Vergelijkingstest: acht HD mediaspelers

0 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Wat is het eigenlijk?
 3. 3. Chip fight
 4. 4. Conceptronic Cfullhdmai
 5. 5. Zyxel DMA-2500
 6. 6. Yormedia Streamer
 7. 7. Eminent hdMedia EM7070 / EM7071
 8. 8. Netgear EVA9150
 9. 9. HDI Dune BD Prime
 10. 10. Western Digital TV HD
 11. 11. AC Ryan Play!On HD
 12. 12. Conclusie
 13. 13. Besproken producten
 14. 14. Reacties

Inleiding

Er is heel wat veranderd sinds Hardware.Info medio vorig jaar de eerste vergelijkingstest van mediaspelers publiceerde; van producten in de marge staan ze nu volop in de belangstelling. Steeds meer mensen herkennen de wens om gewoon in de huiskamer te kijken en luisteren naar muziek, beeld- en videobestanden die zich niet op een schijfje bevinden. Fabrikanten spelen daar handig op in: fabrikanten in het Verre Oosten staan klaar met apparaten waar alleen nog een sticker op geplakt hoeft te worden. Inpakken en op de plank ermee, lijkt bij veel merken het devies te zijn. Er zijn ook merken die het wat grondiger aanpakken en de firmware van de spelers (bepalend voor bestandsondersteuning en hoe de interface eruit ziet) grondig onder handen nemen, voordat ze het product op de markt brengen. Het groepje merken dat ook nadien nog regelmatig verbeteringen uitbrengt, is nog kleiner. Ondertussen wordt het er voor de consument niet overzichtelijker op, maar na lezing van deze test weet je waar je op moet letten, en welke apparaten een nadere blik waard zijn.

Firmware perikelen

Kenmerkend aan deze producten is dat de meeste merken meer of minder regelmatig updates in de vorm van nieuwe firmware versies beschikbaar stellen. Daar is zeker wat voor te zeggen: door kleine verbeteringen kunnen ‘lastige’, bijvoorbeeld op een afwijkende manier gecodeerde bestanden alsnog worden afgespeeld. Ook kunnen meer instellingsmogelijkheden beschikbaar worden gemaakt of de online mogelijkheden worden vergroot. Last but not least kunnen nieuwe bestandsformaten worden ondersteund. Het is belangrijk om te bedenken dat alle fabrikanten voor dit laatste voornamelijk afhankelijk zijn van de ontwikkelaar van de chip die het hart van de mediaspeler vormt. En deze brengen niet zo heel vaak nieuwe firmwares uit. Er is genoeg te doen voor ontwikkelteams van de merken die de spelers op de markt brengen, maar het betreft hier dus vooral polijsten en andere functionaliteit toevoegen (torrents downloaden, NAS-mogelijkheden, etc.). Wie het meeste uit zijn aanschaf wil halen, doet er goed aan te kiezen voor een van de merken die een goede reputatie heeft opgebouwd met dit soort ondersteuning achteraf. Wie gewoon een kastje wil neerzetten en er geen omkijken meer naar wil hebben, kan beter kiezen voor een model dat uit de doos goed werkt en zich neerleggen bij eventuele beperkingen. Wat de frequente firmware updates vooral aangeven, is dat mediaspelers bepaald nog geen volwassen productgroep vormen.

Wat is het eigenlijk?

Mediaspelers omvatten, in de breedste zin van het woord, alle apparaten die in staat zijn beeld-, geluid- en/of videobestanden weer te geven op een televisie en/of stereo-installatie. Voor dit artikel is de definitie iets smaller: we doelen op de producten die specifiek vanaf een netwerk, harde schijf of USB-opslagmedium digitale bestanden kunnen afspelen. DVD- en Blu-ray spelers vallen op de website van Hardware.Info ook in deze productgroep; ze zijn ook steeds vaker voorzien van USB- en netwerkaansluitingen, alsmede ondersteuning voor allerhande digitale bestanden. We laten ze in deze test echter buiten beschouwing. Hetzelfde geldt voor spelcomputers.

