169 casefans vergelijkingstest

34 reacties
Inhoudsopgave
 1. 1. Inleiding
 2. 2. Fan ontwerp
 3. 3. Test en resultaten
 4. 4. 80 mm casefans
 5. 5. 80 mm: Luchtverplaatsing high-speed
 6. 6. 80 mm: Luchtverplaasting low-speed
 7. 7. 80 mm: Geluidsproductie high-speed
 8. 8. 80 mm: Geluidsproductie low-speed
 9. 9. 80 mm: CFM per DB high-speed
 10. 10. 80 mm: CFM per DB low-speed
 11. 11. 92 mm casefans
 12. 12. 92 mm: Luchtverplaatsing high-speed
 13. 13. 92 mm: Luchtverplaasting low-speed
 14. 14. 92 mm: Geluidsproductie high-speed
 15. 15. 92 mm: Geluidsproductie low-speed
 16. 16. 92 mm: CFM per DB high-speed
 17. 17. 92 mm: CFM per DB low-speed
 18. 18. 120 mm casefans
 19. 19. 120 mm: Luchtverplaatsing high-speed
 20. 20. 120 mm: Luchtverplaasting low-speed
 21. 21. 120 mm: Geluidsproductie high-speed
 22. 22. 120 mm: Geluidsproductie low-speed
 23. 23. 120 mm: CFM per DB high-speed
 24. 24. 120 mm: CFM per DB low-speed
 25. 25. 140 mm casefans
 26. 26. 140 mm: Luchtverplaatsing high-speed
 27. 27. 140 mm: Luchtverplaasting low-speed
 28. 28. 140 mm: Geluidsproductie high-speed
 29. 29. 140 mm: Geluidsproductie low-speed
 30. 30. 140 mm: CFM per DB high-speed
 31. 31. 140 mm: CFM per DB low-speed
 32. 32. Bijzondere modellen
 33. 33. Conclusie
 34. 34. Besproken producten
 35. 35. Reacties

Inleiding

Dat computeronderdelen koeling nodig hebben mag geen verrassing heten. De resultaten uit onze massa casefan test daarentegen wel. Er zijn merken afgehaakt, nieuwe sterk presterende bijgekomen en traditioneel goed scorende doen dat ook nu weer. Een ding is zeker, tussen deze 169 geteste modellen zit er voor iedereen een geschikt exemplaar.

Wij hebben elk merk dat actief is op het gebied van casefans gevraagd hun modellen met afmetingen van 80 tot en met 140 mm op te sturen. Het doel was om een zo compleet mogelijk overzicht van casefans te krijgen. Voor een aantal bedrijven is casefans een belangrijke (of zelfs enige) bron van inkomsten waar anderen het niet alleen van casefans moet hebben. Van dit laatste zijn Cooler Master en Silverstone een voorbeeld. Desondanks presteren zij uitstekend in onze test. Het merk AC Ryan moeten wij ditmaal missen, het bedrijf heeft besloten zich niet langer op casefans te richten. Er komen ook nieuwe merken bij.


Fractal Design is een nieuwkomer in onze massatest van casefans.

Bijvoorbeeld Fractal Design: dit jonge Zweedse bedrijf introduceerde enkele maanden geleden een behuizing welke wij met een Silver Award beloonden. Ook in casefans doen zij het niet onverdienstelijk, zo blijkt uit onze test. Een tweede eveneens nieuwe speler op de markt is Englide. Dit Hongaarse merk is recentelijk begonnen en richt zich met name op stille fans. Ook zij scoren goed, ondanks dat dit bedrijf maar twee modellen opstuurde.

Fan ontwerp

Op het eerste gezicht lijkt het ontwerpen en produceren van een casefan een eenvoudige zaak. Toch zijn er vele factoren die de grote van de opgewekte luchtstroom beïnvloeden. Denk aan de draaisnelheid, de breedte en de hoek van de bladen. Maar ook het aantal bladen, kromming en eventuele inkepingen in de bladen zijn van invloed op de airflow en geluidsproductie. Als je gedetailleerd naar verschillende fans kijkt, zie je dus een grote diversiteit aan fanontwerpen. Van fabrikant Scythe hebben wij 26 exemplaren getest en daar valt de verscheidenheid aan fanontwerpen nog meer op. Zij hebben voor vrijwel elk doeleinde een fan in het assortiment. Wil je de stilste, dan is er een model dat met 500 rpm draait. Voor de combinatie tussen stilte en airflow en zijn er de 1200 en 1800 rpm modellen. De Scythe Ultra Kaze levert een zeer grote airflow op wat ook met flink lawaai gepaard gaat. Kijken wij naar het fanontwerp dan valt op dat de bladen in de lengte erg kort zijn maar in de breedte weer vrij groot. Ook zijn de bladen licht gekromd en onder een hoek van zo'n 30 graden geplaatst. De maximale draaisnelheid bedraagt 3000 toeren per minuut. Vergelijken wij dit met de Scythe Gentle Typhoon, eveneens een 120 mm fan, dan vallen er een aantal zaken op. Allereerst zijn de bladen langer, maar ook minder breed. De kromming en hoek lijken redelijk hetzelfde te zijn. Echter, de Gentle Typhoon bestaat uit negen bladen, waar de Ultra Kaze er zeven heeft. Voor elk doel is er een optimaal aantal bladen. Meer bladen levert zeker niet per definitie een grotere airflow op. In het geval van de Gentle Typhoon zijn deze relatief dicht op elkaar geplaatst. Op die manier is de geproduceerde airflow lager, maar ook de geluidsproductie is minder.

