Hardware.Info Awards 2009 - De Uitslag

56 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Awards (1)
 3. 3. Awards (2)
 4. 4. Awards (3)
 5. 5. Awards (4)
 6. 6. Awards (5)
 7. 7. Awards (6)
 8. 8. Awards (7)
 9. 9. Awards (8)
 10. 10. Besproken producten
 11. 11. Reacties

Inleiding

Sinds 2005 delen we jaarlijks aan het eind van het jaar de Hardware.Info Awards uit, onderscheidingen voor de beste producten en bedrijven van het afgelopen jaar. En waar door het jaar heen de Hardware.Info redactie verantwoordelijk is voor het aanprijzen van producten, worden de jaarlijkse Hardware.Info Awards volledig bepaald aan de hand van jullie stemmen! Gedurende de maand september konden in ronde 1 producten en bedrijven in 38 categorieën worden genomineerd. De uiteindelijke lijst nominaties maakten we begin november bekend, waarna er drie weken lang een uiteindelijke stem kon worden uitgebracht in ronde 2. En dat is massaal gedaan! Opnieuw hebben duizenden hardwareliefhebbers hun stem laten horen. Geen wonder dat de Hardware.Info Awards door fabrikanten als een zeer belangrijke prijs worden opgevat. Inmiddels hebben we alle stemmen verwerkt en is de lijst winnaars bekend. Op de volgende pagina lees je welke producten en bedrijven in de prijzen zijn gevallen. Voor het eerst maken we tevens bekend welke merken en producten op de tweede plek eindigden. Alle winnaars willen wij van harte feliciteren!

Onder de stemmers hebben we natuurlijk ook iets te verdelen: we hadden tien jaarabonnementen op Hardware.Info Magazine te verloten. De tien gelukkige forumgebruikers zijn geworden: Paultjjje, in my life, Habana7, erikterlouw, noodles, Race, Umbra, tsi18-02, flapske_kort en HackZois. Wij verzoeken de winnaars hun volledige naam en adresgegevens te mailen naar prijs(at)hardware.info. Ook jullie gefeliciteerd!

Awards (1)

Beste processor 2009: Intel Core i7 920

Met de Core 2 processors nam Intel in 2006 de koppositie van AMD na lange tijd weer over. Bij de introductie van de Core i7 eind vorig jaar, was het wel duidelijk dat men de winst niet graag meer uit handen geeft. Het hele jaar hebben de Core i7's de toon gezet in alle benchmarks. Geen wonder dat één van de Core i7's het meest gekozen is. Jullie keuze viel uiteindelijk op de Core i7 920, het instapmodel dat met scherpe prijs afgelopen jaar in extreem veel PC's terecht is gekomen.

Runner-up: Intel Core i7 860

Beste moederbord voor AMD processors 2009: ASUS Crosshair III Formula

Vorig jaar won ASUS met de Crosshair II Formula in deze categorie, dit jaar is het de opvolger. De Crosshair III is het nieuwe Socket AM3 model, nog altijd voorzien van de AMD 790FX chipset. De vele overklokmogelijkheden zijn vermoedelijk de belangrijkste reden waarom de meeste Hardware.Info lezers hun stem uitbrachten op dit moederbord.

Runner-up: Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

Beste moederbord voor Intel processors 2009: Gigabyte GA-EX58-UD5

Ten tijde van de Intel P35 chipset mocht Gigabyte zich kortstondig in het high-end segment de meest populaire moederbordenfabrikant noemen. Bij de P45 en X48 waren juist andere fabrikanten het meest toonaangevend. Toen we vlak voor de introductie van de Core i7 het management van Gigabyte interviewden, wist men ons te vertellen dat men voornemens was om met de X58 chipset opnieuw het grootste marktaandeelte pakken. Of dat gelukt is kunnen we moeilijk bepalen, maar één ding is binnen: de Hardware.Info lezers kozen dit jaar de Gigabyte GA-EX58-UD5 als beste Intel moederbord van het jaar!