Ook met deze beperkte definitie zijn mediaspelers nog bijzonder diverse apparaten: aan het ene uiteinde vind je bijvoorbeeld een product als de Iomega TV-link, weinig meer dan een digitaal-analoog converter met een USB-aansluiting aan de ene kant en een HDMI-uitgang aan de andere kant. Aan het andere eind van het spectrum treffen we de Dune HD Prime, een Blu-ray speler waarin een volledige mediaspeler is ingebouwd. Deze speler kan zelfstandig Bittorrent bestanden downloaden en wanneer een harde schijf wordt aangesloten, kan deze via het netwerk worden benaderd dankzij de NAS-functionaliteit die deze speler biedt. Deze laatste twee functies zijn zeker niet uniek binnen het testveld, maar geven aan dat mediaspelers inmiddels flink overlappen met diverse andere productgroepen, van klassieke ‘disc-spelers’ tot NAS-apparaten.

Het interessantste voor de langere termijn zijn deze Full HD spelers. Ze kosten beduidend meer, maar de prijzen dalen snel. Deze spelers kunnen doorgaans overweg met de belangrijkste HD bestandsformaten (H.264 in een MKV container, WMV-bestanden die met het VC-1 profiel zijn gecodeerd) en ze hebben ook voor oudere formaten de breedste ondersteuning. Eén speciale groep binnen deze categorie betreft zogenaamde Networked Media Tanks ofwel NMT’s. Het bekendste voorbeeld is wellicht de Popcorn Hour (in Hardware.Info Magazine 4/2008 bespraken we het eerste A-100 model). De NMT is ontwikkeld door Syabas en door een groot aantal merken gebruikt als basis voor een eigen product. De gebruikservaring is, op hooguit kleine details na, gelijk. Om die reden tref je in dit artikel slechts één recente NMT, van Eminent.

Chip fight

Een aantal oudere spelers is gebaseerd op andere chips, maar veruit het merendeel van de besproken modellen heeft of een Realtek chip aan boord, of een van Sigma Designs. Dat heeft consequenties voor de interface: die is bijna altijd vergelijkbaar voor modellen met dezelfde processor. Het hangt van de fabrikant af, of deze werk gemaakt heeft van aanpassing van de vaak kale interface die door de chipfabrikant wordt geleverd. Met name bij Realtek 1262 en 1282 gebaseerde apparaten – en dat zijn vrijwel alle SD spelers – zijn zowel overeenkomsten als verschillen goed te zien. Tussen modellen met een Sigma processor bestaat meer variatie qua gebruikservaring, al geldt zoals gezegd dat de NMT’s (alle gebaseerd op de Sigma 8634/5) een identieke interface en functionaliteit hebben, mits de firmware versie ook dezelfde is.

Recent en net op tijd voor dit artikel verschenen de eerste modellen, gebaseerd op een nieuwe chip van Realtek. Deze is beduidend sneller dan alle andere tot dusver beschikbare chips. Bovendien lijken modellen met deze nieuwe processor ook nog eens lager geprijsd. Hiermee zijn ze potentieel aantrekkelijk, maar bedenk dat meer factoren een rol kunnen spelen bij de keuze dan snelheid en bestandsondersteuning alleen. Vlak voor dit blad naar de drukker ging, vernamen we de aankondiging van de nieuwste speler van Popcorn Hour, de C-200; deze is gebaseerd op een nieuwe chip van Sigma Designs, de SMP8643.

Het zal duidelijk zijn dat binnen deze jonge productgroep de ontwikkelingen niet stil staan. Binnen een paar maanden na verschijning van dit artikel zullen de eerste producten, gebaseerd op de nieuwe mediaprocessor van Intel op de markt komen. Deze CE3100 processor, voorheen bekend als Canmore, is gebaseerd op de oude Pentium Mobile processor. Geen hardloper vergeleken met courante CPU’s in PC’s, maar een raket vergeleken met wat nu gangbare processors in mediaspelers zijn. Intel heeft al een tijd geleden de wens geuit voet aan de grond te krijgen in de huiskamer, en de CE3100 lijkt het vehikel te worden om dat te gaan doen. De eerste speler met deze chip moet de Conceptronic Yuixx worden, welke naar verluid in de simpelste versie zo’n 250 euro gaat kosten: dat is prima vergelijkbaar met die van de midrange apparaten in deze test.

