Fractal Design Array review

19 reacties
2 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Array
 3. 3. Intern
 4. 4. Toepassingen
 5. 5. Conclusie
 6. 2 besproken producten
 7. 19 reacties

Array

De fabrikant, Fractal Design, is relatief nieuw en richt zich vooralsnog op een beperkt aantal productgroepen. Op dit moment zijn de belangrijkste groepen voedingen, fans en behuizingen. De Array is de tweede behuizing van het bedrijf en de lijn van de eerste behuizing is ook hierin doorgetrokken. Dat wil zeggen, veel gebruik maken van aluminium en een uiterlijk zonder veel fratsen. Ook de mat zwarte kleur komt bekend voor. In de praktijk betekent dit een geheel strakke behuizing zonder lichtjes, teveel knopjes en andere opvallende items.

Wellicht zijn de ontwerpers hierin wat doorgeschoten, want de standaard USB-aansluitingen moeten we hier namelijk missen. Een reset knop ontbreekt eveneens. Nu is dit veel minder een gemis, de USB aansluiting kan (mogelijk) een nadeel zijn. Of dat zo is, hangt af van de toepassing. Het gewicht is voornamelijk door het gebruik van (zeer) dun aluminium erg laag gebleven, slecht 2,95 kilogram. Een nadeel van het gebruikte materiaal is dat vingervlekken snel zichtbaar zijn en lastig te verwijderen zijn. Zo is de behuizing uitgebreid schoongeveegd voordat de foto's gemaakt werden, maar toch zijn er nog enkele vlekken zichtbaar. Het dunne aluminium maakt de behuizing niet heel robuust, maar hij is alleszins stevig genoeg om je daar geen zorgen over te maken.

Fractal Design Array Mini ITX 300W

De onderkant is voorzien van vier rubberen ringen wat ongewenst schuiven van de Array tegen gaat. Het uiterlijk maakt de Array al tot een niet alledaagse verschijning in de markt van mini-ITX behuizingen, maar ook intern zijn er opvallende zaken te bekennen.


2 besproken producten

Vergelijk   Product Prijs
Fractal Design Array Mini ITX 300W

Fractal Design Array Mini ITX 300W

 • SFF
 • Mini ITX
 • Zwart
 • 1 fans
 • 300 W
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Fan 140mm

Fractal Design Silent Fan 140mm

 • 140 mm
 • 600 rpm
Niet verkrijgbaar
0
*