Runner-up: EVGA X58 Classified

Beste DDR2 geheugen 2009: OCZ Platinum

De markt voor geheugenmodules lijkt afgelopen jaar flink te consolideren. De kleinere fabrikanten hebben flink aan populariteit moeten inboeken. In ronde 1 waren het voornamelijk Corsair, Kingston en OCZ die er met de stemmen vandoor gingen. In ronde 2 werden de OCZ Platinum modules door jullie uitgeroepen als het beste DDR2 geheugen van 2009.

Runner-up: Corsair Dominator

Beste DDR3 geheugen 2009: Corsair Dominator

Het is stuivertje wisselen tussen de geheugenfabrikanten: waar OCZ in de DDR2 categorie met een nipte voorsprong de winst pakt, is het in de categorie DDR3 juist Corsair dat met een klein verschil de meeste stemmen in de wacht sleept. De Dominator GT modules waren volgens jullie het beste DDR3-geheugen van het jaar.

Runner-up: OCZ Platinum

Awards (2)

Beste 3D-chip 2009: AMD Cypress

In de wereld van de videokaart was 2009 absoluut het jaar voor AMD. Waar nVidia met haar GT200-gebaseerde kaarten begin dit jaar absoluut gezien de snelste was, wist AMD met haar 4000-serie dankzij een scherp prijsbeleid de gunst van de meeste Hardware.Info lezers te winnen. En aan het einde van dit jaar volgde de genadeklap: met de Cypress chip introduceerde AMD de eerste DirectX 11 videokaarten, met een ongekende prijs/prestatie-verhouding. Het enige nadeel van de Radeon HD 5850 en 5870 is de verkrijbaarheid. Buiten dat is Cypress de onbetwiste winnaar van de award voor beste 3D-chip.

Runner-up: nVidia GT200b

Beste merk videokaarten met ATI chips 2009: Sapphire

Al sinds de eerste verkiezing van de Hardware.Info Awards, vier jaar geleden in 2005, weet Sapphire de award voor de beste fabrikant van videokaarten met ATI chips in de wacht te slepen. Het merk heeft dan ook altijd als één van de eersten beschikbaarheid van nieuwe kaarten, heeft een scherpe prijsstelling en komt vaak snel met speciale versies.

Runner-up: ASUS

Beste merk videokaarten met nVidia chips 2009: EVGA

Tot en met 2007 was er een aantal zekerheden in het leven: de zon komt iedere dag op, na de herfst komt de winter, in Den Haag wordt je door iedere taxichauffeur bedonderd en XFX wint de award voor beste videokaarten met nVidia chips. Vorig jaar werd het tij gekeerd: XFX sloot haar Nederlandse kantoor, de kaarten waren in ons land bijna niet meer leverbaar, vrijwel alle marketinginspanningen werden gestopt en de Hardware.Info lezers reageerden door ASUS voor het eerst in deze categorie te laten winnen. Het is ASUS echter niet gelukt om de positie vast te houden. De beste leveranciers van nVidia videokaarten is volgens jullie dit jaar EVGA.

Runner-up: ASUS

Beste optische drive 2009: Samsung SH-S223F

De markt voor optische drives begint een beetje op te drogen. Dankzij steeds grotere en goedkopere harde schijven en streaming mediaspelers, worden er steeds minder DVD's gebrand. Ondanks de opkomst van HD-video heeft Blu-ray op de PC nog altijd geen deuk in een pakje boter kunnen slaan. Massaal stemden jullie voor DVD-branders als beste optische drive. De winnaar is uiteindelijk de Samsung SH-S223F.

Runner-up: Optiarc AD-7240S

Beste harde schijf 2009: Samsung Spinpoint F3

Met de introductie van de Spinpoint F1 twee jaar geleden werkte Samsung zich in één klap op van onbelangrijke OEM-fabrikant tot toonaangevende fabrikant van harde schijven. Met de nieuwe F3 zet het bedrijf zich opnieuw in de schijnwerpers. In onze laatste vergelijkingstest komen de schijven door de bank genomen als beste uit de bus. Jullie zijn het klaarblijkelijk met ons eens: de Spinpoint F3 wordt gekozen als beste harde schijf van het jaar. En de vlag kan bij Samsung uit, want the goeie ouwe Spinpoint F1 wordt alsnog tweede.

