AOpen XC Mini GP7A-HD quick-test

12 reacties
1 besproken product
Inhoudsopgave
 1. 1. Slimme mini
 2. 2. Zwijgen is goud
 3. 3. Conclusie
 4. 1 besproken product
 5. 12 reacties

Slimme mini

De compacte systeempjes van Asrock vliegen als warme broodjes de winkel uit. Dat knaagt bij fabrikanten als bijvoorbeeld AOpen, die al langer op deze markt actief zijn. Een reactie kon niet uitblijven en die is er nu dan ook, in de vorm van de XC Mini GP7A-HD.

AOpen XC Mini GP7A-HD
Erg handig: twee usb-aansluitingen aan de voorkant.

De kleine systeempjes van Asrock bieden een prima prijs/kwaliteitverhouding. Door de goedkope Intel Atom-processor te combineren met de nVidia Ion-chipset zijn deze systeempjes bij uitstek geschikt om gebruikt te worden als HTPC. Voor rond de € 275 heb je zo’n systeempje in huis. Een prima keuze, want de Ion-chipset is in staat om de meeste HD-bestanden zonder veel problemen te decoderen, zonder de futloze Atom processor te belasten.

Helaas geldt dat niet voor alle bestanden. Zeker als je bijvoorbeeld gebruik zou willen maken van een AnySee DVB-tuner, dan loop je tegen de beperkingen van de Atom aan en dat is precies waarom deze AOpen zo interessant is. In plaats van een Atom is dit kastje voorzien van een Intel Celeron T3100 (dual-core, 45nm, 1,9 GHz, 1MB cache, 800 Mhz FSB), gebleven is een nVidia chipset. De prijs is wel een stuk hoger dan bij Asrock: € 375 gemiddeld. Exclusief besturingssysteem, maar inclusief 320 GB Western Digital harde schijf en 2 GB  (2x1 GB DDR3-1066) werkgeheugen.


1 besproken product

Vergelijk   Product Prijs
AOpen XC Mini GP7A-HD

AOpen XC Mini GP7A-HD

 • Desktop
 • Intel Celeron T3100
 • 2 GB
 • Nvidia Ion
 • 320 GB
 • -
Niet verkrijgbaar
0
*