Naast de karakteristieken van de bladen telt ook de gebruikte lager mee. Om hier wat over te kunnen zeggen is het handig om eerst terug te gaan naar de basis van een fan. Hoe draait deze? Het hart van de fan herbergt een printplaatje, waarop een aansturingchip en vier spoelen gemonteerd zijn. Het gedeelte met de vinnen is aan de binnenzijde voorzien van een magnetische ring. Draaien is mogelijk door een voor een de spoelen een magnetisch veld op te laten wekken. Hoewel er tussen de fabrikanten enige verschillen zitten, werkt elke casefan in de basis op dezelfde manier. De verschillen bevinden zich in de gebruikte lagers.


De belangrijkste onderdelen van een casefan. Links het frame met aansturingschip, in het midden de optionele kogellager en rechts de ventilator.

Lagers

Een lager zorgt ervoor dat delen van een constructie vloeiend ten opzichte van elkaar kunnen bewegen. Een lager bestaat altijd uit twee ringen, waarvan de kleinste exact binnen de grotere ring past. In het geval van een casefan is het zo dat het frame met de vinnen om de as heen draait. Meer beweegt er feitelijk niet. In casefans zijn er meerders typen lagers in gebruik. Onder andere een glijlager (sleeve bearing), kogellager (ball bearing) en typen die een combinatie zijn van beide methoden. Tussen een lager wordt een smeermiddel gebruikt van lage viscositeit. Zodoende is er sprake van minimale wrijving. Een sleeve bearing kenmerkt zich door enkel een smeermiddel te gebruiken tussen de twee ringen. Opvallend aan een sleeve bearing is ook dat de grootste slijtage niet aan de as plaatsvindt, maar aan de lager zelf. De productiekosten van een dergelijke lager zijn doorgaans lager dan die van een kogellager. Een ball bearing bestaat wederom uit twee ringen, maar met een aantal kogeltjes ertussen. Door smeermiddel en (soms) teflon kunnen de ringen vloeiend draaien. Komt er kracht of beweging op een kogellager te staan dan nemen de kogeltjes de krachten op. Belangrijk voor een vloeiende beweging is het voorkomen dat de kogeltjes tegen elkaar aan wrijven. Werkt alles goed, dan zal een ball bearing meestal stiller opereren dan een glijlager. Dubbele kogellagers worden in jargon ook wel two ball bearing genoemd. Dit is weliswaar duurder om te produceren, maar is wel stiller in gebruik. Deze technische verschillen tussen lagertypes uiten zich onder meer in levensduur en plaatsingopties. In de tabel staan alle voor- en nadelen nog eens mooi op een rijtje.

Criterium Kogellager (ball bearing) Glijlager (Sleeve bearing)
Levensduur Langer Korter
Bestand tegen hitte Beter Slechter
Plaatsing opties Horizontaal & Verticaal Verticaal
Geluidsproductie Stiller op hoge snelheid Stiller op lage snelheid
Kosten Duurder Goedkoper

De voor- en nadelen van kogellagers en glijlagers. (Bron: NMB Technologies) 

Test en resultaten

Elke fan van de 169 exemplaren is getest op dezelfde manier en op dezelfde waardes. De test bestaat uit het meten van de luchtverplaatsing en geluidsproductie. De gemeten waardes moeten met een marge van 10% gelezen worden, luchtverplaatsing meten blijft een lastig fenomeen. De geluidsmetingen die in een geluidsdichte box en op 10 cm afstand hebben plaatsgevonden zijn betrouwbaar tot 17 dB(A). Belangrijk om te onthouden is dus dat de resultaten indicatief zijn.

De resultaten zijn onderverdeeld per casefan afmeting. Wij onderscheiden een groep voor 80, 92, 120 en 140 mm. Voor elke groep bespreken wij de stilste, de meeste krachtige  en de meest efficiënte. De meest efficiënte casefan bepalen wij door te kijken welke fan de grootste airflow genereert en toch zo stil mogelijk is. Hoe groter de verhouding hoe beter. Immers in dat geval wordt er meer lucht verplaatst per toename van 1 dB dan bij een lagere verhouding. Per fanafmeting hebben we de resulaten in grafieken gezet.