De test

Voor deze test zijn alle spelers beoordeeld op een aantal onderdelen. In de eerste plaats hebben we de functionaliteit geïndexeerd: aansluitingen, uitgangsformaten, opnamemogelijkheden, etc. Daarnaast is aan de hand van een grote selectie testbestanden de bestandsondersteuning geïnventariseerd. In tegenstelling tot reviews elders geloven wij niet in het proberen spelers ‘onderuit te halen’ aan de hand van een paar bewezen ‘lastige’ bestanden. In de wereld van – laten we wel wezen – illegale kopieën wordt heel wat aan gefröbeld met variaties op bekende codecs, en er is altijd wel een bestand te vinden met een afwijkende bitrate, I-frames of andere eigenaardigheid waarin een speler die is opgebouwd uit relatief goedkope standaardcomponenten zich verslikt. We testen uiteraard ook een flink aantal X264 (de bekendste HD codec uit het download circuit) bestanden, maar we noteren deze als ‘werkend’ wanneer het merendeel het gewoon doet. Het laatste testcriterium betreft gebruiksvriendelijkheid: zowel interface als afstandsbediening wordt gescoord op een aantal onderdelen die hierop betrekking hebben, zoals de layout en reactiesnelheid. Zo heeft een naar onze mening goede afstandsbediening de navigatieknoppen in de buurt van de afspeelknoppen, zodat je met één hand alle belangrijke functies kan bedienen.

Conceptronic Cfullhdmai

Eind vorig jaar bespraken we de Cfullhdma; sindsdien heeft Conceptronic de -i versie uitgebracht met een aantal verbeteringen. In de eerste plaats is het interne geheugen verdubbeld naar 32MB, waardoor meer functionaliteit aan de firmware kon worden toegevoegd. Daarnaast beschikt deze versie over HDMI 1.3a, wat doorgeven van de nieuwste Dolby en DTS standaarden mogelijk maakt. Conceptronic heeft ondertussen niet stilgestaan en tal van nieuwe features en verbeteringen in de firmware aangebracht. Het instellingenmenu is verbeterd en dankzij de grote groep mensen die constant bèta versies test speelt de Cfullhdmai vrijwel elk bestand zonder problemen af. De mogelijkheden online media te spelen zijn sterk uitgebreid, zo wordt nu Shoutcast en Uitzending Gemist ondersteund. Op zeer korte termijn zal DTS downmixing worden toegevoegd aan de ondersteunde standaarden. Hierdoor is deze speler nog altijd een uitstekende keuze, al benut de interface de mogelijkheden van een Full HD televisie niet optimaal.  Momenteel is de speler voor gemiddeld 229 euro te koop, maar het gerucht gaat dat de adviesprijs binnenkort naar 199 euro zal dalen.

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Zyxel DMA-2500

Zyxel's DMA-1100P was een interessante speler in de vorige test, door de geïntegreerde HomePlug AV adapter: zo kon je via het stroomnet je mediacollectie streamen. De DMA-2500 is een geheel ander apparaat. Qua looks is de interface direct herkenbaar: dit is een kloon van de Conceptronic Cfullhdma. Ondersteuning voor vrijwel alle gangbare bestandsformaten dus, maar het is de vraag of deze speler van Zyxel  even begerenswaardig is.  De gemiddelde verkoopprijs ligt met 212 euro op het niveau van de Cfullhdma, maar de Zyxel mist gigabit netwerk, HDMI 1.3a ondersteuning en de uitgebreide online mogelijkheden. Er is wel support voor het afspelen van met DRM beveiligde bestanden van Microsoft, maar dat is in Nederland geen heel sterk verkooppunt. Belangrijker is de firmware ondersteuning en die lijkt bij Conceptronic ook nog een stuk beter geregeld te zijn.

