3x Synology NAS

11 reacties
3 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Duidelijke trend 
 2. 2. Terabytes, Terabytes
 3. 3. Verschillen
 4. 4. Diskje meer
 5. 5. Techniek
 6. 6. Aan de slag
 7. 3 besproken producten
 8. 11 reacties

Verschillen

De CS-407 en DS-408 lijken als twee druppels water op elkaar. Waar de goedkopere versie voorzien is van zilverkleurige accenten, is de duurdere uitvoering voorzien van gouden. De twee apparaten vallen op vanwege hun compacte vorm. Ondanks de ruimte voor vier harde schijven nemen ze nauwelijks meer ruimte in beslag dan sommige 2-bay modellen. De voorzijde van de twee is eenvoudig gebleven, met eigenlijk alleen de merknaam op de ‘buik' van de kast en een aantal indicatielampjes die de schijf- en netwerkactiviteit weergeven. Ook een lampje dat de status weergeeft en een aan/uitschakelaar is daar te vinden. Aan de achterkant is ruimte gevonden voor een tweetal USB-aansluitingen en natuurlijk een netwerkaansluiting. Die laatste is, zoals je mag verwachten, geschikt voor gigabitnetwerken.

Synology Cube Station CS-407

De Synology Cube Station CS-407

 Synology DiskStation DS408

De Synology Disk Station DS-508

Hoewel Synology in veel opzichten een van de meest innovatieve merken op het gebied van NAS-apparaten is, missen we wel een voorziening die je op veel andere modellen van dit merk en ook bij andere merken aantreft: de USB-aansluiting met synchronisatietoets. Hiermee kun je met een druk op de knop de inhoud synchroniseren van of naar een aangesloten USB-apparaat. Ook missen beide modellen de mogelijkheid om de opslag uit te breiden via eSATA. Daarvoor kun je alleen terugvallen op één van de twee USB-aansluitingen aan de achterkant. De USB-aansluitingen kun je ook gebruiken als je de compacte 4-bay NAS-apparaten van Synology wilt gebruiken als printserver.

De compacte vorm van deze twee modellen is te danken aan de slimme opbouw. Waar in veel modellen in deze klasse de schijven geplaatst worden in makkelijk te verwijderen trays, heeft Synology voor deze modellen gekozen voor een opbouw die een beetje lijkt zoals je dat in veel (goedkopere) computerkasten tegenkomt. De schijven zitten met elkaar in een metalen frame en worden gekoeld door een 8 cm grote ventilator die zich aan de achterzijde bevindt. Net als bij een systeem moeten de disks met losse kabeltjes met het moederbordje van de CS-407 of DS-508 worden verbonden. Beide modellen worden geleverd met een losse voedingsadapter met een vermogen van 100 Watt, die de vergelijking met een baksteen prima kan doorstaan.


3 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Synology Cube Station CS-407

Synology Cube Station CS-407

 • 4 bay(s)
 • 0 GB
 • 3.5 inch
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
Synology DiskStation DS408

Synology DiskStation DS408

 • 4 bay(s)
 • 0 GB
 • 3.5 inch
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
Synology DiskStation DS508

Synology DiskStation DS508

 • 5 bay(s)
 • 0 GB
 • 3.5 inch
 • 1000 Mbit/s
Niet verkrijgbaar
0
*