80 mm casefans

Binnen de groep 80 mm fans zijn er 50 modellen getest. Enkele daarvan zijn van het type PWM, de overgrote meerderheid echter niet. Opvallend is dat er relatief weinig markante exemplaren tussen zitten. Haast elk model is rechttoe rechtaan. Afgezien van de Silverstone FN83, waarvan het frame rond is, en de bekende led fans zijn er geen echt excentrieke modellen bij. Dit formaat fans komt dan ook minder voor in behuizingen dan een aantal jaar geleden. Op dit moment zie je meer 120 en 140 mm fanposities in behuizingen dan het kleinere formaat. Een van de redenen is het feit dat een 80 mm ventilator simpelweg beduidend harder moet draaien om eenzelfde luchtverplaatsing te realiseren als een 92 mm fan. Dit gaat doorgaans ook gepaard met een hoger geluidsvolume. Wie dat niet wil en het liefst een zo stil mogelijk casefan zoekt zal de Be Quiet Silent Wings PWM kunnen waarderen. Met 19,1 dB is dit de stilst geteste fan. Een goede tweede is de Englide n.Zero Noise Classic, met 19,8 dB is ook deze fluisterstil. Beide verplaatsen echter weinig lucht. De Be Quiet kost je gemiddeld 13 euro, echt veel is dat niet voor een uiterst stille fan.

Kijkend naar de modellen die de meeste lucht verplaatsen komt de Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 2800 rpm als winnaar uit de test. Met 38,5 CFM laat deze de concurrentie achter zich. De fan zelf ziet er eenvoudig uit. De vinnen zijn op de gebruikelijke manier gekromd en ook de lengte, breedte en het aantal vinnen is standaard. Deze fan moet de grote luchtverplaatsing dus duidelijk hebben van het toerental. Met 2800 rpm maakt deze dan ook de meeste omwentelingen van alle geteste 80 mm modellen. De airflow is dan het grootst, zo ook het geluid. In de stilste modus produceert deze S-Flex 2800 rpm 35,6 dB, dat is ruim 1,8 keer zoveel als de stilst geteste 80 mm fan! De op een na krachtigste fan is de Cooler Master Blade Master Black, die een verplaatsing van 36,7 CFM weet te behalen.

Het liefst heb je zo min mogelijk geluid met een zo groot mogelijke airflow. In dat geval is de Silverstone FN83 de beste keuze. Met een verhouding van 0,7 CMF/dB laat dit model de nummer twee ver achter zich. De Xigmatek XLF produceert een verhouding van 0,45 CFM/dB. De FN83 behaalt deze score met name door het feit dat deze gewoonweg erg stil is. Met een gemiddelde prijs van 4,73 euro is de FN83 ook nog eens erg goedkoop. Reden genoeg om de Silver Award aan Silverstone uit te delen.

SilverStone FN83 80mm
De Silverstone FN83 is de meest efficiënte 80 mm fan en ontvangt een Silver Award.

Englide n.Zero Noise Classic 80mm
De Englide n.Zero Noise Classic is de op één na stilste 80 mm fan.

80 mm: Luchtverplaatsing high-speed

80 mm: Luchtverplaasting low-speed

80 mm: Geluidsproductie high-speed

80 mm: Geluidsproductie low-speed

80 mm: CFM per DB high-speed

80 mm: CFM per DB low-speed

92 mm casefans

Van de 31 geteste 92 mm modellen zijn er wederom weinig opvallend qua uitvoering. De Antec Pro DBB is weliswaar geheel transparant en Titan heeft een fan met aluminium frame toegezonden, maar buiten dat is er weinig spectaculairs te zien. Er zijn zes PWM ventilatoren al is geen daarvan als stilst getest. De prestaties van 92 mm casefans zijn al een stuk interessanter dan die van 80 mm exemplaren. Zo zijn deze fans vrijwel even stil, maar is de luchtverplaatsing al significant groter. Neem bijvoorbeeld het stilste 92 mm exemplaar, de Fractal Design Silent Fan. Met een geluidsproductie van 19,3 dB is deze nagenoeg even stil als de stilst geteste 80 mm fan. De luchtverplaatsing is desondanks beduidend groter. Op de tweede plaats in het rijtje van stilst geteste fans staat de Be Quiet Silent Wings PWM. Het is duidelijk dat deze fabrikant zijn naam eer aan doet.

Ben je een overklokker en op zoek naar een 92 mm fan die een zo groot mogelijke airflow kan produceren, dan is de Cooler Master Blade Master Black de juiste fan. Hoewel, de Spire Blue Star scoort even hoog. Beide behalen een luchtverplaatsing van 58,6 CFM. Direct daarop volgt wederom Spire met de Cooling Fan. De Spire modellen zijn echter gemiddeld iets goedkoper dan de Cooler Master. Het is opvallend dat zowel voor 80 mm als 92 mm fans de Blade Master serie erg goed scoort. Vergeet echter niet dat dit met het nodige lawaai komt.

