Ergotron LX Desk Mount LCD Arm review

8 reacties
4 besproken producten
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Flexibiliteit
 3. 3. Design
 4. 4. Kabels
 5. 5. Bevestiging
 6. 6. Draaimechanisme
 7. 7. In hoogte verstelbaar
 8. 8. Video
 9. 9. Conclusie
 10. 4 besproken producten
 11. 8 reacties

Bevestiging

Een vlak beeldscherm heeft de gebruikelijke VESA bevestigingspunten nodig om het in combinatie met de LX Mount LCD arm te gebruiken. Beide maten, 75 x 75 en 100 x 100 millimeter, worden ondersteund door de houder. De meeste monitoren hebben deze punten achter de houder van de voet of er zijn getapte gaten aanwezig. Met de meegeleverde duimschroeven is de monitor snel bevestigd. Het is aan te raden om het scherm plat te leggen tijdens de montage en daarna het geheel op de voet te plaatsen. Met het scherm in de lucht tijdens het monteren is naar onze ervaring een lastige klus.

Ergotron LX Desk Mount LCD Arm
Het bevestigen van een VESA beeldscherm.

De bevestiging van de arm en alle onderdelen wordt beschreven in een beknopte handleiding met plaatjes, deze geeft in detail weer hoe het gemonteerd moet worden. Wij hadden moeite met het bevestigen omdat er geen duidelijk stappenplan wordt beschreven. Op het internet is wel een uitgebreide handleiding te vinden met een duidelijke stapsgewijze instructie. Als Ergotron deze ook zou meeleveren in de doos zou dat het product een stuk eenvoudiger in het gebruik maken.

De basis wordt gelegd met de voet welke vastgezet kan worden op het bureau met een draaiklem. Deze klem is echter niet de enige mogelijkheid. De houder kan ook bevestigd worden, als er een gat aanwezig is in het bureau, met een stevige bout welke vastgezet wordt met een vlinder moer. Dit creëert de mogelijkheid om de houder op het midden van een diep bureau te plaatsen of gecentreerd te bevestigen op een winkelbalie.

Ergotron LX Desk Mount LCD Arm
De twee verschillende manieren van bevestiging.

Wanneer een bureau dikker is dan gebruikelijk, tot negen centimeter dik, is het mogelijk om de klem meer ruimte te geven door deze te verlengen. Dit kan gewijzigd worden door twee inbus bouten los te schroeven en de draaiklem op een van de twee lagere plaatsen te bevestigen. Op de afbeelding hierboven zijn deze niet te zien.

Deze zes gaten creëren ook de mogelijkheid om de houder eventueel op de muur te bevestigen, al is hiervoor een speciale versie van deze houder verkrijgbaar.


4 besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk   Product Prijs
Ergotron LX Desk Mount LCD Arm

Ergotron LX Desk Mount LCD Arm

 • Vesa 100x100 mm
 • 9.1 kg
 • 24 inch
 • 24 inch

142,95 €

4 winkels
Ergotron LX Dual Stacking Arm

Ergotron LX Dual Stacking Arm

 • Vesa 100x100 mm
 • 9.1 kg
 • 24 inch

292,00 €

4 winkels
Ergotron LX Extension

Ergotron LX Extension

 • 8.1 kg
Niet verkrijgbaar
Ergotron LX Notebook Tray

Ergotron LX Notebook Tray

 • 5.4 kg

50,62 €

3 winkels
0
*