Logitech G13 en G19 test

28 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. G19
  3. 3. G19 in de praktijk
  4. 4. G13
  5. 5. Gamen met de G13
  6. 2 besproken producten
  7. 28 reacties

G13

Speciale gameboards die naast het toetsenbord geplaatst worden kennen we al langer, diverse fabrikanten brengen dergelijke producten op de markt en we hebben er meerdere van getest op Hardware.Info.

Het concept van zo’n gameboard is erg eenvoudig. Alle toetsen die je tijdens het gamen nodig hebt zijn op een los kleiner toetsenbord onder gebracht. Waar je dus normaal met je linkerhand de W,A,S en D toetsen voornamelijk mee bedient doe je dit nu op een los toetsenbord. Een van de belangrijkste punten bij een dergelijk product is ergonomie. Gelukkig heeft Logitech daar goed aandacht aan besteed en is de G13 lekker zwaar zodat je hem niet snel over je bureau zult verschuiven. Tot zover weinig nieuws ten opzichte van concurrerende producten. Logitech’s G13 biedt echter toch wel een aantal unieke features. Allereerst beschikt de G13 over het bekende display dat we ook in de G15 tegenkwamen. Op dit display kan systeeminformatie, een klok of RSS-informatie getoond worden, maar interessanter is dat game developers het schermpje ook kunnen gebruiken om tijdens de game extra informatie te tonen.

Logitech G13 Advanced Gameboard

Op het board zijn er in totaal 22 van de programmeerbare ‘G’toetsen te vinden, onderverdeeld in drie profielen die met een druk op de knop te selecteren zijn. Gecombineerd levert dit dus het enorme aantal van 66 zelf programmeerbare toetsen op. Verder hoef je de toetsen niet iedere keer opnieuw in te stellen. Iedere game is gekoppeld aan een profiel in de game en je kan er in totaal vijf opslaan.

Alsof dit er nog niet genoeg zijn, is er ook nog een kleine joystick met twee bijbehorende toetsen te vinden.

De toetsaanslag komt helaas wat goedkoop over. Het geeft je in duidelijk mindere mate dan de G19 het gevoel dat we met een kwaliteitsproduct van doen hebben.

Het display is een vrijwel exacte kopie van de G15v2 en meet 160x43 pixels. Hiermee is de resolutie voldoende om bijvoorbeeld game statistieken te lezen. Verder geeft het de gebruikelijke informatie weer: het nieuws, media informatie, de tijd, stopwatch en CPU/geheugen gebruik.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech G13 Advanced Gameboard

Logitech G13 Advanced Gameboard

  • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Logitech G19 Gaming Keyboard

Logitech G19 Gaming Keyboard

  • Toetsenbord
  • Qwerty
Niet verkrijgbaar
0
*