Vergelijkingstest: 15 mediaspelers

58 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Compatibiliteit
 3. 3. Buffalo LinkTheater HD
 4. 4. Conceptronic CFULLHDMA
 5. 5. D-Link DSM-510
 6. 6. Dvico Tvix M-6500A
 7. 7. Ellion HMR350
 8. 8. Emtec MovieCube R700
 9. 9. Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN
 10. 10. Mvix MX-780HD
 11. 11. Netgear EVA8000
 12. 12. Pixel Magic Systems MB200
 13. 13. Plextor PX-MX1000L
 14. 14. Popcorn Hour A-100
 15. 15. Radiogears i.Tab 36HD Dual Media
 16. 16. RaidSonic Icy Box IB-MP308
 17. 17. Zyxel DMA-1100P
 18. 18. Conclusie
 19. 19. Besproken producten
 20. 20. Reacties

Inleiding

Computers hebben ongekende mogelijkheden gecreëerd tot het aanleggen van mediacollecties, maar als je die ook weer wilt bekijken of beluisteren, zonder achter de PC plaats te nemen, wordt het lastiger. Eén van de opties zijn mediaspelers; wij testten er vijftien voor je.

Een gedownloade film, je muziekcollectie in FLAC-formaat, de DVD back-ups op de NAS: allemaal prachtig en uitstekend op je computer af te spelen, maar dat is natuurlijk niet ideaal. Een film wil je op een grootbeeldtelevisie zien, muziek horen via een goede versterker en bijpassende speakers. Natuurlijk kun je kabels trekken of draadloze verbindingen maken van de PC naar de AV-apparatuur in de huiskamer, maar het kan ook beter. Inmiddels zijn er heel wat stand alone apparaten, voorzien van een gespecialiseerde chip, voor het afspelen van allerlei mediabestanden. Variërend van weinig meer dan een externe harde schijfbehuizing met wat extra aansluitingen tot heuse duizendpoten met tal van aansluitmogelijkheden, is het een onoverzichtelijke markt. Met dit artikel proberen we daar enige helderheid in te brengen.

 

Criteria

Een vereiste voor ons is de aanwezigheid van een HDMI-aansluiting: alle geteste apparaten beschikken daarover. Toch valt hiermee ook een substantieel deel van de markt af. Onze redenering: S-Video en composiet zijn niet geschikt voor doorgave van een HD-signaal, component ondersteunt tot maximaal 1080i en vereist een digitaal-analoog conversie. Kijken naar digitale bestanden op een digitaal display - want dat is een moderne televisie - doe je met een digitale verbinding, vinden wij. Hoe aantrekkelijk spelers zonder deze aansluiting ook mogen zijn, ze vormen geen lange termijn investering in een tijd waarin zelfs meer en meer computermonitoren voorzien zijn van een HDMI-aansluiting. Ook voor audio geldt dat een digitale uitgang de voorkeur heeft.

Het tweede criterium voor deze test was dat de apparaten dienen te beschikken over een netwerkaansluiting. Heen en weer lopen tussen PC en TV met een harde schijf is mogelijk, maar niet zo gebruiksvriendelijk als gewoon direct streamen vanaf de PC of bijvoorbeeld een NAS of Home Server. Alle apparaten in deze test beschikken over een netwerkaansluiting. Vrijwel in alle gevallen alleen een bedrade versie, soms is een WiFi adapter beschikbaar, nog minder vaak is deze ingebouwd; geen enkele model heeft 802.11n ondersteuning - alleen voor de Conceptronic cfullhdma is een 802.11n USB ontvanger als accessoire leverbaar. Daarmee valt draadloos HD streamen al af, hiervoor is meestal meer bandbreedte benodigd dan 802.11g kan bieden.

Ten slotte hebben we alleen naar apparaten gekeken die in ieder geval enige vormen van HD video kunnen weergeven. Dat betekent dat ze minimaal 720p en 1080i video moesten kunnen aanbieden via HDMI, waarbij de mogelijkheid 1080p uit te sturen een welkome extra was.

Compatibiliteit

Het testveld bestaat voor het overgrote deel uit producten, gebaseerd op chips van de firma Sigma Designs. Hoe nieuwer ze zijn, des te meer ze kunnen. De nieuwste chips kunnen bijna alle bestandsformaten weergeven. Dit heeft tot gevolg, dat sommige apparaten wel heel erg op elkaar lijken. Soms alleen intern, zoals die van D-Link en Zyxel, soms ook extern, zoals die van Ellion en Plextor. Gelukkig zijn er ook veel fabrikanten die wel een eigen draai aan de spelers geven, met eigen design en zelf ontworpen firmware. Die firmware is cruciaal voor het benutten van de mogelijkheden van de ingebouwde chips. Een handvol fabrikanten timmert hard aan de weg als het gaat om optimaliseren van de mogelijkheden en ondersteunen van codecs en containerbestanden (zie kader), andere houden zich bij wat standaard door Sigma wordt beschikbaar gesteld. Opvallend is dat geen van de geteste spelers Apple's MOV-formaat aan kon, tenminste geen van de vele verschillende versies die we van dit type in onze test hadden, werd afgespeeld.

Codecs en containers

Het voert te ver om hier in detail in te gaan op de opbouw van videobestanden, zie het artikel achter deze link voor meer achtergrondinformatie. Een ding is echter van belang, en dat is het verschil tussen codecs en containers. Een codec is het algoritme dat de video en audio comprimeert: Mpeg2 is een codec, net als H.264. Een container is een omhulsel waarin een video en een of meer audiosporen is opgenomen. AVI is zo'n containerformaat, net als MKV. Maar ook Mpeg kan een container zijn, net als WMV. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen wat voor elementen een bestand bevat. Met een programma als Gspot kan je dit uitzoeken.

De test

Voor deze test hebben we vijftien mediaspelers aan een gedetailleerd onderzoek onderworpen. De spelers zijn allereerst getest op mediacompatibiliteit, door ze een grote selectie verschillende audio- en videobestanden voor te schotelen. Daarnaast zijn ze beoordeeld op beeldkwaliteit, aan de hand van de Hollywood Quality Video HQV-test. Voor de HQV-test lieten we de spelers 720p of indien mogelijk 1080p beeld uitsturen, waarbij ze dus zelf zorgden voor scaling en deinterlacing. De maximaal haalbare score bedraagt 130 punten.

