TerraTec H5/H7 digitale TV-adapters test

43 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. H7
 3. 3. Software
 4. 4. Installeren
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 43 reacties

Inleiding

TerraTec heeft recent een tweetal zogenaamde hybride TV-adapters op de markt gebracht, die ondersteuning bieden voor zowel digitale kabeltelevisie als voor Digitenne, in jargon dus DVB-C en DVB-T. De H5 is in handzaam USB-stick formaat, de H7 is een wat groter extern kastje, maar biedt als extra mogelijkheid om een CAM-module te plaatsen zodat ook betaalzenders bekeken kunnen worden. Hardware.Info ging met beide apparaten aan de slag.

H5

DeTerraTec H5 lijkt een beetje op een uit de kluiten gewassen USB-stick en is zodoende ideaal voor gebruik in combinatie met een laptop. De hybride functionaliteit komt dan goed van pas; onderweg kun je de stick gebruiken voor DVB-T (Digitenne) en thuis voor het kwalitatief betere kabelsignaal. Zoals het een moderne digitale TV-adapter betaamt, ontbreekt ook ondersteuning voor HDTV niet. Bij de H5 trekt TerraTec het fenomeen hybride overigens nog eens stuk verder dan bij de H7: naast ondersteuning voor beide soorten digitale TV kun je de H5 ook gebruiken met analoge kabeltelevisie, analoge FM-radio én heb je de beschikking over een analoge S-Video/composiet videoingang. Hierdoor kun je de stick dus ook gebruiken om bijvoorbeeld een oude videorecorder aan te sluiten en eindelijk die complete verzameling videobanden te digitaliseren.

TerraTec H5
De H5 heeft het formaat van een uit de kluiten gewassen USB-stick.

De H5 stick wordt geleverd in een mooi koekblik, vergezeld van een mini-antenne voor DVB-T - waarvan we al direct kunnen melden dat die binnenshuis niet bijster geweldig werkt - en een prima afstandsbediening.Via een meegeleverde converterplug kan een normale antennekabel op de stick worden aangesloten. Een losse verloopkabel verzorgt de videoingang. In onze prijsvergelijker vinden we de H5 terug voor rond de 90 euro wat gezien de complete levering en, zoals we verderop zullen zien, prima software wat ons betreft geen cent te veel is.

Toch heeft de H5 een belangrijk nadeel, wat geldt voor zo'n beetje alle digitale TV-kaarten op de Nederlandse markt. In tegenstelling tot alle landen om ons heen is DVB-T (Digitenne) is ons land gecodeerd en heb je, behalve voor Nederland 1/2/3, een smartcard nodig. Hetzelfde geldt voor digitale kabeltelevisie, alleen mensen in Caiway gebied kunnen het basispakket zonder smartcard digitaal bekijken. Concreet betekent dit dat, tenzij je in Caiway gebied woont, het product alleen analoog goed te gebruiken is.

TerraTec geeft overigens aan dat de H5 optioneel te combineren is met een los CI-adapter voor betaal TV, maar dan kun je beter direct kiezen voor de H7...

TerraTec H5
De stick wordt geleverd met prima afstandsbediening en mini DVB-T antenne.


2 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
TerraTec H5

TerraTec H5

 • Extern
 • USB
 • DVB-C / DVB-T
Niet verkrijgbaar
Gold Award TerraTec H7

TerraTec H7

 • Extern
 • USB
 • DVB-C / DVB-T
Niet verkrijgbaar
0
*