Nieuwkomer Fractal Design doet het ook goed als we kijken naar de meest efficiënte fans. De eer van meest efficiënte fan gaat ditmaal echter naar de Titan TFD-9225L12S. Met een verhouding van 0,49 CFM/dB is dit een nog net iets gunstigere dan de 0,47 CFM/dB die Fractal Design weet te realiseren. Het verschil hiertussen is nauwelijks significant. Wat je betaalt daarentegen wel. Het Titan model is met vier euro gemiddeld de helft goedkoper dan Fractal Design die acht euro moet opbrengen. De Fractal Design is wel een beduidend stillere fan is. Beide ontvangen dan ook een Hardware.Info Silver Award.

Fractal Design Silent Fan 92mm
Fractal Design heeft met de Silent Fan 92 de stilst geteste fan in handen

Titan TFD-9225L12S 92mm
De Titan TFD-9225L12S is de meest efficiënte fan

92 mm: Luchtverplaatsing high-speed

92 mm: Luchtverplaasting low-speed

92 mm: Geluidsproductie high-speed

92 mm: Geluidsproductie low-speed

92 mm: CFM per DB high-speed

92 mm: CFM per DB low-speed

120 mm casefans

Verreweg de meeste modellen vinden wij in deze groep, in totaal 69. Een van de redenen voor dit grote aantal is de populariteit van deze grootte. Er zijn maar weinig behuizingen die geen ruimte bieden voor een 120 mm casefan. Sterker nog, het gros biedt meerdere posities. Tussen deze modellen zit er een aantal die anders zijn dan gebruikelijk. Bijvoorbeeld de Akasa Apache Black PWM. De kleur is niet het bijzondere - al is er een model in camouflagekleuren beschikbaar - maar de vorm van de bladen. De vinnen zijn asymmetrisch gekromd. Dit levert volgens Akase meer luchtverplaatsing op en minder geluidsproductie. Daarnaast ziet het er in ieder geval speciaal uit. Ook de Cooler Master Excalibur is een bijzondere verschijning door de negen apart gevormde bladen. Hier is eveneens sprake van een niet-symmetrische gevormd blad. De vorm van het frame is ook opvallend. In de zijkanten zit een kleine 'golf'. De zijkant is tevens geperforeerd.

Naast opvallende frames en bladen heeft een aantal merken ook geheel gekleurde fans uitgebracht. In plaats van het standaard zwart zijn er bijvoorbeeld ook groene, zilveren, gouden en rode fans beschikbaar. In de categorie led fans spant de Antec Tricool Trilight de kroon. Niet één maar drie leds (rood, blauw en groen) zijn gemonteerd. Dat deze fan het meer van uiterlijk vertoon moet hebben dan echte prestaties, blijkt als wij de scores erbij pakken.

De stilst geteste fan is namelijk de Be Quiet Silent Wings PWM, slechts 19,6 dB bedraagt de geluidsproductie. Vlak daarachter komt de Scythe Gentle Typhoon 500 rpm. Eigenlijk speelt Scythe in dit geval een beetje vals. Door de fan met 500 rondes per minuut te laten draaien, maakt deze inderdaad haast geen geluid maar is de luchtverplaatsing minimaal. Het Be Quiet model produceert daarentegen nog een behoorlijke airflow. Vandaar ook dat de laatste een Silver Award ontvangt.

De lucht die Silent Wings PWM kan verplaatsen valt echter in het niet bij de topmodellen. De laatste keer dat we een casefan test uitvoerden, was de Silverstone FM123 degene die het meeste lucht verplaatste. Ook ditmaal gaat die eer naar de FM123. Met 126,8 CFM blaast deze haast letterlijk de concurrentie omver. Evenals de vorige keer is nummer twee de Scythe Ultra Kaze 3000 rpm. Dit model volgt met een verplaatsing van 104,7 CFM op grote afstand. Voor beide geldt echter dat de haast noodzakelijk  oordopjes niet meegeleverd worden. Delen wij de luchtverplaatsing door de geluidsproductie dan zagen wij in de voorgaande categorieën dat juist niet de fans met de grootste luchtverplaatsing ook het meest efficiënt zijn. De Silverstone FM123 is dat echter hier wel. Deze verplaatst het meeste lucht en is verre van stil. Desondanks behaalt deze alsnog de grootste CFM/dB verhouding.

Ben je echter op zoek bent naar een fan die minder geluid produceert maar toch een flinke airflow genereert, moet je verder kijken. Op nummer twee qua efficiëntie staat de Scythe Slip Stream 1600 rpm. Deze produceert zowel op hoge als lage snelheid zeker 10 dB minder geluid dan de Silverstone. De luchtverplaatsing is weliswaar beduidend minder, voor velen zal dit toch een afdoende tussenoplossing zijn. De Silverstone FM123 ontvangt een Hardware.Info Gold Award, evenals de Scythe Slip Stream.