We besteedden daarnaast aandacht aan weergave van het menu op een HD televisie, dat met een hogere dan standaardresolutie meer mogelijkheden biedt maar ook kritischer is ten opzichte van de weergave. Uiteraard keken we naar gebruiksvriendelijkheid van het menu en de afstandsbediening, alsmede het stroomverbruik in actieve en standby stand. Dit heeft een grote hoeveelheid testgegevens opgeleverd. Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht onderaan deze pagina voor een (zeer) uitgebreide vergelijkingstabel.

Buffalo LinkTheater HD

Buffalo's mediaspeler oogt een beetje als een settop box van een kabelmaatschappij, niet lelijk maar een beetje saai. De voorkant heeft een nogal gammel klepje met een USB-aansluiting erachter, een display is er niet, alleen twee status-LEDs. Aan de achterkant treffen we naast HDMI een optisch digitale audio-uitgang, en analoge audio- en video-uitgangen. De afstandsbediening van Buffalo is de grootste in de test, met duidelijke knoppen. Helaas laten de vormgeving en lay-out te wensen over, want in beginsel is deze bediening een van de meer gebruiksvriendelijke. Echter door de afspeeltoetsen ver van de navigatieknoppen te plaatsen, is het bijna ondoenlijk met een hand de afstandsbediening te hanteren. Heel verwarrend zijn twee verschillende 'video'-knoppen: een om naar de videobibliotheek te gaan, de ander voor het selecteren van het videosignaal.

Bij iedere start controleert het apparaat op updates en moet de gebruiker de melding wegklikken dat deze er niet zijn. Het menu is overzichtelijk en de letters zien er deels ook op een HD scherm redelijk goed uit; deels, want kleinere letters zijn te sterk ontkarteld om nog prettig leesbaar te zijn. Helaas worden ID3-tags niet uitgelezen. De instellingsmogelijkheden zijn tamelijk beperkt, maar gelukkig is het niet nodig veel in detail aan te passen: wat de speler doet, werkt gewoon. Helaas doet hij veel ook niet: OGG en FLAC audiobestanden worden niet afgespeeld; de volumeknop heeft, erg irritant, geen invloed op het afspeelvolume via HDMI. H.264 bestanden worden eerst schokkerig afgespeeld, na een firmware update lopen ze vloeiend maar zijn er storingen in het geluid; MKV en TS containerbestanden worden niet herkend als mediabestanden en bij verschillende DivX-bestanden wordt het geluid weggelaten. Mpeg en WMV-bestanden worden overwegend goed afgespeeld. Opvallend is de mogelijkheid GIF en PNG afbeeldingen weer te geven. Volledige DVD back-ups kunnen niet goed worden afgespeeld, afzonderlijk VOB-bestanden worden uitgelezen maar de IFO bestanden met de menu's worden niet herkend.

De speler van Buffalo laat vooral zien dat een nieuwe editie wel eens heel goed zou kunnen zijn: als de lay-out van de afstandsbediening net zo duidelijk wordt als de knopmarkeringen, als alle bestanden zo soepel worden afgespeeld als WMV9 1080p, als het menu betere ontkarteling krijgt  en ID3-tags ondersteund worden, en ga zo maar door. In deze uitvoering voelt het voornamelijk aan als een werk in uitvoering.

Buffalo LinkTheater HD

Buffalo LinkTheater HD

Conceptronic CFULLHDMA

Hij heeft een naam die niet eenvoudig is uit te spreken en een aparte vormgeving, maar de mediaspeler van Conceptronic is een geval van schijn bedriegt. Om te beginnen is de uitvoering bijzonder degelijk: de behuizing is van dik metaal gemaakt, het lijkt bijna gietijzer. Plaatsing kan horizontaal of verticaal in de standaard, die in hetzelfde materiaal is uitgevoerd. De voorkant is van glimmend plastic waarachter een LED mysterieus oplicht. De aansluitingen lijken summier maar met een verloopkabeltje erbij zijn zowel HDMI als component, composiet als s-video aan te sluiten. Audio uitgangen zijn analoog en digitaal (coax) voorhanden.

Eenmaal aangezet vertoont de CFULLHDMA een eenvoudig, snel reagerend menu met slechts 3 opties: Mijn Media, iMedia en Configuratie. Hoewel dit menu er fraai uitziet, verraadt het kartelige lettertype dat nog niet is gedacht aan weergave op een groot scherm. Jammer, want deze speler heeft verder vrijwel alles in zich wat we in een HD mediaspeler zoeken. De instellingen bieden de mogelijkheid tal van schermtypes aan te sturen, maar 1080p op 60Hz doet het prima in de meeste gevallen. Qua ondersteunde bestandsformaten is deze speler een van de meest veelzijdige in de test, alleen DV en WMV7 worden niet ondersteund qua video. In H.264 gecodeerde bestanden, video in een MKV-container, VC1: alles wordt verder probleemloos afgespeeld. AAC audio met een MP4 extensie wordt, net als bij alle andere testdeelnemers, herkend als filmbestand maar niet als audiobestand. Via een USB-hub kunnen meerdere USB-opslagmedia tegelijk worden benaderd, dus uitbreidingsruimte te over. De USB-interface is ook snel genoeg voor HD video, belangrijk want interne ruimte voor een harde schijf is er niet.

Het zal duidelijk zijn dat we erg enthousiast zijn over deze speler van Conceptronic. Het bedrijf werkt continu aan verbetering van de firmware, tijdens de testperiode hebben we diverse updates zien voorbij komen Dat is bij deze categorie apparaten cruciaal en het ziet ernaar uit dat de CFULLHDMA in de toekomst alleen nog maar beter wordt. Gezien de gemiddelde prijs van nog geen 200 euro is het absoluut een aanrader.

Conceptronic Grab'n'Go Full HD MediaPlayer Gigabit

Conceptronic Grab'n'Go Full HD MediaPlayer Gigabit

Van alle geteste apparaten is D-Link's DSM-510 met afstand de kleinste. Het compacte witte doosje ontbeert dan ook de meeste aansluitingen, alleen de allerbelangrijkste zitten erop: HDMI, SP/DIF (optisch), ethernet en een USB-aansluiting. Verder is er een antenne voor de ingebouwde WiFi en een connector voor een verloopkabel, die SCART en composiet mogelijk maakt. De afstandsbediening is redelijk qua lay-out - goed zijn de verschillende kleuren voor verschillende functies, slechter is dat de afspeelknoppen ver onder de navigatieknoppen zitten. 

