Bouw de ideale Media Center!

32 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Mooi, stil, zuinig
 3. 3. Moederbord
 4. 4. Opslag
 5. 5. Behuizing
 6. 6. TV-kaarten
 7. 7. Invoerapparatuur
 8. 8. Besproken producten
 9. 9. Reacties

Inleiding

Over de voordelen van een Media Center in de woonkamer hebben we bij Hardware.Info al meermaals uitgeweid. Met de Media Center software, maar ook met het open source alternatief Media Portal kun je op extreem gebruiksvriendelijke manier (digitaal) TV kijken en opnemen. Mits je voldoende tuners hebt, kun je eenvoudig twee of meer programma’s tegelijkertijd opnemen en de elektronische programmagids maakt het makkelijk om je favoriete programma’s te vinden. Maar ook wanneer je geen TV-tuners in de PC gaat stoppen, kan een Media Center machine in de woonkamer interessant zijn. Een computer is natuurlijk een ideaal apparaat om al je muziek, foto’s en (HD) films af te spelen. Hoewel een complete PC al snel wat duurder is dan een stand alone mediaspeler – al hoeft dat niet, zoals we verderop zullen zien – heb je als voordeel dat je veel flexibeler bent: zolang je maar de juiste codecs installeert, kun je alle denkbare soorten video afspelen. Aangezien zo’n machine in de basis gewoon op Windows (of een ander besturingssysteem) draait, kun je alle software die je maar wilt installeren. Sterker nog, met een mooi draadloos toetsenbord is je Media Center machine ook direct een handige internet terminal in de woonkamer!

Software

In dit artikel praten we over een ‘Media Center PC’, aangezien dat inmiddels de ingeburgerde term is voor een computer die je primair inzet om media af te spelen. De naam is natuurlijk afkomstig van de meest voor de hand liggende software om te gebruiken: de Media Center interface, die tegenwoordig standaard onderdeel is van Windows Vista Home Premium en Ultimate, biedt je de mogelijkheid om TV te bekijken en op te nemen, maar ook om films/foto’s/muziek af te spelen. Voor dat alles heeft Media Center een zogenaamde ‘10-feet interface’, die gebruik vanaf de bank mogelijk maakt. Voor wie nog eens exact wil weten wat de mogelijkheden van Media Center zijn, hebben we halverwege vorig jaar een uitgebreid artikel geschreven dat je hier kunt nalezen.

Vanzelfsprekend is Media Center niet de enige optie. Populair is het open-source pakket Media Portal (www.team-mediaportal.com) dat nog meer mogelijkheden biedt dan Media Center, zeker voor geavanceerde gebruikers. Installatie is simpel en wie dieper in de materie wil duiken kan bij Media Portal echt zo’n beetje alles instellen en aanpassen. Een andere mogelijke suggestie is MeediOS (www.meedios.com).

Ga je geen gebruik maken van TV-tuners in je Media Center PC en ga je de machine zodoende in feite gebruiken als ‘afspeelcomputer’, dan is zo’n hippe 10-feet schil niet eens nodig. Op een modern Full HD scherm is de normale Windows desktop ook prima te gebruiken, zij het niet vanaf de bank. Je kunt echter ook gewoon de film die je wil bekijken aanzetten in je favoriete mediaspeler, zoals bijvoorbeeld het populaire Media Center Classic.

Mooi, stil, zuinig

Wanneer je een Media Center gaat samenstellen is een aantal zaken essentieel, welke bij een normale computer minder van belang zijn. Om te beginnen moet zo’n machine er een beetje aantrekkelijk uitzien, je gaat immers geen 13-in-een-dozijn computerkast in je woonkamer zetten. Een platte, stijlvolle behuizing met liefst nog een aluminium voorpaneel is dan een betere keuze. Een ander belangrijk aspect is dat je Media Center natuurlijk zo stil mogelijk moet zijn: niemand kan genieten van een spannende film met op de achtergrond het lawaai van loeiende casefans. Verder is een laag energieverbruik ook van belang, het is natuurlijk zonde als je Media Center honderden Watts staat te verstoken, terwijl alleen wat muziek wordt afgespeeld. Sowieso betekent een laag energieverbruik natuurlijk dat er minder gekoeld hoeft te worden.

