijk bij grote schermen wel degelijk van belang! Ga maar na; als je recht voor een 24" scherm zit, zul je de hoeken altijd vanuit een flinke hoek bekijken.

Paneeltypes

Een belangrijk gegeven bij monitoren is het gebruikte paneeltype. De meeste goedkopere schermen hebben een zogenaamd TN-paneel. Dit type schermen scoort over het algemeen zeer hoog op het vlak van reactiesnelheid, maar relatief laag qua contrast, kleurbereik en kijkhoek. Duurdere en betere monitoren hebben een IPS-, PVA- of MVA-paneel, dat garant staat voor veel betere kleuren en een vrijwel perfecte kijkhoek. Dergelijke panelen zijn wel ietsje trager, maar volgens ons bij de nieuwste schermen nog altijd snel genoeg voor video of games. Zeker wanneer kleurechtheid en kleurbereik van belang is - bijvoorbeeld wanneer je een doorgewinterde photoshopper bent - is de aanschaf van een IPS-, PVA- of MVA-scherm verplichte kost. De investering wordt echter wel wat hoger. Achterhalen wat voor paneeltype een monitor heeft is niet altijd even makkelijk, al valt TN snel door de mand: vooral vertikaal valt de kijkhoek van deze schermen namelijk erg tegen en als je een TN-paneel van onderen bekijkt zal het beeld snel erg donker worden, terwijl het beeld van boven bekeken vaal en flets lijkt.

Aansluitingen

Als laatste is het nog belangrijk om aandacht te besteden aan de aansluitingen van een monitor. Voor schermen van 20" of groter moet je echt geen analoge VGA-verbinding meer gebruiken. Alleen met DVI is de hoge resolutie van dergelijke schermen zonder kwaliteitsverlies te transporteren. Monitoren met HDMI-aansluiting zijn ook in opkomst. HDMI is tegenwoordig de meest gebruikte aansluiting voor LCD-TV's. Het beeldsignaal van HDMI is echter identiek aan DVI. Sterker nog; met een verloopkabel worden HDMI en DVI in feite inwisselbaar. Waar je op moet letten is of een monitor geschikt is voor de HDCP-kopieerbeveiliging. Die is immers noodzakelijk om in de toekomst HD-DVD of Blu-ray films op de monitor af te spelen. Helaas geven fabrikanten deze compatibiliteit niet altijd even duidelijk aan.

Test

De afgelopen maanden hebben we in ons testlab een groot aantal breedbeeldmonitoren van 20 inch en groter mogen ontvangen. Een deel van die monitoren hebben een tijdje geleden al besproken, maar sindsdien hebben we uiteraard nog meer monitoren onder de loep genomen. Testresultaten en foto's van alle monitoren die we in ons lab ontvingen vind je op onze website, in dit artikel beperken we ons tot de interessantste modellen en vertellen we welke volgens ons de koop waard zijn. Bij deze adviezen nemen we dus ook apparaten mee die eerder getest zijn, uiteraard met als voorwaarde dat de apparaten nog altijd courant en goed verkrijgbaar moeten zijn.

20 inch

Monitoren met een diagonaal van 20 inch zijn echt dé hardlopers van dit moment. Je betaalt er nog slechts tussen de 200 en 250 euro voor. Juist deze lage prijzen zorgen ervoor dat de keuze voor een kleiner 19" scherm bijna niet meer te rechtvaardigen is. Vanwege de hoge prijsconcurrentie zijn de duurdere paneeltypes als PVA of MVA in dit segment volledig uitgestorven. De vijf beste 20" monitoren die we dit jaar hebben getest, zijn in volgorde van goed naar best: de Philips 200WS8, LG Flatron L204WT, Toshiba Tekbright 20, Belinea 2025S1W en Samsung SyncMaster 206BW. Qua helderheid zetten Belinea en Samsung met respectievelijk 248 cd/m² en 245 cd/m² de beste scores neer. De helderheiduniformiteit is juist bij Samsung en Toshiba het best. Het hoogste contrast meten we opnieuw bij Samsung (1056:1), gevolgd door Philips (803:1) en Belinea (722:1). Ook wat betreft reactietijd is Samsung in onze test de beste (12 ms.). Alle schermen hebben zowel een VGA- als DVI-aansluiting, deze laatste moeten we alleen bij Belinea missen. HDCP-ondersteuning is wat schaarser, dat vinden we alleen terug bij LG en Samsung. Met deze twee monitoren ben je dus helemaal voorbereid op de toekomst. Wat prijs betreft liggen de schermen extreem dicht bij elkaar; tussen de duurste en goedkoopste zit slechts 15 euro! Kies je voor een 20" model, dan kun je dus eigenlijk het best direct voor de beste kiezen, de Samsung Syncmaster 206BW, al doet je met de andere schermen ook geen slechte koop.