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia is een merk van Mvix Benelux. Mvix zelf heeft nog geen Full HD speler, de Yormedia wordt in de markt gezet als 'ideale speler voor een breed publiek'. Het brede publiek wordt al een tijdje bediend, want het openingsmenu bevestigt wat de vormgeving en afstandsbediening al deden vermoeden: ook dit is een kloon van de Cfullhdma. Imitation is the sincerest form of flattery, zoals het Engelse spreekwoord zegt. De Yormedia start op met een generiek logo 'Digital Media Player'.  Een onderscheid is de webbrowser in het hoofdmenu. Deze is overigens weinig gebruiksvriendelijk, een adresbalk ontbreekt en de tekstinvoer doet verlangen naar T9. Opvallend zijn de ingeprogrammeerde online stations voor Hardware.Info TV (“hwinfo”), Uitzending Gemist (“UG”) en RTL Uitzending Gemist (“RTL”). Yormedia neemt deze kennelijk naadloos over van Conceptronic: de RTL UG pagina vertoont Conceptronic logo's in de achtergrond... Qua afspeelmogelijkheden zit het wel goed met de Yormedia. In onze prijsvergelijker is het apparaat echter niet meer terug te vinden.

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

Eminent hdMedia EM7070 / EM7071

Eminent bracht een tijdje terug een mediaspeler op de markt, de EM7070. Deze op het Networked Media Tank concept gebaseerde speler valt voornamelijk op door de eigenaardige plaatsing van ventilator aan de voorzijde en een USB-A aansluiting voor de USB slave poort: bepaald niet conform de standaard, en potentieel een goede manier om een USB-poort te verliezen. De EM7071 is de vernieuwde versie, die de ruwe kantjes van het eerste model verhelpt en er met een zwart jasje wat aantrekkelijker uitziet. Gebleven is de hoorbare ventilator; de Popcorn Hour als oorspronkelijke NMT laat alweer meer dan een jaar zien, dat die niet nodig is. Aan de andere kant geeft het meer keuzevrijheid bij het inbouwen van een warme harde schijf. NMT's worden gekenmerkt door een behoorlijk doordacht menu dat er fraai uitziet. Ook de afstandsbediening is best plezierig om mee te werken. Door het gebruik van een Sigma 8635 processor worden de meeste bestanden probleemloos afgespeeld; de voornaamste makke van NMT's zit 'm eerder in de gebruiksvriendelijkheid van het afspelen van muziek. Verder is de EM7071 van alle gemakken en opties voorzien die alle NMT's kenmerken. Voor gemiddeld 223 euro ligt de prijs in lijn met andere merken die op dezelfde hard- en software zijn gebaseerd. Zeker een plek op de shortlist waard!

De foto's hieronder zijn van de EM7071.

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Netgear EVA9150

Netgear's EVA8000 was een zeer fraaie speler, die voornamelijk werd gehinderd door een zwakke processor. De EVA9000 is de ambitieuze opvolger. Verkocht als de EVA9150 wanneer voorzien van een interne 500 GB harde schijf is dit het grootste apparaat uit de test. De disk is overigens geplaatst in een hot swap bay, zoals we die ook kennen van de NAS-apparaten van het merk. Hoewel de speler een veelheid aan bestanden kan afspelen en de interface er qua design prima uitziet, zijn we teleurgesteld te constateren dat het bedrijf qua structuur van die interface niets verbeterd heeft. Het werkt nog altijd met een irritant indexeringssysteem, dat regelmatig opnieuw moet worden uitgevoerd. Simpele zaken als vanuit het einde van een lijst direct naar het begin gaan, zijn niet mogelijk. Ook in de beeldkwaliteit tests stelt de EVA9000 teleur. Dit alles neemt niet weg dat het een van de meest uitgebreide spelers in de test is, met opnamefunctie en meer aansluitingen (inclusief dual-band Wireless-N) dan vrijwel elke andere speler. Het menu reageert snel op de zware, excentrieke afstandsbediening (waar zijn de 'volgende' en 'vorige' knoppen?). Samenwerking tussen spelers in meerdere kamers van een huis is mogelijk, en diep verborgen in menu's zijn allerhande nuttige functies, die de meeste mensen helaas nooit zullen vinden. De gemiddelde prijs van 372 euro is gezien de specificaties niet eens zo hoog, en met wat zoeken is de EVA9150 al voor iets meer dan 330 euro te vinden. Dat blijft erg veel geld, maar wie een zeer complete speler zoekt en kan leven met de eigenaardigheden van de bediening, kan toch veel plezier beleven aan deze alleskunner.