Be quiet! Silent Wings PWM 120mm
Be Quiet Silent Wings PWM 120mm: de stilste fan en toch een redelijke airflow.

SilverStone FM123 120mm
Verplaatst de meeste lucht en is het efficiëntst; de Silverstone FM123.

Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm
De Scythe Slip Stream 1600 rpm verplaatst veel lucht met weinig geluid.

120 mm: Luchtverplaatsing high-speed

120 mm: Luchtverplaasting low-speed

120 mm: Geluidsproductie high-speed

120 mm: Geluidsproductie low-speed

120 mm: CFM per DB high-speed

120 mm: CFM per DB low-speed

140 mm casefans

Hoewel wij elke fabrikant ook om 140 mm modellen gevraagd hebben, blijft het totale aantal met 18 exemplaren wat achter. Waarschijnlijk zijn de fan series in deze categorie niet zo uitgebreid als in de kleinere categorieën. Qua markante exemplaren valt het ook wat tegen. We moeten het zoeken in kleine dingen. Zo is de Noctua NF-P14 FLX voorzien van kleine inkepingen in de bladen. Vertex Control Notches noemt Noctua dit. Dit zou een grotere airflow met een lagere geluidsproductie moeten opleveren. De bladen van de Xigmatek XLF-F1453 zijn gemaakt van doorzichtig oranje plastic. Ook zijn er blauwe ledjes in het frame bevestigd en tezamen geeft dit een fraai effect. Buiten deze twee modellen zijn de prestaties van de casefans interessanter.

Een opvallend resultaat is de geluidsproductie. Hoewel er echt stille exemplaren tussen zitten, is het gros luidruchtiger dan 32 dB. Dat is al een groot verschil met de Scythe Slip Stream 500 rpm die 20 dB produceert. Helaas is de airflow minimaal door de 500 omwentelingen per minuut. Nummer twee is de Scythe Slip Stream die 800 rpm draait. De airflow die het 800 rpm model produceert is beduidend meer, de CFM/dB verhouding is dan ook aanmerkelijk beter.

Kijken wij naar de fan die niet het stilst is maar juist de meeste lucht kan verplaatsen dan wordt het eentonig want hier is wederom Scythe winnaar. De Slip Stream 1700 rpm fan scoort met 114,6 CFM beter dan de Noiseblocker PK-3, die als tweede eindigt. De derde plek neem de Noctua NF-P14 FLX in. Opvallend is dat de maximale luchtverplaatsing lager is dan die van 120 mm ventilatoren. Toch is het logisch dat de CFM/dB verhouding hier nog groter is dan bij kleinere fan afmetingen. Eenmaal ronddraaien levert meer luchtverplaatsing op puur door de grotere fanbladen. De ventilator kan dus langzamer draaien en daarmee stiller zijn. Hadden wij al gezegd dat het eentonig werd. Exact dezelfde modellen als bovenstaande zijn namelijk ook de drie modellen met de beste CFM/dB verhouding. Ofwel de Scythe Slip Stream 1700 rpm is de meest efficiënte, gevolgd door de Noiseblocker PK-3 en de Noctua NF-P14 FLX. De Noctua - met ruim 24 euro relatief duur- is van deze drie in elke situatie verreweg stiller.

De Hardware.Info Gold Award gaat echter wederom naar Scythe. Met een gemiddelde prijs van net geen 12 euro krijg je hier veel waarde voor je geld.. De Noiseblocker zweeft qua prestaties en prijs tussen de Scythe en Noctua in en ontvangt een Silver Award.

Scythe Slip Stream 140mm 1700rpm
Scythe is met de Slip Stream 1700 rpm wederom Gold Award winnaar

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm
Silver Award winaar is de Noiseblocker PK-3

140 mm: Luchtverplaatsing high-speed

140 mm: Luchtverplaasting low-speed

140 mm: Geluidsproductie high-speed

140 mm: Geluidsproductie low-speed

140 mm: CFM per DB high-speed

140 mm: CFM per DB low-speed

Bijzondere modellen

Meestal is een fan van plastic gemaakt. Sterker nog, er zijn maar weinig fans die van andere materialen gemaakt zijn. Titan heeft echter een hele serie aluminium fans op de markt gebracht. Het gaat hier wel enkel om het frame. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want hoewel aluminium relatief licht is zouden de bladen alsnog te zwaar zijn om door het relatief zwakke magnetische veld te kunnen draaien. Het effect van dit materiaal is dat het een opvallende verschijning is. En al is het duurder dan plastic, toch heeft dat geen (groot) effect gehad op de prijs. Voor de Titan 92 mm TFD-A9225M12C aluminium frame fan moet je gemiddeld €7,50 neerleggen. Kortom, voor de prijs hoef je het niet te laten. Kennelijk heeft Titan een goede deal met een aluminiumfabrikant kunnen sluiten.

Titan Aluminum Frame Fan 120mm 2000rpm
Titan heeft casefans waarbij het frame is gemaakt van aluminium.

