Micro-ATX X58 Duo-test

23 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. DFI
 3. 3. ASUS
 4. 4. Vergelijken
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 23 reacties

DFI

De DFI LanParty JR X58-T3H6 valt op door z'n neon groene en gele sloten, bij voorbaat dus al een ideaal bord voor Hagenezen. Ook alle bijgeleverde IDE- en SATA-kabels zijn neon-groen. Leuk voor wie wil pronken met een kast met window!

Op het bord vinden we een zestal DDR geheugensloten en verder twee keer PCI-Express x16, één keer PCI-Express x4 en een normaal PCI-slot. SLI of Crossfire draaien met twee dual-slot kaarten behoort tot de mogelijkheden, al verlies je dan de optie om andere uitbreidingskaarten te plaatsen.

DFI LanParty JR X58-T3H6

Achter de CPU-socket vinden we een zes-fase stroomvoorziening, aangestuurd door een digitale PWM. Volgens DFI staat deze digitale variant garant voor betere overklokmogelijkheden. Op de PWM staat een flink koelblok, dat met een heatpipe verbonden is met de koeler op de north bridge.

Op het bord vinden we een zestal SATA-connectors. Aan de achterzijde vinden we zes keer USB, Gigabit LAN, 7.1-kanaals geluid inclusief SPDIF-uitgangen en een jumper op je BIOS te resetten. Voor het netwerk gebruikt DFI een Marvell Yukon 88E8053 PCI-Express chip, voor het geluid is gekozen voor de zeer goed presterende Realtek ALC889. Firewire moeten we op het bord missen.

Tenslotte heeft DFI het bord voorzien van handige onboard power- en reset-knoppen en een HEX-display waarop BIOS POST-codes zijn. Zelfs een speakertje mag niet ontbreken.

DFI LanParty JR X58-T3H6

Wanneer we de BIOS van het DFI-bord ingaan, zien we de hand van de meester: al sinds jaar en dag staat Oscar Wu bij overklokkers bekend als de beste BIOS-programmeur ter wereld en zodoende is het succes van de DFI LanParty borde mede aan hem te denken. Welke overklokinstelling je ook bedacht krijgt, de BIOS van dit bord geeft je de mogelijkheid hem aan te passen. Daarin gaat men zelfs zo diep dat Oscar zélf vermoedelijk de enige ter wereld is die daadwerkelijk alle opties van de BIOS snapt. Hoe dan ook, een droom voor overklokkers.

Toch zijn er wat minpuntjes; zo is het maximale CPU-voltage beperkt tot 2,0 Volt en kun je bClk niet hoger instellen dan 250 MHz. Dat kan voor die-hard overklokkers die met vloeibare stikstof aan de slag gaan een beperking zijn. Maar heel eerlijk: voor hen is dit bord niet bedoeld. De gemiddelde prijs van het moederbord is 218 euro.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Asus Rampage II Gene

Asus Rampage II Gene

 • Micro ATX
 • Socket 1366
 • Intel X58
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
DFI LanParty JR X58-T3H6

DFI LanParty JR X58-T3H6

 • Micro ATX
 • Socket 1366
 • Intel X58
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
0
*