Logitech G13 en G19 test

28 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. G19
  3. 3. G19 in de praktijk
  4. 4. G13
  5. 5. Gamen met de G13
  6. 2 besproken producten
  7. 28 reacties

Gamen met de G13

De spellen Call of Duty 4 en Crysis Warhead zijn voor deze test geïnstalleerd en gespeeld. We gebruikten grotendeels het vooraf ingestelde profiel, waarin we enkele wijzigingen aanbrachten. Aangezien er 22 toetsen op een relatief klein stuk keyboard geplaatst zijn, gebeurde het aanvankelijk regelmatig dat wij meerdere toetsen tegelijkertijd indrukten. Dat is lastig want zo kan je ineens wel erg snel door je granaten heen zijn… Desalniettemin gaat ook hier het gezegde ‘oefening baart kunst’ op want na een half uur spelen gebeurde dit al een heel stuk minder. Het essentiële bij dit product is het goed instellen van de toetsen. Om meteen alle 22 toetsen in te stellen is niet aan te raden. Je weet dan namelijk echt niet meer wat de functie van elke toets is.

Uiteindelijk draait het bij dit gameboard allemaal om gewenning. Zodra je over dat punt bent is het een aanwinst voor de fanatieke gamer. Bijvoorbeeld tijdens online gamen waar soms heel veel acties binnen een zeer beperkte tijd nodig zijn is het gewoon sneller en makkelijker om deze op de G13 uit te voeren dan op een traditioneel toetsenbord. Het verslaat zelfs de G15v2 en G19 op dit punt.

Een ander positief punt is het display, het levert voldoende informatie op en toch is het geen irritante lichtbron onderin je zichtveld tijdens het gebruik. Overigens kan je ook dit schermpje uitzetten mocht dat je voorkeur hebben.

Logitech G13 Advanced Gameboard

Conclusie

Op het eerste gezicht lijken beide producten concurrenten van elkaar te zijn. Dat is deels ook zo, de G19 is echter voor veel meer toepassingen geschikt dan het G13 gameboard. Daarnaast zijn de G13 en G19 ook complementair aan elkaar, het is goed mogelijk om naast het G19 toetsenbord ook de G13 te gebruiken. Heb je een goed toetsenboard en ga je puur voor de programmeerbare functionaliteit voor in games dan is de G13 een prima keuze. Winkelprijzen starten bij zo’n 60 euro en hoewel dat stevig is krijg je er dus wel het handige display dat in veel games gebruikt kan worden bij.

Ben je toe aan een compleet nieuw keyboard en let je niet op de kleintjes dan is de G19 voor jou. In onze prijsvergelijker vinden we dit nieuwe topmodel terug vanaf zo’n 125 euro, maar daarmee heb je wel een keyboard met alle denkbare toeters en bellen te pakken.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Logitech G13 Advanced Gameboard

Logitech G13 Advanced Gameboard

  • Gameboard
Niet verkrijgbaar
Logitech G19 Gaming Keyboard

Logitech G19 Gaming Keyboard

  • Toetsenbord
  • Qwerty
Niet verkrijgbaar
0
*