De interface is geschikt voor een grootbeeld televisie; wanneer de HDMI-uitgang op 720p staat ingesteld, is te zien dat de deinterlacing van de primitieve variant is: het horizontaal scrollende menu vertoont kamartefacten. Verder is de interface qua afwerking bovengemiddeld, in ieder geval is tekst ontkarteld en ziet het er niet uit alsof het met MS Paint op een vrijdagmiddag in elkaar is geknutseld. Weinig logisch is de keuze in de interface op een niveau de opties voor het type bestand (foto, video, muziek) op te nemen als de bron (USB, server) als de instellingen. Die instellingen zijn overigens overzichtelijk ingedeeld, zij het niet heel uitgebreid. De meest belangrijke zaken treffen we echter aan.

Voor een beschrijving van welke videobestanden worden afgespeeld, zie het stuk over de Zyxel DMA-1100P, welke vrijwel identiek is qua firmware en functionaliteit. Beide apparaten hebben last van hetzelfde euvel, dat het afspelen van HD video over USB horten en stoten veroorzaakt als de bit rate hoog is. Denkelijk komt dat door de vertaalslag naar het eigen bestandssysteem, maar het is wel jammer, aangezien ze 1080p video prima kunnen weergeven, ware het niet dat de genoemde haperingen roet in het eten gooien. Bij vergelijkbare modellen met de mogelijkheid een harde schijf in te bouwen zagen we dat afspelen van een snellere interface de problemen oplost. De gemiddelde adviesprijs voor de DSM-510 van 189 euro vinden we te hoog, gezien de aansluitmogelijkheden en diverse concurrerende modellen die aanzienlijk meer bieden voor hetzelfde geld.

D-Link Wireless HD Media Player

D-Link Wireless HD Media Player

Dvico Tvix M-6500A

De Tvix serie van de firma Dvico is een goed bewaard geheim onder mediaspeler fans. Bij het bepalen van het testveld kwam een enthousiaste gebruikersgroep in beeld, wat wijst op een actieve gebruikersondersteuning. De Tvix M-6500A is een model uit de top van de serie - er zijn nog completere apparaten, maar deze versie biedt alle gangbare features. Standaard betreft het een barebone zonder SATA harde schijf, deze kan eenvoudig intern geplaatst worden. De speler is opgetrokken uit plastic maar het voorpaneel is een stevig stuk aluminium, wat voor een degelijke indruk zorgt. Een fan draagt zorg voor de koeling en helaas is deze ook hoorbaar. De ventilatorsnelheid is instelbaar en temperatuurgestuurd, maar toch is een geruisloze werking niet bij voorbaat gegarandeerd. Een groot display geeft weer wat voor uitgang gebruikt wordt en biedt net genoeg informatie om de speler te bedienen zonder de televisie aan te zetten. De degelijke afstandsbediening heeft een bovengemiddeld duidelijke lay-out, met de belangrijkste functies dicht bij elkaar. De opstarttijd is met ruim een minuut wel even slikken.

De interface is duidelijk geschikt voor een HD scherm en steekt qua vormgeving uit boven de rest van het testveld. Dat geldt zowel voor de navigatie door de diverse mogelijkheden, als de overzichten van mediabestanden. Het inlezen van ook folders met veel bestanden gaat snel, ID3 tags worden direct uitgelezen en weergegeven: voor het beheren van een grote mediacollectie is de Tvix M-6500A buitengewoon geschikt. De instelmogelijkheden voor weergave van audio en video zijn goed, met voor de meeste doeleinden een geschikte optie.

Er zijn weinig spelers die het model van Dvico evenaren qua aantal ondersteunde bestanden. AVCHD, H.264 en zelfs VC1 worden moeiteloos weergegeven. Ons Divx4 testbestand leidde echter tot een spontane reboot bij iedere poging het af te spelen, en het audio gedeelte van ons Nero ASP test bestand wordt alleen analoog, niet via HDMI doorgegeven. In het licht van alle wel ondersteunde formaten kunnen we dit door de vingers zien. Hoe te navigeren terwijl een bestand wordt afgespeeld was even zoeken, maar een druk op de Info knop brengt ons terug naar het overzichtsscherm. Verbinding maken met het netwerk ging met de Tvix M-6500A moeizamer dan met een aantal andere modellen. Al met al is deze speler toch een van onze favorieten, vanwege de uitstekende interface, de grote hoeveelheid ondersteunde bestanden en de prettige bediening. Daarvoor betaal je dan wel 399 euro.

Dvico TViX HD M-6500A v2

Dvico TViX HD M-6500A v2

Ellion HMR350

De Ellion HMR350 is identiek aan de Plextor PX-MX1000L en vertoont grote overeenkomsten met de Emtec MovieCube R700. Wat voor de Plextor geldt, geldt voor de Ellion en vice versa. Belangrijkste verschil: de Ellion wordt geleverd als barebone, de Plextor komt compleet met ingebouwde harde schijf. Bijzonder aan deze apparaten is de mogelijkheid ook video op te nemen, hiertoe is een SCART-ingang voorhanden; ook een audio-ingang is beschikbaar. Lang niet alle apparaten met de mogelijkheid een harde schijf in te bouwen hebben ook handige tools om bestanden te kopiëren zonder gebruik van de computer, maar met de HMR350 kan dit wel. Een groot nadeel van de interface is het ontbreken van de mogelijkheid het schermtype te selecteren, alleen de beeldverhouding kan worden gewijzigd. Voor switchen tussen PAL, NTSC, 480p, 576p, 720p en 1080i ben je aangewezen op de afstandsbediening. Tel daarbij op dat er twee 720p modi zijn met duidelijk verschillende beeldkwaliteit, en de verwarring is compleet. De hoofdinterface is duidelijk en een van de betere in het testveld, met schermletters voorzien van anti-aliasing en de iconen zien er ook op een groot scherm goed uit. Helaas zijn de folderlijsten aanzienlijk minder overzichtelijk, de preview functie is leuk maar gaat ten koste van de toch al niet efficiënt benutte schermruimte. Navigeren gaat niet zo soepel als we zouden willen, een nieuwe folder inladen kost altijd een paar seconden.