Runner-up: Samsung Spinpoint F1

Awards (3)

Beste SSD 2009: Intel X25-M Postville

Keer op keer wijzen vergelijkingstests het uit: de Intel X25-M's zijn de snelste SSD's ter wereld. Alleen de peperdure, op servers gerichte X25-E behalen nóg betere resulaten in de benchmarks. Nu Intel ook ondersteuning heeft voor TRIM in haar firmware, zal het bij nog meer mensen gaan kriebelen om zo'n SSD te kopen. Wij noemden de Intel X25-M eerder dit jaar al de beste upgrade die je je PC kunt geven. Intel mag zich met recht een jaar lang de fabrikant van de volgens Hardware.Info lezers beste SSD noemen.

Runner-up: OCZ Vertex

Beste CPU-koeler 2009: Scythe Mugen 2

In 2007 won de Scythe Mugen de award voor beste CPU-koeler. In 2008 pakte dezelfde koeler opnieuw de winst. Nu in 2009 verdwijnt de Mugen eindelijk van het erepodium... om opgevolgd te worden door de Mugen 2! Wij kunnen het er alleen maar mee eens zijn: uit onze tests blijkt ook keer op keer dat als je alle factoren meerekent (koelcapaciteit, geluid én prijs) de Mugen 2 de allerbeste keuze is.

Runner-up: Prolimatech Megahalems

Beste videokaartkoeler 2009: Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2

Beste videokaartkoeler is één van de nieuwe categorieën dit jaar bij de Hardware.Info Awards. Bij onze laatste vergelijkingstest kwam de Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 als beste keuze uit de bus. Jullie lijken je daar bij aan te sluiten: Arctic Cooling wint een felbegeerde Hardware.Info Award!

Runner-up: Scythe Musashi

Beste behuizing 2009: Cooler Master CM690

Er wordt wel eens gekscherend gezegd dat Cooler Master haar naam beter naar Case Master kan veranderen. De kasten van deze fabrikant blijven in Nederland en andere landen onverminderd populair. Toch rolt er dit jaar een opvallende winnaar uit de vraag naar de beste kast. Waar Cooler Master dit jaar toch de nodige nieuwe modellen heeft uitgebracht, wint men met dezelfde behuizing als vorige jaar: de CM 690. Wij kunnen ons er wel in vinden: deze kast is degelijk, mooi en niet duur.

Runner-up: Antec Performance One P183

Beste serie voedingen 2009: Cooler Master Real Power M

Het zal leuk staan in het kantoor van Cooler Master in Venlo, de twee awards voor de CM 690 naast elkaar. Het toeval wil dat men daar onder ook een andere award twee keer kan ophangen, één keer met 2008 en één keer met 2009. Wegens succes geprolongeerd: de beste serie voedingen is volgens jullie nog altijd de Cooler Master Real Power M!

Runner-up: Corsair HX

Awards (4)

Beste serie casefans 2009: Scythe S-Flex

Een zo stil mogelijke PC blijft de grote wens van veel Hardware.Info lezers. Één van de meest toonaangevende fabrikanten van stille casefans is het Japanse Scythe. Naast de award voor beste CPU-koeler winnen de Japanners ook de beste serie casefans, met hun S-Flex serie.

Runner-up: Antec TriCool


Beste speakerset 2009: Logitech Z-5500

Onze redacteur die verantwoordelijk is voor speakersets klaagt er geregeld over: er zit totaal geen vernieuwing meer in de markt voor high-end PC-speakersets. De topmodellen van ondermeer Creative en Logitech zijn inmiddels al een paar jaar oud. Geen wonder dat dezelfde speakerset als vorig jaar wint: zonder nieuwe concurrentie blijft de Z-5500 volgens jullie de beste set die je op je PC kunt aansluiten.

Runner-up: Logitech X-230

Beste headset 2009: Logitech G35

En niet alleen de award voor de beste speakerset mag naar Logitech, de fabrikant maakt volgens jullie ook de beste headsets. Ondermeer de Creative Fatal1ty en de Steelseries 5H moeten in de Logitech G35 hun meerdere erkennen.

Runner-up: Creative Fatal1ty

Beste geluidskaart 2009: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium

Jawel, zelfs anno 2009 zijn er nog mensen die een geluidskaart kopen. Op een enkele nieuwe kaart van ASUS na is er dit jaar geen nieuwe keuze bij gekomen. De Creative X-Fi gaat volgens jullie nog altijd aan top. Er werd het meest gestemd op de Titanium versie. Maar, de vlag mag dubbel uit bij Creative: de X-Fi Titantium Fatal1ty Champion werd tweede.

