Logitech G27 Racing Wheel review

22 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
  1. 1. Inleiding
  2. 2. Vormgeving
  3. 3. Mogelijkheden
  4. 4. Stuur
  5. 5. Stuurwerking en -techniek
  6. 6. Conclusie
  7. 1 besproken product
  8. 22 reacties

Inleiding

Net als een drumstel voor jongens, blijft een goed racestuur voor een gamer meestal om alleen maar van te dromen. Dat komt vooral door de hoge prijzen van echt goede exemplaren; de goedkopere stuurtjes hebben over het algemeen net niet de juiste of net niet genoeg functies. Logitech vulde het gat tussen de peperdure semiprofessionele producten zoals die van Fanatec en de 'tientjes stuurtjes' met de populaire G25. Dat model is inmiddels opgevolgd door de G27, onderwerp van deze review.

Hoewel sommigen van mening zijn dat het racen met de pijltjestoetsen veel beter gaat, is een racestuur veel realistischer. Met een uitgebreid stuur moet je zelf schakelen en koppelen en is er een goed realisme door de ingebouwde force feedback in het stuur. Ook zijn de stuurtjes de laatste jaren accurater geworden dan de ouderwetse modellen die je aansloot op de gamepoort. Kortom, met een beetje oefening met het echte rijden op de computer zijn zeker dezelfde, zo niet betere rondetijden te behalen.

Logitech G27 Racing Wheel

De lettercodering geeft al aan dat de G27 als opvolger van de G25 eerder een evolutie dan een revolutie is. Het oudere model blijft vooralsnog dan ook verkrijgbaar. Wij hebben deze twee stuurtjes naast elkaar gezet en vergeleken of de meerprijs het materiaal en het gebruik ook beter maakt.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
Logitech G27 Racing Wheel

Logitech G27 Racing Wheel

  • Racestuur
Niet verkrijgbaar
0
*