Wie nog meer wilt opvallen kan dat ook doen met een led fan. Opvallend is dat er nu 'slechts' 33 exemplaren met led verlichting bij zitten van in totaal negen verschillende merken en dit aantal is ook nog eens verdeeld over alle fangroottes. Dat is niet veel aangezien er voorheen beduidend meer merken actief met led fans waren. De hype rond deze casefans lijkt dan ook wat over te zijn. Opvallen kan ook zonder leds of aluminium frames. Het merendeel van de geteste casefans heeft een zwart frame en zwart gekleurde bladen. Wie een andere kleur kan waarderen heeft evenwel voldoende keus. Zo zijn er meerdere merken die een zwart frame combineren met anders gekleurde vinnen. Een voorbeeld hiervan is Fractal Design. Zij combineren een zwart frame met witte bladen, welke kleurlijn zij in al hun producten doortrekken. Een ander merk - SilenX - heeft een tweetal goudkleurige modellen ingestuurd. Zowel het frame als de bladen zijn voorzien van mat goud. Hoewel deze uitvoering van dichtbij er goedkoop uitziet is het op een afstand een leuk gezicht.

SilenX Ixtrema Pro Series 120
Voor de liefhebbers: goudkleurige fans bij SilenX.

Conclusie

In de inleiding schreven wij het al, maar er is werkelijk voor iedere toepassing een geschikte fan te vinden. Zoek je meer een casefan voor uiterlijk vertoon, dan slaag je in de 120 mm groep waarschijnlijk het best. Niet alleen zijn er meerdere led fans voorhanden, ook opvallend gekleurde en andersoortige types zijn beschikbaar. Kies je voor prestaties, dan zijn er in alle vier groepen voldoende modellen. De testresultaten van alle 169 geteste fans kan je op je gemak in onze productdatabase vergelijken. En niet alleen van de nu geteste fans, maar ook de vorig jaar geteste 122 casefans. Op die manier kan je de juiste casefan voor jouw budget, voorkeur en behuizing selecteren.


SilverStone FM123
Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm
Scythe Slip Stream 140mm 1700rpm


Silverstone FN83
Fractal Design Silent Fan 92
Titan TFD-9225L12S
Be Quiet Silent Fan PWM 120mm
Noiseblocker PK-3


Besproken producten

Vergelijk alle producten

Vergelijk  

Product

Prijs

Aerocool V12 Blackline Edition 120mm

Aerocool V12 Blackline Edition 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Aerocool V14 Blackline Edition 140mm

Aerocool V14 Blackline Edition 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa Amber Ultra Quiet Fan 80mm

Akasa Amber Ultra Quiet Fan 80mm

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa Amber Ultra Quiet Fan 92mm

Akasa Amber Ultra Quiet Fan 92mm

 • 92 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa Amber Ultra Quiet Fan 120mm

Akasa Amber Ultra Quiet Fan 120mm

 • 120 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa Apache Black PWM 120mm 1300rpm

Akasa Apache Black PWM 120mm 1300rpm

 • 120 mm
 • 1300 rpm

16,88 €

2 winkels
Akasa White LED Quiet Fan 80mm

Akasa White LED Quiet Fan 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa White LED Quiet Fan 120mm

Akasa White LED Quiet Fan 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Akasa White LED Quiet Fan 140mm

Akasa White LED Quiet Fan 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Antec Pro 92mm DBB

Antec Pro 92mm DBB

 • 92 mm
 • 2600 rpm
Niet verkrijgbaar
Antec SmartCool 120mm

Antec SmartCool 120mm

 • 120 mm
 • 1720 rpm
Niet verkrijgbaar
Antec TriCool 80mm Blue

Antec TriCool 80mm Blue

 • 80 mm
 • 2600 rpm
Niet verkrijgbaar
Antec TriCool 120mm Trilight

Antec TriCool 120mm Trilight

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Silent Wings PWM 80mm

Be quiet! Silent Wings PWM 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! Silent Wings PWM 92mm

Be quiet! Silent Wings PWM 92mm

 • 92 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

Be quiet! Silent Wings PWM 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! SilentWings USC 80mm

Be quiet! SilentWings USC 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! SilentWings USC 92mm

Be quiet! SilentWings USC 92mm

 • 92 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! SilentWings USC 120mm

Be quiet! SilentWings USC 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Be quiet! SilentWings USC 140mm

Be quiet! SilentWings USC 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Chieftec 80mm Ball Bearing 2200rpm PWM

Chieftec 80mm Ball Bearing 2200rpm PWM

 • 80 mm
 • 3000 rpm

8,04 €

1 winkel
Chieftec 92mm Ball Bearing 2200rpm PWM

Chieftec 92mm Ball Bearing 2200rpm PWM

 • 92 mm
 • 2600 rpm
Niet verkrijgbaar
Chieftec 120mm Ball Bearing 1650rpm PWM

Chieftec 120mm Ball Bearing 1650rpm PWM

 • 120 mm
 • 1650 rpm
Niet verkrijgbaar
CoolAge Hi-Quality DC Fan 120mm

CoolAge Hi-Quality DC Fan 120mm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master 80mm LED Blue Sleeve On/Off +Panel