Runner-up: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion

Beste mediaspeler 2009: Popcorn Hour C-200

Opnieuw een nieuwe categorie dit jaar: wat is volgens jullie de beste mediaspeler? Ondanks het feit dat deze apparaatjes tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank gaan, heeft deze categorie de twijfelachtige eer om de minste stemmen te hebben gekregen. Wellicht is er veel twijfel? Of blijven mediaspelers voor veel mensen onbegrijpelijke apparaten? Sowieso voor ons een schone taak om volgend jaar meer aandacht aan deze productgroep te schenken. Uit de stemmen kwam alsnog een duidelijk winnaar naar voren: trendsetter Popcorn Hour wint met haar C-200.

Runner-up: Western Digital WDTV HD

Awards (5)

Beste merk NAS-devices 2009: Netgear

Een andere productgroep die in 2009 flink in opkomst is geweest is NAS-devices. Steeds meer mensen realiseren zich hoe makkelijk het is als ze alle bestanden centraal in het thuisnetwerk kunnen opslaan. Op de vraag welke fabrikant de beste NAS-devices op de markt brengt werd door jullie met een flinke voorsprong gekozen voor Netgear.

Runner-up: Synology

Beste merk TFT-monitoren 2009: Samsung

De vraag welk merk de beste monitoren maakt, kunnen we eigenlijk net zo goed niet meer stellen. Bij de eerste Hardware.Info Awards uitreiking, in 2005, won Samsung met een gigantische voorsprong. Dat is de jaren daarna nooit meer veranderd. En nu is het nog steeds zo: geen enkele andere fabrikant weet qua aantal stemmen ook maar een beetje bij Samsung in de buurt te komen. Dat monitoren echt een Koreaanse business begint te worden, mogen we wel afleiden dat de nummers één en twee (Samsung en LG) samen ruim 75% van de stemmen hebben binnengehaald.

Runner-up: LG

Beste merk notebooks 2009: ASUS

In de Benelux worden al geruime tijd meer notebooks dan desktop PC's verkocht. Geen wonder dat juist deze award door veel fabrikanten als het belangrijkst wordt beschouwd. Waar merken als Acer en HP qua marktaandeel het hoogst scoren, is het ASUS dat bij de Hardware.Info lezers de hoogste ogen gooit.

Beste merk gamecontrollers 2009: Logitech

Het aantal merken dat serieuze gamecontrollers voor de PC maakt is helaas beperkt. Slechts drie fabrikanten haalden de tweede ronde: Logitech, Microsoft en Saitek. De Zwitsers gaan met een ruime voorsprong met de winst vandoor.

Runner-up: Microsoft

Beste merk USB-sticks 2009: Sandisk

We hebben dit jaar bij Hardware.Info een recordaantal USB-sticks getest. Ook binnen deze categorie waren we razend benieuwd wat jullie, de lezers, de beste keuze zouden vinden. De keuze is gevallen op Sandisk, inderdaad één van de meest toonaangevende bedrijven op dit vlak.

Runner-up: Kingston

Awards (6)

Beste merk flashgeheugenkaartjes 2009: Sandisk

En ook in de categorie flashgeheugenkaartjes mag Sandisk zich de winnaar noemen en is opnieuw Kingston tweede. Sandisk is één van de weinige leveranciers die werkelijk alle soorten kaartjes levert en het bedrijf heeft een recordaantal patenten op het gebied van flashgeheugen. Een duidelijke winnaar.

Runner-up: Kingston

Beste merk printers/all-in-ones: HP

De categorieën printers en all-in-ones hebben we dit jaar voor het eerst samengevoegd. Bijna alle consumenten kiezen immers tegenwoordig voor zo'n handige multifunctional, waardoor het aantal verkochte printers in de consumentenmarkt bijna tot het nulpunt is gedaald. In de verkiezing was het een nek aan nek race tussen Canon en HP. Uiteindelijk mag HP zich met een miniscuul verschil in aantal stemmen de winnaar noemen.