Qua bestandsformaten kan de HMR350 aardig meekomen, ook 1080p bestanden worden afgespeeld, al kan geen van de uitgangen een beter signaal dan 1080i uitsturen. H.264 en VC-1 behoren nadrukkelijk niet tot de mogelijkheden, erger is dat ook geen van de WMV-testbestanden werd afgespeeld. Hiermee beperkt de HMR350 zich tot DivX varianten en Mpeg, welke natuurlijk nog steeds de overhand hebben op WMV, maar toch is dit een flink minpunt in onze ogen. De HMR350 en de PX-MX1000L behoren tot de weinige spelers in de test die meer dan het minimaal aantal punten in de HQV beeldkwaliteittest weten te behalen. De upscaling en deinterlacing werken in een beperkt aantal gevallen zowaar, en dat is bij de geteste apparaten zo zeldzaam dat het, ondanks de nog steeds verre van goede score, vermeldenswaard is.

Samenvattend zijn we gematigd positief over deze 279 euro kostende speler. Wie een apparaat wil dat zowel kan opnemen als afspelen heeft er een goede keuze aan, wie alleen zoveel mogelijk bestandsformaten wil weergeven en op een overzichtelijke manier een mediabibliotheek wil beheren, kan betere opties vinden.

Ellion HMR-350H

Ellion HMR-350H

Emtec MovieCube R700

Van Emtec ontvingen we de MovieCube R700. Deze uit de kluiten gewassen mediaspeler met opnamefunctie is uitgevoerd in degelijk metaal, het is geen lelijke verschijning. Achterop zit een fors aantal aansluitingen: deze speler kan ook opnemen. De afstandsbediening is erg groot, met een weinig handige indeling. Erger is dat de knoppen af en toe niet doen wat ze moeten doen, de bevestigen knop werkt dan bijvoorbeeld als cursor naar links. De R700 is voorzien van een fan en deze maakt meer dan een beetje lawaai, erg jammer vooral ook omdat de draaisnelheid niet regelbaar is. Naast de netwerkaansluiting is er een optionele WiFi adapter.

Eenmaal aangesloten en geactiveerd blijkt de R700 qua firmware vrijwel identiek te zijn aan de Plextor PX-MX1000 en de Ellion HMR350. Dat betekent een menu met previews dan wel meta-informatie, dat er op een groot scherm redelijk uitziet maar weinig overzicht biedt. Opvallend zijn de lange laadtijden van USB media, langer dan bij de genoemde vrijwel identieke modellen. Een groot voordeel van de Emtec ten opzichte van die twee is wel, dat de beeldmodus gewoon in het menu kan worden ingesteld, in plaats van via blind op een knop op de afstandsbediening drukken. Verder beschikt ook deze speler over de iets betere deinterlacing ten opzichte van de concurrentie, die ook de Plextor en de Ellion kenmerkt. In het land der blinden... Qua media ondersteuning is het verhaal hetzelfde als bij die twee: H.264 en VC1 worden niet afgespeeld, evenmin als WMV. OGG wordt afgespeeld, AAC en FLAC niet. Deze speler wordt geleverd inclusief 500 GB harde schijf en heeft dan een prijskaartje van net geen 200 euro. Daarmee is hij van de drie qua hardware vrijwel identieke apparaten met afstand de meest aantrekkelijke.

Wie het kan stellen zonder H.264 ondersteuning of 1080p weergave, maar wel graag digitaal wil opnemen (bedenk dat er geen TV tuner aan boord is) heeft aan de MovieCube R700 een voordelige keuze die qua prijs/prestatie moeilijk te verslaan is.

Emtec Movie Cube R700 500GB

Emtec Movie Cube R700 500GB

Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN

Van Freecom ontvingen we een mediaspeler met een ingebouwde harde schijf van 500 GB. Desgewenst is hij ook leverbaar in andere uitvoeringen en als barebone, maar zo kant en klaar weet je in ieder geval zeker dat het werkt. Naast de gebruikelijke aansluitingen, welke bijna alle aanwezig zijn inclusief zowel coaxiale als optische digitale audio, is er ook een ingebouwde draadloze netwerkaansluiting. De speler oogt fraai, maar valt in de praktijk toch een beetje tegen qua constructie, met name het doorzichtige plastic plaatje aan de voorkant voelt goedkoop aan. De afstandsbediening is de onooglijkste in de test en doet ons denken aan die van de Raidsonic Icy Box MP308. Klein is fijn, maar dit is wel heel minimalistisch. Qua lay-out kan het ermee door, maar gebruiksvriendelijk is het niet.

Na opstarten wordt ons aanvankelijke vermoeden bevestigd: deze speler is identiek aan het genoemde product van Raidsonic. We zien precies hetzelfde menu, alleen met een blauwe in plaats van een groene achtergrond. De interface oogt op een Full HD scherm eveneens ontstellend lelijk, met kartelige letters, wegvallende delen van letters en een resolutie die vermoedelijk niet veel hoger dan 320x240 beeldpunten is. Net als de Icy Box ondersteunt deze MediaPlayer USB opslagmedia, aangesloten via een hub. En net als dat apparaat worden H.264 en VC1 niet afgespeeld, terwijl DivX versies, WMV9 en Mpeg probleemloos worden weergegeven. Qua audio ontbreekt ondersteuning voor FLAC maar verder speelt de Freecom alle belangrijke formaten af.

Voor de Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN geldt dan ook dezelfde conclusie als voor de Icy Box IB-MP308: prima netwerkondersteuning, afgezien van de modernste video codecs goede weergave van bestandsformaten; hij doet wat hij moet doen. Met een gemiddelde prijs van 245 euro voor de uitvoering met 500 GB is hij vergelijkbaar qua prijs met de Icy Box. Niet bijzonder duur voor een apparaat dat 1080p kan uitsturen, maar er zijn nog gunstiger geprijsde modellen zoals die van Conceptronic. De versie zonder harde schijf is heeft een veel betere prijs/prestatieverhouding met een gemiddelde prijs van iets meer dan 150 euro: Freecom rekent erg veel voor de harde schijf.