De prestaties zijn minder van belang dan bij bijvoorbeeld een high-end game-PC. Het zonder horten kunnen afspelen van HD videomateriaal is anno 2009 natuurlijk een minimumeis, maar vergt tegenwoordig gelukkig niet bijster veel meer van je hardware. Wie z’n machine voor complexere taken gaat inzetten, zal meer in prestaties moeten investeren.

Intel Core 2 Duo E6750 Boxed
Kies bij voorkeur voor een zuinige 45 nm processor.

Processor

Wie z’n Media Center alleen als afspeelcomputer gaat gebruiken, heeft aan een processor die alle soorten HD-videomateriaal kan afspelen genoeg. Onze ervaring is dat bij Intel alles vanaf de Core 2 Duo E7400 snel genoeg is voor alle denkbare coderingen. Bij AMD is een chip uit de Phenom-reeks een minimum vereiste om alle soorten video, dus ook H.264 met hoge bitrates te kunnen afspelen. Een E7400 koop je op het moment van schrijven al voor 98 euro, de goedkoopste Phenom krijg je al voor rond de 75 euro. Snellere processors zijn ideaal wanneer je je Media Center voor complexere taken gaat inzetten, bijvoorbeeld het converteren van video. Ook wanneer je de machine gaat gebruiken om TV te kijken is het slim om wat marge qua CPU-performance in te bouwen: je wil natuurlijk dat de PC snel genoeg is om tegelijkertijd twee TV-programma’s op te nemen en daarnaast een HD-film af te spelen. Om het systeem zo zuinig mogelijk te maken, is het slim om voor een chip te kiezen met 45 nm transistors in plaats van een ouder 65 nm model.

Overigens is een supersnelle processor niet per se verplichte kost. Alleen voor met H.264 gecodeerde video’s is er bovengemiddeld veel rekenkracht nodig; hiervoor zit er ook een decoder in iedere moderne videokaart. Die krijg je echter niet zomaar met alle software aan de praat (zie ook dit artikel). Wanneer je echter gebruik maakt van de Media Player Classic Home Cinema codec is een langzamere CPU ook voldoende, al raden wij wegens flexibiliteit toch aan om voor één van de genoemde modellen te gaan.

Moederbord

Video zonder horten of stoten afspelen is één, maar video ook nog eens met zo hoog mogelijke kwaliteit afspelen is een andere tak van sport. Gelukkig heb je anno 2009 geen losse videokaart meer nodig om gebruik te kunnen maken van geïntegreerde decoders en goede postprocessing. De nieuwste generatie moederbordchipsets met geïntegreerde videokaarten doet het ook. In dit artikel hebben we de geïntegreerde chipsets van AMD, nVidia en Intel vergeleken. Toen bleek dat alleen nVidia een volledig compromisloze HD-functionaliteit weet te bieden, hoewel ATI met de 780G heel dicht in de buurt komt. Onze voorkeur gaat echter uit naar de nVidia GeForce 8200/8300 chipsets voor AMD CPU’s of de GeForce 9300/9400 chipsets voor Intel CPU’s. Zeker aangezien we met die laatste volgens onze tests een lager stroomverbruik wisten te bewerkstelligen, slaat bij ons de balans door naar de Intel-variant.

Het aantal moederborden met GeForce 9300 of 9400 chipset is op het moment van schrijven op één hand te tellen. ASUS en MSI bieden elk een 9300-bord aan, waarbij ASUS iets betere specificaties biedt, maar MSI juist als enige Firewire heeft. DFI heeft een tijdje geleden ook een interessant GeForce gebaseerd moederbord geïntroduceerd. Het is echter Gigabyte dat voor een paar tientjes meer een GeForce 9400 bord heeft, dat niet alleen wat betere 3D-prestaties biedt (voor een Media Center niet interessant), maar daarnaast alle functionaliteit van de borden van ASUS en MSI combineert (inclusief Firewire), een betere audio-chip heeft en bovenal ook nog eens een stuk zuiniger is. De Gigabyte GA-E7AUM-DS2H is zodoende op het moment van schrijven wat ons betreft het ideale Media Center moederbord, maar wil je je blik wat verruimen, dan is in feite ieder bord met een moderne ATI of nVidia geïntegreerde chipset geschikt. Passieve koeling en de aanwezigheid van een DVI- of HDMI-uitgang voor aansluiting op een LCD-TV zijn natuurlijk een minimumeis, evenals een digitale audio-uitgang wanneer je de PC wil aansluiten op een versterker zonder HDMI.