Runner-up: Canon

Beste merk WLAN-producten 2009: Linksys by Cisco

Bij Linksys is er een gedaante verwisseling gaande. Moederbedrijf Cisco wil langzaam de eigen naam meer naar voren gaan duwen. De officiële merknaam van de consumentenproducten is inmiddels Linksys by Cisco en op de dozen wordt het Cisco logo steeds groter en het Linksys logo steeds kleiner. De populariteit van de netwerkproducten blijft onverminderd groot. De afgelopen jaren won Linksys al met een ruime voorsprong en dit jaar opnieuw.

Runner-up: D-Link

Beste merk muizen 2009: Logitech

Hoe kan het ook anders, zou je denken. Vaak geïmiteerd, zelden overtroffen: de muizen van Logitech blijven onverminderd populair. Ook de award voor beste muizen van het jaar gaat naar Logitech!

Runner-up: Razer

Beste merk toetsenborden 2009: Logitech

Bij Logitech mogen ze plek aan de muur vrij gaan maken: ze wonnen al beste speakerset, beste headset, beste gamecontrollers en beste muizen en daar komt nog een vijfde award bij: ook de award voor het beste merk toetsenborden gaat dit jaar volgens jullie stemmen naar Logitech.

Runner-up: Microsoft

Awards (7)

Beste merk TV's 2009: Samsung

We hebben dit jaar voor het eerst ook awards voor een vijftal consumentenelectronica categorieën. Allereerst TV's, waar jullie oordeel niets aan duidelijkheid te wensen over liet. De winnaar kreeg meer dan twee keer zoveel stemmen als de nummer twee. Samsung maakte volgens jullie in 2009 de beste televisies.

Runner-up: Philips

Beste merk Blu-ray spelers 2009: Sony

Het afgelopen jaar heeft er zich een spectaculaire prijsdaling voorgedaan in de markt voor Blu-ray spelers. De 200 euro grens is geslecht en daarmee gaan steeds meer consumenten overstag. De zes genomineerde bedrijven behaalden in ronde 2 alle een aanzienlijk aantal stemmen, maar jullie wezen Sony aan als fabrikant van de beste Blu-ray spelers. Of het door hun losse apparaten komt is maar de vraag: zonder twijfel is Sony's Playstation 3 immers het meest gebruikte apparaat om Blu-ray schijven af te spelen.

Runner-up: LG

Beste merk digitale camera's 2009: Canon

De derde nieuwe consumentenelectronica categorie is digitale camera's. Daar blijken de Hardware.Info lezers redelijk eensgezind over: Canon kreeg bijna de helft van alle stemmen! De Ixus en Eos camera's behoren overduidelijk tot jullie favorieten.

Runner-up: Nikon

Beste merk videocamera's 2009: Sony

Waar Canon wint bij de digitale fotocamera's, moet men een ander Japans merk voorlaten als het gaat om videocamera's. Jullie wezen Sony aan als maker van de beste videocamera's.

Runner-up: Canon

Beste merk home cinema sets 2009: Harman Kardon

De laatste award in het rijtje consumentenelectronica is voor de beste home cinema sets. Een opvallende winnaar is door jullie aangewezen: niet één van de grote merken als Samsung, Sony of Philips, maar juist het specialistischer Harman Kardon krijgt de meeste stemmen en wint een felbegeerde Hardware.Info Award. Bose vist met slechts een paar stemmen verschil net naast het net.

Runner-up: Bose

Awards (8)

Beste nieuwe technologie 2009: USB 3.0

Wat ons betreft altijd de leukste awards ieder jaar; wat vinden jullie de beste nieuwe technologie. Helaas werden er mede door de kredietcrisis slechts een beperkt aantal nieuwe technologieën geïntroduceerd dit jaar. Toch waren er mooie nominaties, zoals 32nm transistors, ATI Eyefinity en TRIM voor SSD's. In de tweede ronde hielden twee nieuwe technologieën echter een nek aan nek race voor de winst: DirectX 11 en USB 3.0. Uiteindelijk kreeg de laatste de meeste stemmen. We mogen wel concluderen dat de Hardware.Info lezers volgens jaar veel van deze nieuwe interface verwachten.