Freecom Network MediaPlayer-450 500GB

Freecom Network MediaPlayer-450 500GB

Mvix MX-780HD

De firma Mvix is in de Verenigde Staten bekender dan hier, maar nu het bedrijf ook in Nederland een vestiging heeft geopend, zal dat wellicht snel veranderen. In de VS is het in ieder geval een voorloper op het gebied van digitale mediaspelers. De Mvix MX-780 HD is momenteel het meest geavanceerde model. Opvallende kenmerken zijn de verticale oriëntatie, de geïntegreerde WiFi ontvanger met forse antenne en een klein display waarmee de speler in theorie ook bediend kan worden als de televisie uit staat. Qua vormgeving is het niet de mooiste speler in de test, maar wie het glimmende zwarte plastic niet storend vind zal in ieder geval moeten erkennen dat het een design is dat prima naast de stereotoren of televisie kan staan zonder storend op te vallen.

De speler is voorzien van een harde schijf, in de door ons geteste uitvoering 500GB maar ook andere capaciteiten zijn leverbaar. Gebaseerd op de Sigma 8621L speelt hij DivX, Mpeg en WMV probleemloos af. H.264 en VC-1 video zijn lastiger; de eerste wordt geheel niet afgespeeld, de tweede bij sommige testbestanden wel, andere niet. De ondersteuning van geluidsbestanden is goed, alleen M4A en FLAC worden niet herkend.


De afstandsbediening is een van de betere in de test met een logische layout en redelijk goede knoprespons. Met ruim voldoende aansluitingen voor zowel integratie met de AV-apparatuur als aanvoer van data is de Mvix-780HD een heel behoorlijke mediareceiver, met als vervelendste eigenschap dat (HD-)bestanden met een hoge bitrate over het netwerk afspelen niet altijd soepel gaat.  Bij afspelen vanaf de interne harde schijf is dat geen probleem.

Mvix MX-780HD

Mvix MX-780HD

Netgear EVA8000

De grootste speler uit de test is afkomstig van Netgear. De EVA8000 heeft de volledige breedte van een standaard AV-component. Het apparaat ziet er erg sober uit, opvallend zijn de twee antennes voor WiFi aan de achterzijde. Verder treffen we hier ook alle gangbare aansluitingen, alleen optisch digitale audio ontbreekt, maar een coaxiale variant is wel aanwezig. De afstandsbediening is compact maar goed ingedeeld, hij ligt prima in de hand.

Eenmaal ingeschakeld, valt op dat de EVA8000 mijlenver voorligt op het merendeel van het testveld, als het aankomt op kwaliteit van de interface. Het is nog geen Windows Media Center, maar het komt in de buurt. De interface reageert bijzonder snel; er is een moment waarop dit niet het geval is, wanneer een nieuw aangesloten medium wordt geïndexeerd, bij onze grote testbibliotheek duurde dat enkele minuten. Eenmaal ingelezen wordt deze echter wel flitsend weergegeven, inclusief meta-informatie. De 'quick scan for new media'  kan in de praktijk wel even duren, maar het loont dus de moeite. Dit hoeft alleen te gebeuren bij via USB aangesloten media.

De EVA8000 is al een tijd op de markt en we bespraken hem eerder in Hardware.Info Magazine. Netgear werkt echter flink aan de firmware en de nieuwste (beta) versie kan zoveel meer dan toen we naar de eerste editie kijken, dat we gerust van een geheel ander apparaat mogen spreken. Wederom een bewijs van het belang van bijgewerkte firmware voor dit type apparaten. De Netgear speelt heel wat bestandsformaten af: bij audio ontbreekt eigenlijk alleen OGG en bij video worden vrijwel alle formaten weergegeven. Helaas geldt wel dat bij de moeilijkere types zoals H.264 dan wel veel bandbreedte vereisende soorten zoals 1080p de speler het moeilijk heeft. Afhankelijk van het bestand is de weergave minder soepel of vallen frames weg, ook lijkt de beeldkwaliteit niet overal even goed als bij andere modellen. De oudere chipset speelt de EVA8000 hier duidelijk parten, wat erg jammer is gezien het gebruiksgemak en de uitstekende interface.

Wie het risico dat een bepaald bestand niet helemaal soepel loopt voor lief neemt, heeft aan de EVA8000 een erg mooie mediaspeler. De gemiddelde prijs van 245 euro is te rechtvaardigen gezien de bestandscompatibiliteit en de superieure interface: gebruiksgemak is iets dat wat mag kosten. Onder de streep blijft het een feit dat de speler niet meer mee kan komen qua processorkracht met de modernste exemplaren, en idealiter brengt Netgear een opvolger uit met dezelfde interface en een up to date chip ingebouwd. Het gerucht gaat dat deze opvolger op niet al te lange termijn op de markt zal komen...

Netgear Digital Entertainer HD

Netgear Digital Entertainer HD

Pixel Magic Systems MB200

De PMS MB200 is een geval apart in de test, want deze mediaspeler wordt slechts bij één winkel geleverd, de firma ITC Computers, welke dan ook ons testexemplaar ter beschikking stelde. De MB200 is een forse speler met ruimte voor een inbouw harde schijf. De behuizing is van aluminium, en doet ook dienst om warmte af te voeren. Hierdoor kan een actieve koeling achterwege blijven, een verademing in vergelijking met sommige andere spelers met ingebouwde harde schijf. Aan de achterkant valt de VGA connector op, welke middels een verloopje ook component kan uitsturen. De afstandsbediening is het enige exemplaar in de test met verlichte knoppen, prettig in een donkere ruimte.

Eenmaal aangesloten start de speler vrij vlot op, het eerste menu dat we zien geeft een overzicht van welke bron we willen aanspreken. Ook via een hub aangesloten USB-apparaten worden herkend en diverse netwerktypes worden probleemloos aangesproken. Het menu zelf is helaas duidelijk niet gemaakt op weergave op een HD televisie maar zeker niet het minst fraaie dat we hebben gezien, al kunnen de verschillende kleuren voor verschillende bestandstypes ons niet echt bekoren. Echt storend zijn verschillende lettertypes in dezelfde menu's. Het menu reageert vlot. Qua bestandsformaat ondersteuning doet de MB200 het redelijk. Op audiogebied begrijpt hij alles behalve OGG, qua video worden de moderne formaten H.264, en VC1 niet ondersteund, net zo min als M2TS en MKV containerbestanden. Sommige hiervan zorgen zelfs voor een crash bij een poging tot afspelen. Afspelen van WMV9 en Mpeg2 gaat wel goed, maar de HD versies alleen vanaf de interne harde schijf - via USB of netwerk zien we af en toe haperingen.

