Logitech G13 en G19 test

28 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. G19
  3. 3. G19 in de praktijk
  4. 4. G13
  5. 5. Gamen met de G13
  6. 2 besproken producten
  7. 28 reacties

G19

Logitech wilde met  de G19 duidelijk niet ‘meer van hetzelfde’ doen en heeft dan ook flink uitgepakt met tal van snufjes en handigheidjes. Het ontwerp valt direct op, waarbij het 2,4 inch display (320x240 pixels)  het meest in het oog springt. Dit schermpje is niet meer in het board zelf gebouwd, in plaats daarvan ‘zweeft’ het. Buiten dat het display groter geworden is, is het ook kantelbaar, zoals bij de eerste G15 ook het geval was.

Daarnaast zijn de programmeerbare ‘G’ toetsen verdubbeld naar 12. Dit levert 36 programmeerbare G toetsen op aangezien er drie geheugenbanken zijn die elk met een eigen toets geselecteerd kunnen worden. Ook is de scrollknop om het Windows hoofdvolume te regelen een handige toevoeging.

De toetsaanslag is qua layout identiek aan de voorganger: positief voor wie van een eerder G-toetsenbord overstapt op de G19, je hoeft tenslotte niet meer te wennen. Ditzelfde geldt overigens ook voor de plaatsing van de toetsen. De indeling van de G15v2 is aangehouden en de nieuw bijgekomen toetsen zijn allemaal aan de rand van het bord geplaatst. Nadeel is hierbij dat de linker shifttoets half zo groot is als op een normaal keyboard en Logitech de \ hier direct naast heeft geplaatst, wat in het begin nogal frustrerend werkt. De kwaliteit van het toetsenbord in zijn geheel is gelukkig prima, het klavier is stevig en heeft een prettige aanslag.

Logitech G19 Gaming Keyboard

Kleurenscherm

Eén van de belangrijkste verschillen met zijn voorganger is het sterk verbeterde display van de G19. Niet alleen is dit groter geworden, het is nu ook een meervoudig kleurenscherm geworden met volledige grafische functionaliteit.  Het schermpje kan, net als bij de G15, systeeminformatie, RSS feeds, datum en tijd weergeven. De RSS functie levert nu echter niet alleen de headlines van het (wereld)nieuws op, ook zijn de eerste zinnen van het artikel goed te lezen. Wie meer wil weten kan met een druk op de knop de internetpagina van het desbetreffende artikel openen.

De meest prominente toevoeging is wel de mogelijkheid om eigen afbeeldingen en filmpjes en foto’s vanaf je computer op het display af te spelen. Dit is echter niet alles, want YouTube filmpjes kunnen ook direct afgespeeld worden. Je hebt de keuze uit negen soorten feeds waaronder de top favorieten, de meeste bekeken en de meest populaire fimpjes van de dag.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech G13 Advanced Gameboard

Logitech G13 Advanced Gameboard

  • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Logitech G19 Gaming Keyboard

Logitech G19 Gaming Keyboard

  • Toetsenbord
  • Qwerty
Niet verkrijgbaar
0
*