Gigabyte E7AUM-DS2H
Wanneer je kiest voor een moederbord met een moderne geïntegreerde chipset – zoals de GeForce 9400 op dit Gigabyte moederbord – heb je geen losse videokaart meer nodig.

Geheugen

Over de keuze qua geheugen kunnen we kort zijn: op basis van onze tests mogen we concluderen dat meer dan 2 GB geheugen voor een Media Center machine eigenlijk geen nut heeft. Met de huidige prijzen kan het natuurlijk geen kwaad om voor 4 GB te gaan, maar je koopt er geen extra prestaties mee.

Opslag

Zeker wanneer je je Media Center gaat gebruiken voor HD-films kun je bijna niet niet genoeg opslagcapaciteit hebben. Toch geldt ook hier dat geluidsproductie en energieverbruik belangrijke factoren zijn. In de woonkamer is het gezoem van een snelle 7200 rpm schijf al snel irritant. Verschillende fabrikanten hebben speciale schijven in het assortiment, die automatisch op een lagere snelheid gaan rondspinnen wanneer er geen topprestaties vereist zijn. Zo’n schijf is een mooie keuze voor een Media Center! In onze laatste test kwam de Samsung Spinpoint F2 ECO als beste naar voren als we ons primair op geluidsproductie en energieverbruik richten. Maar ook de Western Digital GreenPower reeks is een uitstekende keuze voor dit doel.

Qua optische drive heb je natuurlijk de keuze tussen een normale DVD-brander of een Blu-ray station. In het vorige Hardware.Info Magazine hebben we een aantal modellen vergeleken en toen bleek dat je al voor 100 euro een Blu-ray drive kunt bemachtigen. Een tip is om even te letten op welke fabrikanten software meeleveren. Zelf een pakket als Cyberlink PowerDVD Ultra aanschaffen is niet bepaald goedkoop.

Western Digital Caviar Green 1TB (SATA2, 32MB)
Kies voor een Media Center een stille, energiezuinige harddisk.

Geluidskaart

Of het nodig is een losse geluidskaart in je Media Center te plaatsen, ligt er maar helemaal aan. Laat je het geluid gewoon via de TV lopen, dan kan dat gewoon via de HDMI-uitgang op de besproken moederborden en heb je geen losse kaart nodig. Ook wanneer je het geluid via een moderne receiver met HDMI-ingangen wil beluisteren is een losse geluidskaart niet nodig, maar dan is er wel één beperking. De onboard geluidsoplossingen bieden geen ondersteuning voor de moderne Dolby Digital TrueHD en DTS Master Audio tracks op Blu-ray schijven. Deze zullen in de PC worden gedecodeerd of in normale kwaliteit worden doorgestuurd. Er is op dit moment slechts één losse geluidskaart die dit wel kan en dat is de ASUS Xonar HDAV 1.3. Ook de net geïntroduceerde Auzentech X-Fi Forte 7.1 moet dit kunnen. Ga je echter geen Blu-ray schijven bekijken of vind je het niet erg dat je de ondersteuning voor deze exclusieve audioformaten moet missen, dan biedt zo’n losse kaart weinig meerwaarde.

Een andere optie is natuurlijk om je Media Center PC via analoge audiokabels aan te sluiten op een externe versterker. Ook dan heb je de beschikking over surround-geluid en kun je in feite alle soorten audio beluisteren, aangezien de PC het decoderen voor z’n rekening neemt. Zodra je analoog gaat werken, gaan echter zaken als de signaal/ruisverhouding van een geluidskaart een rol spelen. Een losse kaart biedt dan vaak een betere kwaliteit dan een onboard-oplossing, al staan sommige onboard chips als de Realtek ALC889 ook bekend om hun prima kwaliteit.

In feite mogen we dus concluderen dat een losse geluidskaart in de regel geen vereiste is.