Afbeeldingen in PNG en GIF formaat kunnen worden vertoond, maar voor alle afbeeldingen geldt dat de bestanden niet te groot mogen zijn. Navigeren tijdens het afspelen is niet mogelijk, ID3 tags worden niet ondersteund. Al met al is de MB200 een redelijke standaard mediaspeler, met stille werking als vermeldenswaardig pluspunt. De gebruikte componenten zijn van goede kwaliteit, volgens de maker zelfs bovengemiddeld goed. De vraag is wat dit voor de meeste kopers oplevert, en of het compenseert voor het matige menu en de onmogelijkheid H.264 af te spelen. Met een prijs van rond de 200 euro was dat wellicht het geval, maar met een verkoopprijs van 499 euro prijst de MB200 zich uit de markt.

Pixel Magic HD Mediabox

Pixel Magic HD Mediabox

Plextor PX-MX1000L

Plextor stuurde ons een apparaat dat uiterlijk maar ook intern grote overeenkomsten vertoont met de Ellion HMR350. Qua vorm en afmetingen is het identiek, alleen het frontpaneel wijkt af. In tegenstelling tot het model van de oorspronkelijke fabrikant heeft de PX-MX1000L geen ingebouwd display, alleen een paar LEDs verlichten de voorkant. Verder geldt voor deze speler, wat geldt voor het model van Ellion. Opname van video en audio is mogelijk via SCART, composiet en tulpstekkers. Weergave is beperkt tot DivX en Mpeg voor video, terwijl op audiogebied de meeste bestandsformaten worden weergegeven, behalve FLAC en M4A/AAC. De selectie van de beeldstandaard is nog een graadje erger dan bij de HMR350, want de Plextor geeft niet op het display weer welke optie is geselecteerd.

De afstandsbediening van beide apparaten is ook identiek en tamelijk plasticachtig, maar heeft een redelijk logische lay-out. Alleen liggen de afspeelknoppen te ver van het navigatie eiland, maar op zich is het redelijk functioneel.

De interface heeft hetzelfde veelbelovende openingsscherm en teleurstellende navigatieweergave, met een preview die een groot deel van het scherm in beslag neemt,en traag inladende inhoud van folders, terwijl folderlijsten redelijk vlot worden vertoond. Wanneer een folder eenmaal is ingeladen, kan wel snel genavigeerd worden. De instellingsmogelijkheden zijn net zo beperkt. Ook bij de Plextor wordt de interface niet schermvullend weergegeven wanneer 720p of 1080i als standaard zijn geselecteerd, alleen de SD varianten worden beeldvullend op onze Full HD televisie vertoond.

Veel apparaten hebben filters om alleen video, muziek of foto's weer te geven, ongeacht wat in de getoonde map aanwezig is. Bij de Plextor en Ellion is dit echter extra verwarrend, er is geen optie op de afstandsbediening om direct van bestandstype te wisselen en in de interface kan alleen op een specifieke manier gewisseld worden. ID3-tags worden ondersteund en weergegeven in het previewvenster, terwijl de volledige bestandsnaam daaronder zichtbaar is. We vinden de PX-MX1000L al voor 320 euro in onze prijsvergelijker; aangezien dat inclusief 1 terabyte harde schijf is, heeft de Plextor dan onze voorkeur boven de Ellion HMR350. Deze laatste heeft wel weer recentere firmware welke wellicht sneller wordt bijgewerkt.

Plextor Networked Media Player & Recorder 1TB

Plextor Networked Media Player & Recorder 1TB

Popcorn Hour A-100

De onwaarschijnlijkste naam van een apparaat in deze test is ongetwijfeld die van de Popcorn Hour A-100. Dit uit de hand gelopen hobbyproject heeft echter een meer dan noemenswaardig resultaat. De speler valt direct op door de metalen behuizing, welke eenvoudig met duimschroeven te openen is. Intern is er ruimte voor een PATA harde schijf. Qua aansluitingen zijn er spelers die ruimer bemeten zijn, maar de belangrijkste zijn voorhanden, grootste afwezige is optisch digitale audio, maar een coax variant is wel aanwezig. Er zijn twee USB-aansluitingen, maar de Popcorn Hour ondersteunt USB-hubs: prik een (bij voorkeur powered) hub met een drietal aangesloten opslagmedia, en deze worden keurig herkend in de interface.

Die ook in het Nederlands beschikbare interface is duidelijk een werk in uitvoering: de iconen zien er strak en professioneel uit, maar de niet ontkartelde tekst doet pijn aan de ogen op een groot Full HD scherm. Bediening gaat met een uit de kluiten gewassen afstandsbediening, welke qua lay-out bijna perfect is met het cluster afspeelknoppen dicht in de buurt van het navigatie eiland. De folderweergave gaat behoorlijk vlot, helaas worden ID3 tags pas weergegeven bij het afspelen van een bestand, niet al in de lijstweergave. Bij het afspelen van muziek is het irritant dat niet kan worden gebladerd door andere nummers, een playlist maken tijdens het spelen behoort niet tot de mogelijkheden. Sowieso is de ondersteuning voor playlists niet optimaal. Kortom, voor audioweergave is de A-100 niet ideaal.

Voor video daarentegen des te meer, de Popcorn Hour speelt vrijwel ieder videoformaat af. Met een aantal van de lastigere bestanden zoals Nero Digital en een aantal H.264 bestanden werd audio niet doorgegeven via HDMI, alleen via de analoge connector. Dat hebben we bij meer spelers gezien en rekenen we niet al te zwaar - het aantal mogelijke combinaties van mogelijke containerformaten en codecs is gewoon heel erg groot. Qua constructiekwaliteit en ondersteunde bestandsformaten valt de A-100 positief op, en het is een van de weinige apparaten die H.264 video en VC-1 kan afspelen. Met een prijs van ruim 220 euro is het moeilijk de A-100 zonder voorbehoud aan te raden, gezien de beperkingen qua in te bouwen harde schijf (alleen PATA) en muziek afspeelmogelijkheden. Voor de filmfanaat is het echter een van de betere opties, die qua constructiekwaliteit uitblinkt. De meegeleverde kwaliteits HDMI-kabel maakt de prijs ook deels weer goed.

Kort na onze test lanceerde Popcorn Hour de A-110. Deze verschilt op twee belangrijke punten: ondersteuning van SATA in plaats van PATA harde schijven, en de HDMI 1.3 standaard. Het belangrijkste verschil met HDMI 1.2 is ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Gezien het geringe prijsverschil is de A-110 de betere keuze, maar wie voordelig een A-100 treft, doet hier zeker geen miskoop aan.