Cooler Master 80mm LED Blue Sleeve On/Off +Panel

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master 80mm One Ball Bearing

Cooler Master 80mm One Ball Bearing

 • 80 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master 80mm Sleeve Bearing

Cooler Master 80mm Sleeve Bearing

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master 120mm Sleeve Bearing

Cooler Master 120mm Sleeve Bearing

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Blade Master 80mm

Cooler Master Blade Master 80mm

 • 80 mm
 • 3000 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Blade Master 92mm

Cooler Master Blade Master 92mm

 • 92 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Blade Master 120mm

Cooler Master Blade Master 120mm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Excalibur 120mm

Cooler Master Excalibur 120mm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Casefan 80mm Red

Cooler Master Neon LED Casefan 80mm Red

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Fan 80mm Blue

Cooler Master Neon LED Fan 80mm Blue

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Fan 80mm Green

Cooler Master Neon LED Fan 80mm Green

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Fan 120mm Blue

Cooler Master Neon LED Fan 120mm Blue

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Fan 120mm Green

Cooler Master Neon LED Fan 120mm Green

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Neon LED Fan 120mm Red

Cooler Master Neon LED Fan 120mm Red

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Ultra Silent 80mm

Cooler Master Ultra Silent 80mm

 • 80 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Cooler Master Ultra Silent 120mm

Cooler Master Ultra Silent 120mm

 • 120 mm
 • 720 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Apollish Blue 120mm

Enermax Apollish Blue 120mm

 • 120 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Apollish Green 120mm

Enermax Apollish Green 120mm

 • 120 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Apollish Red 120mm

Enermax Apollish Red 120mm

 • 120 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Apollish Silver 120mm

Enermax Apollish Silver 120mm

 • 120 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Cluster 80mm

Enermax Cluster 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Cluster 120mm

Enermax Cluster 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Gold Award Enermax Everest 80mm

Enermax Everest 80mm

 • 80 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Magma 80mm

Enermax Magma 80mm

 • 80 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Enermax Magma 120mm

Enermax Magma 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Englide n.Zero Noise 120mm

Englide n.Zero Noise 120mm

 • 120 mm
 • 980 rpm
Niet verkrijgbaar
Englide n.Zero Noise Classic 80mm

Englide n.Zero Noise Classic 80mm

 • 80 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Fan 80mm

Fractal Design Silent Fan 80mm

 • 80 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Fractal Design Silent Fan 92mm

Fractal Design Silent Fan 92mm

 • 92 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Fan 140mm

Fractal Design Silent Fan 140mm

 • 140 mm
 • 600 rpm
Niet verkrijgbaar
Fractal Design Silent Series 120mm

Fractal Design Silent Series 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 8 PWM

Gelid Silent 8 PWM

 • 80 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 8 TC

Gelid Silent 8 TC

 • 80 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 9 PWM

Gelid Silent 9 PWM

 • 92 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 9 TC

Gelid Silent 9 TC

 • 92 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 12 PWM

Gelid Silent 12 PWM

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Silent 12 TC

Gelid Silent 12 TC

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Wing 8

Gelid Wing 8

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Wing 9

Gelid Wing 9

 • 92 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Gelid Wing 12

Gelid Wing 12

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus PWM Series 92mm

Nexus PWM Series 92mm

 • 92 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Real Silent Case Fan 80mm

Nexus Real Silent Case Fan 80mm

 • 80 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Real Silent Case Fan 80mm PWM

Nexus Real Silent Case Fan 80mm PWM

 • 80 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Real Silent Case Fan 92mm

Nexus Real Silent Case Fan 92mm

 • 92 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Real Silent Case Fan 120mm Orange

Nexus Real Silent Case Fan 120mm Orange

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Nexus Real Silent Case Fan 120mm PWM

Nexus Real Silent Case Fan 120mm PWM

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Silent Fan Blue LED 120mm

Nexus Silent Fan Blue LED 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Nexus Silent Fan White LED 120mm

Nexus Silent Fan White LED 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Noctua NF-B9-1600 92mm

Noctua NF-B9-1600 92mm

 • 92 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Noctua NF-P12 120mm

Noctua NF-P12 120mm

 • 120 mm
 • 1300 rpm

23,94 €

3 winkels
Noctua NF-P14 FLX 140mm

Noctua NF-P14 FLX 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Noctua NF-R8 80mm

Noctua NF-R8 80mm

 • 80 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Noctua NF-S12B FLX 120mm

Noctua NF-S12B FLX 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-1 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-1 140mm

 • 140 mm
 • 700 rpm

21,00 €

1 winkel
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-2 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-2 140mm