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

HDI Dune BD Prime

Nog duurder dan de Netgear EVA9150 is de Dune HD Prime, welke we al in Hardware.Info TV bespraken. Dit is een Blu-ray speler waarin een Sigma 8634 gebaseerde mediaspeler is ingebouwd. Zo heb je als koper het beste van twee werelden en alle HD-bronnen (behalve TV) in één kastje. De speler blinkt uit qua mogelijkheden en er zwerft al een bèta firmware rond om de Blu-ray speler regiovrij te maken. Het menu reageert vlot en alle gangbare bestandsformaten worden moeiteloos afgespeeld. Het beeld van de Blu-ray speler is goed, al ontbreekt het aan de scherpte van sommige topspelers. De mediaspeler kent minder mogelijkheden lage resolutiebeeld te verbeteren, maar dat is in dit testveld eerder regel dan uitzondering. De voornaamste reden om deze speler niet te kopen is dat bij het ter perse gaan van dit blad bekend werd dat de 2.0 opvolger binnenkort beschikbaar zou zijn, met een prijs van 399 in plaats van 499 euro en voorzien van een standaard eSATA aansluiting. Deze producten van HDI zullen we zeker met belangstelling volgen en aan een test onderwerpen.

HDI Dune BD Prime

Western Digital TV HD

Western Digital verraste vriend en vijand met de introductie van de WD TV HD, een Full HD speler met een adviesprijs van 99 euro. Deze op de Sigma 8635 gebaseerde speler miste weliswaar de mogelijkheid van een netwerk te streamen of een harde schijf in te bouwen, maar blonk uit door de bestandsondersteuning en het fraaie gebruiksvriendelijke menu. Inmiddels heeft WD een nieuwere firmware versie uitgebracht, die talrijke kleinere en grotere verbeteringen brengt. De TV HD ondersteunt nu meer bestandsformaten en combinaties van codecs en containers, maar kan nog altijd geen DVD menu's uitlezen of weergeven, wat het nut van ISO ondersteuning bijvoorbeeld beperkt. Zoals alle niet actief gekoelde spelers is het risico van vastlopers door oververhitting aanwezig: zet de speler niet op een warme plaats. De speler toonde zich iets kieskeuriger met X264 bestanden dan de andere Full HD spelers, maar gezien de prijs kunnen we dat vergeven.

Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

AC Ryan Play!On HD

De AC Ryan Play!On HD is de eerste speler op de markt, voorzien van de nieuwste Realtek mediaprocessor. De speler zelf is een tamelijk simpel doosje waarin een 3,5 inch SATA harde schijf kan worden geplaatst; desgewenst levert AC Ryan ook varianten met schijf. Zeldzaam is de ingebouwde kaartlezer. De interface lijkt sterk op die van eerdere Realtek spelers, maar reageert veel sneller op de afstandsbediening. Helaas heeft AC Ryan nog niet de irritante Realtek '/' voor en achter bestand- en foldernamen verwijderd. Ook is de interface nog niet geoptimaliseerd voor een Full HD televisie: er worden maar weinig bestanden tegelijk getoond. Om naar een volgend fragment/nummer te skippen, moet je twee keer op 'next'  drukken: de eerste keer genereert een vreemde melding, die we ook bij sommige andere Realtek spelers zagen. Kortom, de speler vertoont nog veel ruwe kantjes. Daar staat tegenover, dat de bestandondersteuning uitstekend is; eind juli moet een firmware update DTS downmixing toevoegen (aldus AC Ryan), wat ideaal is voor wie een fikse verzameling X264 bestanden met DTS track heeft. Als een van de zeer weinig spelers scoort deze goed in de HQV SD testonderdelen voor deinterlacing. Helaas faalt hij op alle framerate conversie onderdelen, terwijl de oudere RTD1262/1282 chips in elk geval 3:2 pulldown beheersten. Wellicht dat deze speler na een paar firmware updates een absolute aanrader is, op dit moment weerhouden de bugs in werking, interface en vertaling ons ervan hem zonder meer aan te bevelen. De prijs is met 152 euro hoe dan ook interessant, en wellicht laag genoeg voor het gebodene om de mindere punten voor lief te nemen.