Toshiba TekBright 20
Toshiba TekBright 20

Belinea 2025 S1W
Belinea 2025 S1W

Samsung SyncMaster 206BW
Samsung SyncMaster 206BW

22 inch

We schreven het al; met een 22 inch monitor krijgt je niet méér beeld, maar wel groter. Zeker wanneer je de letters op het scherm vaak net even te klein vindt, is een keuze voor 22" in plaats van 20" dus zeker de moeite. Het prijsverschil is meestal hooguit een paar tientjes. De vijf best geteste exemplaren die wij de afgelopen tijd getest hebben, zijn in volgorde van goed tot best: de Samsung Syncmaster 226BW, de Iiyama ProLite E2200WS, de Acer X222W, de LG Flatron L226WT en de ASUS PG221. Wij zullen je echter niet aanraden om direct voor dit ASUS-scherm te gaan; deze monitor is immers bijna twee keer zo duur als de andere 22" modellen. Dat komt omdat ASUS enkele speciaal op gamers gerichte features in de monitor heeft ondergebracht, waaronder een gigantische subwoofer. Ben je geen gamer, dan is bijvoorbeeld de LG L226WT een betere en vooral voordeligere keuze, aangezien je dit scherm al voor iets meer dan 250 euro op de kop kunt tikken. Ook in het 22 inch segment is het volledig TN wat de klok slaat. DVI is gelukkig aanwezig bij alle genoemde monitoren en HDCP-functionaliteit missen we alleen bij Acer en Iiyama. Qua helderheid, contrast en reactietijd scoren alle schermen gewoon goed, waarbij ASUS een lichte voorsprong heeft. De overige vier monitoren zijn allen vrijwel even duur.

Acer X222W
Acer X222W

LG L226WT-SF
LG Flatron L226WT

Asus PG221
ASUS PG221

24 inch

24 inch is de juiste keuze wanneer je een nog hogere resolutie wenst, of juist Full HD-video zonder kwaliteitsverlies wil kunnen bekijken. De vijf beste 24" schermen die we hebben getest, maken allen gebruik van een MVA- of PVA-paneel. De prijzen beginnen bij een kleine 600 euro. Er zijn in de markt ook duidelijk goedkopere 24 inch monitoren te krijgen, maar die zullen negen van de tien keer gebaseerd zijn op TN-panelen. Waar de prestaties en prijzen van de 20" en 22" monitoren redelijk dicht bij elkaar in de buurt liggen, zijn in het 24" segment de verschillen groter. Van goed tot best zijn de vijf best getest schermen: de LG Flatron L245WP, Eizo HD2441W, Viewsonic WX2435wm, BenQ FP241VW en de Samsung SyncMaster 245T. Verwar die laatste overigens niet met de 245B, die een TN-uitvoering is. De helderheid ligt bij alle schermen ruim boven de 300 cd/m², maar Viewsonic neemt de leiding met een onvoorstelbare 526 cd/m². De keuze voor PVA of MVA loont ook bij het contrast; Eizo en Samsung scoren extreem goed met 1375:1 en 1708:1. Daarnaast is ook de kijkhoek bij alle schermen vrijwel perfect. Met een prijs van boven de 1300 euro is Eizo met afstand de duurste. Over gehele linie is de Samsung 245T volgens onze tests de beste monitor, maar met een prijskaartje van 925 euro is ook deze niet goedkoop. De beste prijs/prestatieverhouding van de vijf 24" schermen is de Viewsonic VX2435wm, ook een prima keuze.

Wil je een goedkopere 24 inch monitor, dan kom je uit bij modellen met een TN-paneel. Houd er rekening mee dat dergelijke schermen een minder goede kijkhoek hebben, wat bij een groot 24 inch scherm in de praktijk vaak zal betekenen dat de hoeken van het beeld vanuit de kijkpositie al donkerder zullen zijn ten opzichte van het midden. Aanraders zijn in aflopende volgorde van prestaties: de Samsung SycMaster 245B, BenQ's G2400W, IIyama's ProLite B2403WS en AOC's 416V. Acer biedt met de AL2416WB ook een zeer voordelige 24 inch monitor aan, maar omdat dit apparaat het moet stellen met alleen een analoge VGA-ingang vinden wij het geen aanrader.

Samsung SyncMaster 245T
Samsung SyncMaster 245T

BenQ FP241VW
BenQ FP241VW

BenQ G2400W
BenQ G2400W

Iiyama ProLite B2403WS
Iiyama B2403WS

26 inch en groter

Wil je nóg groter beeld, dan kun je je toevlucht zoeken bij de 26, 27 inch monitoren. Voor deze modellen geldt dat deze, net als hun kleinere 24" broertjes, een resolutie hebben van 1920x1200 pixels. De voordelige keus in dit segment is de AL2623W van Acer, die met een gemiddelde verkoopprijs van minder dan 671 euro zelfs goedkoper is dan sommige 24 inch monitoren. Qua prestaties gaat Samsungs SyncMaster 275T met de hoogste eer aan de haal.