Cloud Media Popcorn Hour A-100

Cloud Media Popcorn Hour A-100

Radiogears i.Tab 36HD Dual Media

Van het merk Radiogears ontvingen we een aparte speler in de vorm van de i.Tab 36HD. Deze trapeziumvormige speler heeft als enige in de test een loopwerk voor optische media, en wel een DVD-lezer. Hiermee kunnen zonder tussenkomst van een computer DVD's naar de in te bouwen harde schijf worden geript. Ideaal voor wie simpel een DVD-verzameling wil archiveren. Minder ideaal is de ingebouwde ventilator, deze is zelfs op de laagste stand ronduit luidruchtig. Hij kan worden uitgezet, maar of dat de levensduur ten goede komt is de vraag. De i.Tab is een curieuze combinatie van slimme ideeën en minder slimme uitvoering.

De interface heeft fraai gestileerde iconen, en reageert vlot op de redelijk overzichtelijke afstandsbediening. Helaas ziet het gebruikte lettertype er niet uit op een Full HD scherm, de interface is duidelijk voor SD gemaakt. Toch jammer van een Full HD speler, want de i.Tab speelt 1080p video wel af. Helaas niet altijd probleemloos, bij afspelen vanaf USB-harde schijf schokt WMV9 op 1080p en valt zelfs af en toe weg bij ons testbestand. Mpeg2 en een ander 1080p WMV9 bestand doen het wel goed. Fraai is dat bij de instellingen per audio codec kan worden aangegeven of deze in het apparaat moet worden gedecodeerd of dat het alleen moet worden doorgegeven aan een externe decoder. Voor video zijn de instellingen aanzienlijk beperkter helaas.

Gimmicks als het instellen van de kleur van de displayverlichting zijn we niet erg van onder de indruk, liever hadden we meer nuttige informatie hierop gezien. De i.Tab 36HD wordt geleverd met een draadloze adapter, handig voor wie geen ethernetkabel kan gebruiken. De snelheid is wel beperkt, alleen op korte afstand in een volstrekt storingsvrije omgeving zal HD video kunnen worden gestreamed naar de speler. Beter is dan eerst kopiëren naar de in te bouwen harde schijf en daarvandaan afspelen. Samenvattend een interessant apparaat, vooral vanwege de DVD back-up mogelijkheid, die overigens uitermate langzaam werkt met bijna een uur verwerkingstijd per DVD, maar qua gebruiksgemak en ondersteunde bestandsformaten het een en ander te wensen overlaat. De prijs van 249 euro is gezien de mogelijkheden redelijk.

Radiogears iTab 36HD

Radiogears iTab 36HD

RaidSonic Icy Box IB-MP308

De RaidSonic Icy Box IB-MP308 is een barebone speler, dat wil zeggen een harde schijf kan worden ingebouwd maar is niet meegeleverd. De koper heeft de keuze tussen een PATA of een SATA model, handig voor wie een oude schijf nog heeft liggen, wellicht. Naast een 100 Mbit LAN aansluiting beschikt deze speler ook over WiFi ondersteuning. De afstandsbediening is een schamele affaire, een plat geval gevoed door een knoopcel. Voordeel: hij is wel compact. De lay-out is redelijk in orde, maar echt lekker in de hand ligt het niet.

De interface van de IB-MP308 is identiek aan de elders besproken Freecom mediaspeler. Sterker nog, het betreft hetzelfde apparaat, qua functionaliteit, ondersteunde bestandsformaten en beeldkwaliteit. Prettig is dat je USB hubs kan gebruiken, dus meerdere USB-media aansluiten via die weg is geen probleem. Het apparaat begrijpt ook de meeste gangbare netwerkstandaarden, qua connectiviteit zit je wel goed met deze spelers.

De meeste audiobestanden worden gewoon afgespeeld, alleen het FLAC-formaat lusten ze niet. Net als vrijwel alle spelers in de test wordt M4A audio herkend als een filmbestand, dus schakelt de speler over op fullscreen modus en speelt dit bestand af tegen een zwart scherm. Helaas wordt meta-informatie als ID3-tags geheel niet weergegeven. De videoformaten die worden afgespeeld zijn eveneens uitgebreid, eigenlijk ontbreken alleen de moeilijkere HD formaten H.264 en VC-1 in het rijtje. Ook DV en AVCHD worden niet afgespeeld, maar daar tillen we minder zwaar aan. Van USB afspelen van hoge bitrate 1080p bestanden gaat niet lekker, ondanks dat USB daarvoor voldoende bandbreedte heeft - waarschijnlijk is de overhead van het bestandssysteem hier de boosdoener, net als bij heel wat apparaten. Met een gemiddelde prijs van 180 euro is de Icy Box IB-MP308 niet bijzonder duur, maar ook niet heel aantrekkelijk. Met name de belabberde, lelijke interface en de knullige afstandsbediening zorgen ervoor dat hij niet erg hoog op onze lijst eindigt.

RaidSonic Icy Box MP308

RaidSonic Icy Box MP308

Zyxel DMA-1100P

Waar de D-Link DSM-510 een van de kleinste apparaten is, is de Zyxel DMA-1100P een van de grootste. Toch is dat verschil bedrog, want intern zijn het bijna dezelfde apparaten. Echter, waar D-Link een ingebouwde WiFi adapter heeft, heeft Zyxel een HomePlug adapter. En dat is best slim, want hierdoor kan met een netwerk verbonden worden, alleen door de stekker in het stopcontact te steken. Andere verschillen met de D-Link zijn de afwezigheid van een mogelijkheid via SCART een verbinding te maken en de keuze voor coaxiale in plaats van optische digitale audio. De afstandsbediening is vrijwel identiek aan die van de D-Link, echter veel soberder uitgevoerd en met andere functies toegewezen aan sommige knoppen, waardoor de twee niet uitwisselbaar zijn. De lay-out van het model van Zyxel is beter, maar qua gebruiksvriendelijkheid scoort D-Link weer.