Runner-up: DirectX 11

Beste online hardware shop 2009: Salland Automatisering

Het is de Hardware.Info Award waar ieder jaar het meeste om te doen is, die voor de beste online shop. Een flink aantal shops werd in ronde 1 substantieel vaak genoemd, zodat niet minder dan 11 shops ronde 2 bereikten. Daar bleek de strijd uiteindelijk toch voornamelijk tussen twee partijen te gaan, die ook nog eens slechts een paar kilometer van elkaar verwijderd zitten. Het verschil in stemmen was bijzonder klein. Dat de award voor de beste online shop naar Raalte zou gaan, was halverwege ronde 2 wel duidelijk. Volgens de Hardware.Info lezers is het nét niet Azerty die de winst pakt, maar net als vorig jaar mag Salland Automatisering zich opnieuw een jaar lang de beste online hardware shop noemen.

Runner-up: Azerty

Beste normale hardware shop 2009: Alternate

De mannen uit Ridderkerk hebben het weer voor elkaar: ze wonnen 'm in 2005, 2006, 2007, 2008 en nu opnieuw. De beste 'normale' hardwareshop is volgens jullie nog altijd Alternate. De uitgebreide showroom, veel eigen voorraad en scherpe prijzen zullen hebben bijgedragen aan de winst. Opvallend is de nummer twee: hoewel wij het niet direct zouden bestempelen als 'hardware shop' vinden de Hardware.Info lezers de Media Markt de één na beste plek om nieuwe hardware te kopen.

Runner-up: Media Markt

Alle winnaars, nogmaals van harte gefeliciteerd!


Besproken producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Arctic Accelero S1 Rev. 2

Arctic Accelero S1 Rev. 2

 • Aluminium
 • 6
 • 290 gram
Niet verkrijgbaar
Asus Crosshair III Formula

Asus Crosshair III Formula

 • ATX
 • Socket AM3
 • AMD 790FX
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
ATI Radeon HD 5870

ATI Radeon HD 5870

 • Cypress XT
 • 1600 cores
 • 850 MHz
 • 1024 MB
 • 256 bit
 • DirectX 11
 • PCI-Express 2.0 x16
Niet verkrijgbaar
Cloud Media Popcorn Hour C-200

Cloud Media Popcorn Hour C-200

 • 820 GB
 • HDMI
 • LAN
Niet verkrijgbaar
Cooler Master CM 690

Cooler Master CM 690

 • Tower
 • ATX
 • Zwart
 • 3 fans
 • 0 W
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Real Power M520

Cooler Master Real Power M520

 • 520 W
 • 81 %
 • 80 Plus
 • Modulair
 • 57 A
Niet verkrijgbaar
Creative Sound Blaster X-Fi Titanium

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium

 • PCI-Express
 • 7.1
Niet verkrijgbaar
Silver Award Gigabyte EX58-UD5

Gigabyte EX58-UD5

 • ATX
 • Socket 1366
 • Intel X58
 • DDR3
Niet verkrijgbaar
Intel Core i7 920 Boxed

Intel Core i7 920 Boxed

 • Socket 1366
 • 2.67 GHz
 • 4 cores
 • 130 W
 • 45 nm
Niet verkrijgbaar
Intel X25-M Postville 160GB

Intel X25-M Postville 160GB

 • SSD
 • 160 GB
 • Serial ATA 300
 • Intel PC29AS21BA0
 • 250 MB/s
 • 100 MB/s
 • 2.5 inch
Niet verkrijgbaar
Silver Award Logitech G35 Gaming Headset

Logitech G35 Gaming Headset

 • Over-ear
 • 2 kanaals

138,95 €

2 winkels
Logitech Z-5500

Logitech Z-5500

 • Subwoofer
 • 5 kanalen
Niet verkrijgbaar
Samsung SH-S223F/BEBN

Samsung SH-S223F/BEBN

 • Intern
 • Serial ATA
Niet verkrijgbaar
Gold Award Samsung Spinpoint F3 1TB

Samsung Spinpoint F3 1TB

 • Harddisk
 • 1 TB
 • 7200 rpm
 • Serial ATA 300
 • 3.5 inch
Niet verkrijgbaar
Gold Award Scythe Mugen 2

Scythe Mugen 2

 • 870 gram
 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
0
*