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

Conclusie

Helaas proberen nog teveel fabrikanten de koper om de tuin te leiden. Spelers worden gekwalificeerd als '1080p' maar spelen dit alleen af in een beperkt aantal formaten, terwijl het signaal dat naar de TV wordt gestuurd maximaal 1080i is. Omgekeerd zien we spelers zichzelf aanprijzen als 'HD', terwijl ze alleen SD bestanden kunnen afspelen, maar wel opschalen – zij het op primitieve wijze.

Kijkend naar het toenemend aantal HDTV's in de Nederlandse huiskamers en de snelle ontwikkelingen op mediaspeler gebied, stellen we dat SD spelers eigenlijk niet meer interessant zijn. Alleen wie voorlopig niet aan de HD wil en bijvoorbeeld alleen een DVD backup collectie in Mpeg2 ISO en DivX formaat wil vertonen, moet deze overwegen. De Freecom Media Player II en de Woxter i-Cube 500 MKV zijn dan interessante opties qua prijs/prestatie; de TivX R-3300 heeft onze voorkeur qua interface en gebruiksgemak, maar deze is ook wat duurder.

Veruit de voorkeur hebben de Full HD spelers, die 1080p beelden kunnen afspelen en uitsturen. De Sigma 8635 modellen zijn alle het overwegen waard, met eigen voors en tegens. Als netwerkstreamer en speler voor de veeleisende gebruiker heeft de Conceptronic Cfullhdmai onze voorkeur; de Zyxel en Yormedia zijn weliswaar iets goedkoper, maar kunnen niet bogen op de uitstekende support van Conceptronic om het maximale uit de speler te halen. Wie een harde schijf wil inbouwen, hecht aan een fraaie interface en vooral films wil kijken, zit goed met de  Eminent EM7071. De prijs/prestatieverhouding van de Western Digital TV HD is nog altijd ongeslagen, en hoewel de firmware updates van deze fabrikant niet frequent zijn, zijn ze wel substantieel qua meerwaarde. De spelers gebaseerd op de nieuwe chip van Realtek zijn zonder meer interessant, ze bieden voor een fors lager bedrag dan de Sigma 8635 spelers vergelijkbare prestaties en functionaliteit. Het ontbreekt hem momenteel nog aan finesse maar wie veel voor weinig wil, zit goed met de AC Ryan Play!On HD, die we dan ook met een Bronze Award belonen.

Vooalsnog geldt dat even wachten op dit moment de moeite kan lonen, gezien zowel de komst van nieuwe ‘Realtek’ spelers als de nieuwe generatie NMT’s die binnenkort beschikbaar komt, met een nieuwe Sigma chip als kloppend hart. De al genoemde Conceptronic Yuixx, voorzien van de Intel CE3100, zou het hele speelveld wel eens overhoop kunnen gooien. Wellicht is het beste advies dus: ga lekker op vakantie en kijk in het najaar hoe de markt ervoor staat.

Klik op de knop Specificaties vergelijken in het productoverzicht hieronder voor een uitgebreide vergelijkingstest.

Woxter i-Cube X-Div 35 XP REC HIGH

Woxter i-Cube X-Div 35 XP REC HIGH


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Bronze Award AC Ryan PlayOn!HD

AC Ryan PlayOn!HD

 • 0 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Silver Award Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

Conceptronic Full HD Media Player Gigabit

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7070

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7070

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

Eminent hdMedia High-Definition Media Player EM7071

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Eminent hdMedia Stream EM7075

Eminent hdMedia Stream EM7075

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Gold Award HDI Dune BD Prime

HDI Dune BD Prime

 • Intern Blu-ray station
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

Netgear Digital Entertainer Elite 500GB

 • 500 GB
 • HDMI
 • LAN
 • 802.11n
Niet verkrijgbaar
Gold Award Western Digital TV HD Media Player

Western Digital TV HD Media Player

 • 0 GB
 • HDMI
Niet verkrijgbaar
Yormedia Streamer

Yormedia Streamer

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

ZyXEL DMA-2500 Full HD Digital Media Streamer

 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
0
*