Behuizing

We schreven het al in de inleiding: een PC met een normale 13-in-een-dozijn behuizing is natuurlijk geen gezicht in de woonkamer. Een mooie keuze is een speciale HTPC-behuizing, die in de regel het uiterlijk hebben van een consumentenelektronica apparaat. Op de Nederlandse markt zijn vele tientallen HTPC-behuizingen verkrijgbaar, een compleet en actueel overzicht vind je door hier te klikken. Doordat veel van de kasten geheel uit aluminium zijn opgetrokken, betaal je snel al tegen de 200 euro voor zo’n behuizing. Het kan gelukkig ook goedkoper; zo koop je de recent door ons geteste Nox Media HTPC-behuizing voor rond de 69 euro. MS-Tech heeft voor een vergelijkbaar bedrag al – overigens niet door ons geteste – HTPC-behuizing inclusief meegeleverde afstandsbediening. Wil je per se een aluminium voorpaneel, dan kun je vanaf zo’n 100 euro al bij SilverStone terecht voor een Lascala LC17.

Sommige luxere HTPC-behuizingen hebben een schermpje in het voorpaneel waardoor je bijvoorbeeld kunt zien welke media wordt afgespeeld of op welke TV-zender je bent afgestemd. Bij dergelijke kasten wordt vrijwel zonder uitzondering ook direct een afstandsbediening meegeleverd, zodat je het systeem eenvoudig vanaf de bank kunt bedienen. Die investering heb je je dan meteen bespaard. Interessante keuzes zijn bijvoorbeeld de Antec Fusion Remote of de Nox Live.

Bij de meeste HTPC-behuizingen wordt geen voeding meegeleverd. Gelukkig heb je geen extreem zwaar exemplaar nodig; een 400W model is voor bijna alle denkbare configuraties meer dan voldoende. Een stille werking is natuurlijk het belangrijkste! Recent publiceerden we een grote vergelijkingstest van budget voedingen, waarbij we ruim aandacht hebben besteedt aan de geluidsproductie. Wie wat meer wil uitgeven, kan kiezen voor een volledig passief gekoeld exemplaar.

Antec Fusion Remote Black
De Antec Fusion Remote Black is een luxe HTPC-behuizing inclusief afstandsbediening.

Nox Media Black
Een mooie, betaalbare Media Center behuizing is de Nox Media.

Koeling

Net als voor de voeding, geldt bij de koeling dat een stille werking het meest belangrijk is bij een Media Center PC. Dat geldt natuurlijk primair voor de CPU-koeler. Een uitdaging bij de meeste HTPC-kasten is ook nog eens dat je geen extreem hoge koelers passend krijgt. Bij onze laatste grote vergelijkingstest van CPU-koelers hebben we uitgebreid aandacht besteedt aan de geluidsproductie. De meest super stille koelers blijken zoals te groot, maar er zijn een aantal mooie opties die je wel passend krijgt. Onze voorkeur gaat uit naar de Scythe Shuriken, die op lage draaisnelheid echt onhoorbaar is. Deze is ook geschikt voor alle soorten CPU’s. Een andere goede optie bleek de Nexus XiR-3500.

Ook qua casefans is het zaak om voor zo stil mogelijke exemplaren te kiezen. Gelukkig zijn de exemplaren die standaard in HTPC-behuizingen zijn geplaatst daar in de regel al op uitgezocht. Moet je zelf exemplaren zoeken, dan is de geluidstest van onze laatste grote casefans vergelijkingstest een mooie leidraad (zie hier). Heeft je behuizing ruimte voor 120 mm fans, dan is er voldoende keuze uit zeer stille modellen. Veel HTPC-kasten ondersteunen echter alleen 80 of 92 mm modellen. De Enermax Everest fans zijn dan volgens onze tests overduidelijk de stilste.

Scythe Shuriken
Één van onze favorieten voor een Media Center: de fluisterstille Scythe Shuriken CPU-koeler.