Acer AL2623W
Acer AL2623W

Samsung SyncMaster 275T
Samsung SyncMaster 275T

Testresulaten: Helderheid

Testresultaten: Constrast

Testresultaten: Reactietijd

Testresultaten: Energieverbruik

Conclusie

Grotere schermen zijn de laatste tijd flink in prijs gezakt, dus zelfs met een beperkt investering kan je al een 20" of 22" model in huis halen. Dergelijke monitoren bieden duidelijk méér resolutie van 17" en 19" (breedbeeld)monitoren en zijn daarom een waardevolle upgrade van je systeem. Een 24" scherm is aanzienlijk duurder - een factor twee of drie - maar biedt wel een flinke hogere resolutie. Twee 20" schermen naast elkaar kan echter ook een prima optie zijn. Ga wanneer je in de winkel staat meer af op je eigen zintuigen dan op de waanzinnige specificaties die de fabrikanten opgeven. Met de schermen die we in dit artikel uitgelicht genoemd hebben, doe je in ieder geval altijd een goede koop.

Klik op de knop Specificaties Vergelijken in het productoverzicht onder dit artikel voor een uitgebreide vergelijkingstabel.

award200-gold
20": Samsung SyncMaster 206BW
22": LG Flatron L226WT
24": Samsung SyncMaster 245T
26+": Samsung SyncMaster 275T

award200-silver
20": Belinea 2025 S1W
22": ASUS PG221W
24": BenQ FP241VW


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Acer AL2416WB

Acer AL2416WB

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 400 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Acer AL2623W

Acer AL2623W

 • 26 inch
 • 1920x1200
 • 87 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • 5 ms
 • 500 cd/m²
 • 800 : 1
Niet verkrijgbaar
Acer X222W

Acer X222W

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
AOC 416V

AOC 416V

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
Asus PG221

Asus PG221

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 2 ms
 • 300 cd/m²
 • 2000 : 1
Niet verkrijgbaar
Belinea 2025 S1W

Belinea 2025 S1W

 • 20 inch
 • 1680x1050
 • 99 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Belinea o.display 2_22" Wide

Belinea o.display 2_22" Wide

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 2000 : 1
Niet verkrijgbaar
Belinea o.display 4_24" Wide

Belinea o.display 4_24" Wide

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • HDMI
 • 2 ms
 • 270 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
BenQ FP241VW

BenQ FP241VW

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • 12 ms
 • 500 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
BenQ G2400W

BenQ G2400W

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • HDMI
 • 5 ms
 • 250 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Eizo HD2441W

Eizo HD2441W

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • HDMI
 • 6 ms
 • 450 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
Iiyama ProLite B2403WS

Iiyama ProLite B2403WS

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • HDMI
 • 5 ms
 • 250 cd/m²
 • 2000 : 1
Niet verkrijgbaar
Iiyama ProLite E2200WS

Iiyama ProLite E2200WS

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
LG L226WT-SF

LG L226WT-SF

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
LG L245WP

LG L245WP

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • HDMI
 • 8 ms
 • 500 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Novita 2205W

Novita 2205W

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 700 : 1
Niet verkrijgbaar
Philips 200WS8FS

Philips 200WS8FS

 • 20 inch
 • 1680x1050
 • 99 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 800 : 1
Niet verkrijgbaar
Samsung SyncMaster 206BW

Samsung SyncMaster 206BW

 • 20 inch
 • 1680x1050
 • 99 ppi
 • TN
 • 2 ms
 • 300 cd/m²
 • 800 : 1
Niet verkrijgbaar
Samsung SyncMaster 226BW

Samsung SyncMaster 226BW

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 2 ms
 • 300 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Samsung SyncMaster 245B

Samsung SyncMaster 245B

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 400 cd/m²
 • 3000 : 1
Niet verkrijgbaar
Samsung SyncMaster 245T

Samsung SyncMaster 245T

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • HDMI
 • 6 ms
 • 300 cd/m²
 • 1500 : 1
Niet verkrijgbaar
Samsung SyncMaster 275T

Samsung SyncMaster 275T

 • 27 inch
 • 1920x1200
 • 84 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • 6 ms
 • 500 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
Toshiba TekBright 20

Toshiba TekBright 20

 • 20 inch
 • 1680x1050
 • 99 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 800 : 1
Niet verkrijgbaar
Toshiba TekBright 22

Toshiba TekBright 22

 • 22 inch
 • 1680x1050
 • 90 ppi
 • TN
 • 5 ms
 • 300 cd/m²
 • 800 : 1
Niet verkrijgbaar
Viewsonic VX2435wm

Viewsonic VX2435wm

 • 24 inch
 • 1920x1200
 • 94 ppi
 • VA / MVA / PVA
 • HDMI
 • 8 ms
 • 500 cd/m²
 • 1000 : 1
Niet verkrijgbaar
0
*