Antec Veris Multimedia Station Elite test

11 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. iMon
  3. 3. De bediening
  4. 4. De praktijk
  5. 1 besproken product
  6. 11 reacties

Inleiding

Op afstand je computer bedienen en al je multimedia bestanden kunnen afspelen door middel van een knop op de afstandsbediening: het klinkt ideaal en er zijn heel wat producten op de markt die dit mogelijk moeten maken. Hier bespreken we de Antec Veris – maakt deze zijn belofte waar, of is dit een poging die onder het kopje net niet geschaard kan worden?

Antec Veris Multimedia Station Elite

Het concept klinkt zo eenvoudig: door middel van een afstandsbediening je pc bedienen en deze zo om te toveren tot een gebruiksvriendelijk multimedia platform. Dit is in de loop der jaren al vaker geprobeerd en geen van alle pogingen is echt populair geworden. Het Antec Veris Multimedia Station is een van de meest recente producten op dit gebied.

Eigenschappen

Zodra je het pakketje uitpakt, merk je meteen dat er zorg aan besteed is. Het geheel bestaat uit een 5,25” station, één afstandsbediening en software. De gebruikte materialen zijn sterk, het enige dat uit de toon valt is de draaiknop op het station, deze is wat minder robuust in vergelijking met de rest. Afgezien van deze knop is er nog een 4 inch display op het station geplaatst.

Positief is dat de meegeleverde kabels lang genoeg zijn om met vrijwel elke ATX kast en moederbord gebruikt te worden. Uiteraard is een kleiner formaat al helemaal geen probleem. Kortom, tot zover is de kwaliteit goed. En dit schept dan ook hoge verwachtingen voor het gebruik.

Antec Veris Multimedia Station Elite

De hardware

De basis van het Antec Veris Multimedia Station is genoemde 5,25 inch module die je in de pc zal moeten inbouwen, en de afstandsbediening. Het aansluiten van dit station vereist meer dan alleen het station in de behuizing plaatsen. Naast het doorlussen van de 24 pins stroomstekker is ook het gebruik van een interne of externe USB poort nodig.

Als laatste moet je voor optimale werking de power switch kabel verbinden met het station en het meegeleverde Antec kabeltje met de power switch op het moederbord verbinden. Dit laatste heeft als voordeel dat je dan via de afstandsbediening de PC kan aanzetten. Ideaal natuurlijk voor een HTPC.

Wanneer dit gedaan is, is het tijd om de iMon software te installeren. Zodra dit gedaan is en de PC weer opgestart is ben je klaar om aan de slag te gaan.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Antec Veris Multimedia Station Elite

Antec Veris Multimedia Station Elite

  • 5.25 inch
  • VFD
Niet verkrijgbaar
0
*