TV-kaarten

Wil je je Media Center machine puur als afspeelcomputer gaan gebruiken, dan heb je natuurlijk geen TV-kaart nodig. Toch is juist de eenvoud van het TV-programma’s opnemen en afspelen een van dé grote voordelen van een PC in de woonkamer. Desalniettemin bestaan er op dit vlak heel wat haken en ogen. Zolang je het bij analoge TV houdt zijn er weinig technische uitdagingen: vrijwel iedere moderne anologe TV-kaart werkt zowel in Microsoft Media Center als in de ander software-alternatieven. Echter, van analoge TV bekijken op een moderne, grote LCD-TV word je niet bepaald gelukkig. Een losse settopbox gebruiken en TV op de PC laten voor wat het is, is dan meestal de betere optie.

Wil je aan de slag met digitale TV, dan is wat meer onderzoek vereist. Of je nu kiest voor kabel (DVB-C), satelliet (DVB-S) of Digitenne (DVB-T), wanneer je gebruik wil maken van Microsoft Media Center heb je maar één keuze en dat zijn de Digital Everywhere FloppyDTV kaarten. Meer informatie daarover vind je hier en hier. Maak je gebruik van Media Portal dan is de keuze wat groter. Op de site van dit pakket vind je onder het kopje documentation een lijst compatibele digitale TV-kaarten. Let erop dat je modellen kiest die geschikt zijn voor gebruik in combinatie met een common interface module.

Digital Everywhere FloppyDTV C/CI
Digitale TV in je Media Center? Dan kom je niet om een Floppy DTV heen.

Netwerk

Ieder modern moederbord heeft een Gigabit netwerkaansluiting aan boord en we raden aan die te gebruiken. De meesten zullen echter geen netwerkaansluiting in de woonkamer hebben. De meest voor de hand liggende oplossing is een draadloze verbinding, maar dat raden we bij een Media Center af. Zelfs snelle 802.11n netwerken blijken niet altijd snel genoeg om HD-video te streamen en wanneer je draadloos een op een andere PC gedownloade film naar je Media Center wil kopiëren, ben je ook tergend lang aan het wachten. Een mooie oplossing is een powerline netwerk, ofwel netwerk via het stopcontact. Met een startset van twee powerline adapters creëer je eenvoudig een snelle verbinding tussen je Media Center en je router. Een vergelijkingstest kun je hier teruglezen.

Invoerapparatuur

Tenslotte de invoerapparatuur. Een Media Center moet je kunnen bedienen vanaf de bank, draadloos is dus het devies. Ga je gebruik maken een de Microsoft Media Center software of een vergelijkbaar alternatief, dan is een afstandsbediening echt een minimum vereiste. Zoals gezegd wordt een dergelijke afstandsbieding bij een aantal HTPC-behuizingen meegeleverd, en anders kun je voor zo’n 40 euro bij Hauppauge terecht voor de Media Center Remote Control kit. Ga je vaak teksten invoeren, bijvoorbeeld als je je Media Center ook als internetterminal gaat inzetten, dan is een draadloos toetsenbord geen overbodige luxe. Sommige fabrikanten hebben exemplaren met een ingebouwde trackball of andere muisvervanger, erg handig vanaf de bank! Voorbeelden zijn het Logitech Cordless Mediaboard Pro, de Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 en het Trust Wireless Media Center Keyboard, alle terug te vinden in de toetsenbordensectie van onze online prijsvergelijker. Het summum van Media Center besturen is de handzame Logitech diNovo Mini (lees hier de review), maar daar betaal je wel tegen de 130 euro voor…

Hauppauge Media Center Remote Control kit Silver
Onder meer Hauppauge verkoopt losse Media Center afstandsbedieningen.

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000
Een draadloos toetsenbord is geen overbodige luxe bij Media Center machines.

Logitech diNovo Mini
De mooiste, maar wellicht ook duurste manier om je Media Center te bedienen: Logitechs diNovo Mini.

Conclusie

Een Media Center moet mooi, stil en zuinig zijn en daarnaast voldoende power aan boord hebben om probleemloos HD-films af te spelen. Gelukkig hoeft zo'n systeem niet per se extreem duur te zijn. Al vanaf zo’n 380 euro (exclusief software) zet je een prima machine neer en met zo’n 650 euro (wederom exclusief software) koop je zelfs een luxe machine. Ga je zelf samenstellen? Met behulp van de tips in dit artikel kun je prima aan de slag! En zie je door de bomen het bos niet meer? Ons maandelijks geupdate Media Center PC Advies is een goede leidraad.