De netwerkondersteuning van de DMA-1100P is goed, het apparaat wordt opgepikt als mediaspeler in de netwerkomgeving van Windows Vista en het is zelfs mogelijk om een HTTP URL in te voeren om bijvoorbeeld een podcast te beluisteren. Qua audioformaten wordt OGG ondersteund, maar AAC en FLAC niet. Minder geschikt dus voor de liefhebbers van ongecomprimeerde of lossless gecomprimeerde audio. De videobestanden die de Zyxel kan weergeven omvatten DivX, WMV en Mpeg, maar H.264 en VC1 laat hij links liggen. Wel is het een van de weinige apparaten die naast JPG ook PNG, BMP en TIFF kan weergeven: een geschikte keuze voor de vakantiefoto's met een muziekje eronder. Dat kan ook, want in tegenstelling tot veel andere spelers kan je gewoon door de mediabestanden bladeren terwijl er wordt afgespeeld.

De Zyxel DMA-1100P kan ons net als de D-Link DSM-510 bekoren vanwege het soepele menu en de relatieve gebruiksvriendelijkheid, maar de beperkte bestandsformaatondersteuning en de haperende weergave van sommig HD materiaal via USB maakt het beperkt inzetbaar. Echter, met de ingebouwde HomePlug adapter heeft de DMA-1100P een belangrijke troef in handen: een 200 Mbit/s interface, welke in de praktijk wellicht lagere snelheden haalt maar nog altijd een goede manier is om zonder gedoe een mediaspeler bij de televisie te plaatsen.

ZyXEL DMA-1100P

ZyXEL DMA-1100P

Conclusie

Het testveld bleek enerzijds erg homogeen, met zowel veel dezelfde basis hardware als veel apparaten die na activeren alleen uiterlijk verschilden, en soms zelfs dat niet deden. Toch waren er ook veel verschillen. Een aantal algemene observaties: de gebruiksvriendelijkheid van deze producten is voor verbetering vatbaar. Teleurstellend is, dat bij een productgroep die zich overduidelijk afficheert als gericht op high definition, interfaces die er goed uitzien in hoge resolutie vrijwel afwezig zijn. Dvico en Netgear lopen op beide aspecten duidelijk voorop, met de rest van het veld variërend van ‘aardige poging' tot ‘terug naar de tekentafel'. Dat geldt overigens ook voor het uiterlijke van de geteste apparaten, verreweg de meeste kunnen alleen achter een plant een plek vinden in de huiskamer.

Dan de beeldkwaliteit: die is over het algemeen goed voor 720p en beter bronmateriaal, matig tot redelijk voor 480p / 576p materiaal en ronduit slecht voor interlaced SD materiaal. De HQV scores zijn bedroevend, met een hoogste totaalscore van 60 zijn dit geen apparaten die je upscaling of deinterlacing kan laten uitvoeren. Gelukkig beschikken de meeste HD televisies tegenwoordig over deze functionaliteit, maar vergelijkbaar met een goede Blu-ray speler zal het nooit worden.

Kijken naar het testveld steekt een aantal apparaten boven de rest uit. Van de apparaten waarin een harde schijf kan worden ingebouwd, cq. deze al is meegeleverd, biedt de Dvico Tvix 6500A zeer goede mediacompatibiliteit en is bovendien het meest gebruiksvriendelijk. Het prijskaartje is stevig, zeker vergeleken met het kalere apparaat van Conceptronic. Toch belonen we ook deze speler met een Hardware.Info Gold Award. Een voordeliger alternatief met een beduidend mindere interface (ook qua harddisk) is de Popcorn Hour A100, welke we dan ook met een Silver Award belonen.

Bij de modellen die alleen via USB of een netwerkverbinding media afspelen, is die van Conceptronic duidelijk de beste waar het aankomt op mediacompatibiliteit. Het enthousiaste firmware ontwikkelteam van de firma belooft dat dit alleen nog maar beter zal worden. Gecombineerd met een uitstekende prijs een welverdiende Hardware.Info Gold Award.

Wie alleen Mpeg2 en DivX hoeft af te spelen (Windows Media is niet zo populair voor films), maar wel wil kunnen opnemen, heeft de keus uit drie spelers. Van de drie biedt de Emtec R700 een onverslaanbare prijs/prestatieverhouding en wint hiermee een Hardware.Info Bronze Award. Wil je niet opnemen, kijk dan naar de Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN in de barebone uitvoering, welke eveneens een goede prijs/prestatieverhouding heeft.

Ten slotte: binnenkort kun je een update van deze vergelijkingstest verwachten, met diverse sindsdien verschenen modellen.

award200-gold
Conceptronic Grab'n'GO FullHD MediaPlayer Gigabit
Dvico TViX HD M-6500A

award200-silver
Popcorn Hour A-100

award200-bronze
Emtec HDD Movie Cube R700

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht onderaan deze pagina voor een uitgebreide vergelijkingstabel.

Met dank voor de firma RHiSC voor het ter beschikking stellen van de Dvico Tvix M-6500A, de Radiogears i.Tab 36HD en de  Ellion HMR-350H.


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Buffalo LinkTheater HD

Buffalo LinkTheater HD

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Silver Award Cloud Media Popcorn Hour A-100

Cloud Media Popcorn Hour A-100

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Gold Award Conceptronic Grab'n'Go Full HD MediaPlayer Gigabit

Conceptronic Grab'n'Go Full HD MediaPlayer Gigabit

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11g
Niet verkrijgbaar
D-Link Wireless HD Media Player

D-Link Wireless HD Media Player

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11g
Niet verkrijgbaar
Gold Award Dvico TViX HD M-6500A v2

Dvico TViX HD M-6500A v2

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Ellion HMR-350H

Ellion HMR-350H

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Bronze Award Emtec Movie Cube R700 500GB

Emtec Movie Cube R700 500GB

 • Interne harde schijf
 • 500 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Freecom Network MediaPlayer-450 500GB

Freecom Network MediaPlayer-450 500GB

 • Interne harde schijf
 • 500 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Mvix MX-780HD

Mvix MX-780HD

 • Interne harde schijf
 • 500 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Netgear Digital Entertainer HD

Netgear Digital Entertainer HD

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11g
Niet verkrijgbaar
Pixel Magic HD Mediabox

Pixel Magic HD Mediabox

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Plextor Networked Media Player & Recorder 1TB

Plextor Networked Media Player & Recorder 1TB

 • Interne harde schijf
 • 1000 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Radiogears iTab 36HD

Radiogears iTab 36HD

 • Intern DVD-station
 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
RaidSonic Icy Box MP308

RaidSonic Icy Box MP308

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11g
Niet verkrijgbaar
ZyXEL DMA-1100P

ZyXEL DMA-1100P

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0
*