Besproken producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Silver Award Antec Fusion Remote Black

Antec Fusion Remote Black

 • HTPC
 • Mini ITX
 • Zwart
 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Antec Fusion Remote Silver

Antec Fusion Remote Silver

 • HTPC
 • Zilver
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Asus P5N7A-VM

Asus P5N7A-VM

 • Micro ATX
 • Socket 775
 • Nvidia GeForce 9300
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
DFI LanParty JR GF9400-T2RS

DFI LanParty JR GF9400-T2RS

 • Micro ATX
 • Socket 775
 • Nvidia GeForce 9400
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
Gold Award Digital Everywhere FloppyDTV C/CI

Digital Everywhere FloppyDTV C/CI

 • FireWire
 • DVB-C
Niet verkrijgbaar
Gigabyte E7AUM-DS2H

Gigabyte E7AUM-DS2H

 • Micro ATX
 • Socket 775
 • Nvidia GeForce 9400
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
Hauppauge Media Center Remote Control kit Silver

Hauppauge Media Center Remote Control kit Silver

50,24 €

1 winkel
Intel Core 2 Duo E7400 Boxed

Intel Core 2 Duo E7400 Boxed

 • Socket 775
 • 2.8 GHz
 • 2 cores
 • 65 W
 • 45 nm
Niet verkrijgbaar
Logitech Cordless Mediaboard Pro

Logitech Cordless Mediaboard Pro

 • Toetsenbord
 • Draadloos
Niet verkrijgbaar
Logitech diNovo Mini

Logitech diNovo Mini

 • Media toetsenbord
 • Draadloos
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000

Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000

 • Desktop set
 • Draadloos
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
MS-Tech MC-400 350W

MS-Tech MC-400 350W

 • HTPC
 • Zwart
 • 350 W
Niet verkrijgbaar
MSI P7NGM-Digital

MSI P7NGM-Digital

 • Micro ATX
 • Socket 775
 • Nvidia GeForce 9300
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
Nexus XiR-3500

Nexus XiR-3500

 • 800 gram
 • 92 mm
Niet verkrijgbaar
Nox Media Black

Nox Media Black

 • HTPC
 • ATX
 • Zwart
 • 0 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1.5TB

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1.5TB

 • Harddisk
 • 1.5 TB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1TB

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 1TB

 • Harddisk
 • 1 TB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 500GB

Samsung Spinpoint F2 EcoGreen 500GB

 • Harddisk
 • 0.5 TB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Scythe Big Shuriken

Scythe Big Shuriken

 • Socket 115x
 • 421 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Scythe Shuriken

Scythe Shuriken

 • 374 gram
 • 100 mm
Niet verkrijgbaar
SilverStone Lascala LC17 Black

SilverStone Lascala LC17 Black

 • HTPC
 • ATX
 • Zwart
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Gold Award SilverStone Lascala LC17 Silver

SilverStone Lascala LC17 Silver

 • HTPC
 • ATX
 • Zilver
 • 2 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Trust Wireless Media Center Keyboard KB-2950

Trust Wireless Media Center Keyboard KB-2950

 • Toetsenbord
 • Draadloos
 • Qwerty
Niet verkrijgbaar
Western Digital Caviar Green 1.5TB (SATA2, 32MB)

Western Digital Caviar Green 1.5TB (SATA2, 32MB)

 • Harddisk
 • 1.5 TB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Western Digital Caviar Green 1TB (SATA2, 16MB)

Western Digital Caviar Green 1TB (SATA2, 16MB)

 • Harddisk
 • 1 TB
 • 7200 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Western Digital Caviar Green 1TB (SATA2, 32MB)

Western Digital Caviar Green 1TB (SATA2, 32MB)

 • Harddisk
 • 1 TB
 • 7200 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Western Digital Caviar Green 2TB (SATA2, 32MB)

Western Digital Caviar Green 2TB (SATA2, 32MB)

 • Harddisk
 • 2 TB
 • 5400 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Zotac GF9300-D-E

Zotac GF9300-D-E

 • Mini ITX
 • Socket 775
 • Nvidia GeForce 9300
 • DDR2
Niet verkrijgbaar
0
*