 • 140 mm
 • 1200 rpm

21,00 €

1 winkel
Silver Award Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PK-3 140mm

 • 140 mm
 • 1700 rpm

21,00 €

1 winkel
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-1 120mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-1 120mm

 • 120 mm
 • 900 rpm
Niet verkrijgbaar
Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-2 120mm

Noiseblocker NB-BlackSilentPro PL-2 120mm

 • 120 mm
 • 1400 rpm

27,44 €

2 winkels
Papst 3412 N/2GLE 92mm

Papst 3412 N/2GLE 92mm

 • 92 mm
 • 1950 rpm
Niet verkrijgbaar
Papst 4412 F/2GLLE 120mm

Papst 4412 F/2GLLE 120mm

 • 120 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Papst 8412N/2GLE

Papst 8412N/2GLE

 • 80 mm
 • 1500 rpm

18,90 €

1 winkel
Recom Black Blower 80mm

Recom Black Blower 80mm

 • 80 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Recom Black Blower 120mm

Recom Black Blower 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Recom Casefan 14025B 140mm

Recom Casefan 14025B 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Recom Yellow Blower 80mm

Recom Yellow Blower 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Recom Yellow Blower 92mm

Recom Yellow Blower 92mm

 • 92 mm
 • 1900 rpm
Niet verkrijgbaar
Recom Yellow Blower 120mm

Recom Yellow Blower 120mm

 • 120 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Revoltec AirGuard 80mm

Revoltec AirGuard 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm

8,90 €

1 winkel
Revoltec AirGuard 92mm

Revoltec AirGuard 92mm

 • 92 mm
 • 2000 rpm

9,52 €

1 winkel
Revoltec AirGuard 120mm

Revoltec AirGuard 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm

11,77 €

1 winkel
Scythe Gentle Typhoon 120mm 500rpm

Scythe Gentle Typhoon 120mm 500rpm

 • 120 mm
 • 500 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Gentle Typhoon 120mm 1850rpm

Scythe Gentle Typhoon 120mm 1850rpm

 • 120 mm
 • 1850 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Scythe Kama Flow 2

Scythe Kama Flow 2

 • 80 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 80mm 2200rpm

Scythe Kama Flow 2 80mm 2200rpm

 • 80 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 92mm 1200rpm

Scythe Kama Flow 2 92mm 1200rpm

 • 92 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 92mm 1700rpm

Scythe Kama Flow 2 92mm 1700rpm

 • 92 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 92mm 2200rpm

Scythe Kama Flow 2 92mm 2200rpm

 • 92 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 120mm 900rpm

Scythe Kama Flow 2 120mm 900rpm

 • 120 mm
 • 900 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 120mm 1400rpm

Scythe Kama Flow 2 120mm 1400rpm

 • 120 mm
 • 1400 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 2 120mm 1900rpm

Scythe Kama Flow 2 120mm 1900rpm

 • 120 mm
 • 1900 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Kama Flow 80mm

Scythe Kama Flow 80mm

 • 80 mm
 • 2900 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe S-Flex 120mm 800rpm

Scythe S-Flex 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe S-Flex 120mm 1900rpm

Scythe S-Flex 120mm 1900rpm

 • 120 mm
 • 1900 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 80mm 1000rpm

Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 80mm 1000rpm

 • 80 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 80mm 2800rpm

Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 80mm 2800rpm

 • 80 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 92mm 1000rpm

Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 92mm 1000rpm

 • 92 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 92mm 2500rpm

Scythe S-Flex Fluid Dynamic Bearing 92mm 2500rpm

 • 92 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

Scythe Slip Stream 120mm 800rpm

 • 120 mm
 • 800 rpm

14,91 €

2 winkels
Gold Award Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm

Scythe Slip Stream 120mm 1600rpm

 • 120 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140mm 500rpm

Scythe Slip Stream 140mm 500rpm

 • 140 mm
 • 500 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140mm 800rpm

Scythe Slip Stream 140mm 800rpm

 • 140 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream 140mm 1200rpm

Scythe Slip Stream 140mm 1200rpm

 • 140 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Gold Award Scythe Slip Stream 140mm 1700rpm

Scythe Slip Stream 140mm 1700rpm

 • 140 mm
 • 1700 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream Slim 120mm 1200rpm

Scythe Slip Stream Slim 120mm 1200rpm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
Scythe Slip Stream Slim 120mm 2000rpm

Scythe Slip Stream Slim 120mm 2000rpm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Excellent Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure

Scythe Ultra Kaze 120mm 3000rpm High Pressure

 • 120 mm
 • 3000 rpm

11,94 €

4 winkels
Sharkoon Silent Eagle 1000 80

Sharkoon Silent Eagle 1000 80

 • 80 mm
 • 1000 rpm

15,79 €

1 winkel
Sharkoon Silent Eagle 1000 LED 120mm

Sharkoon Silent Eagle 1000 LED 120mm

 • 120 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle 1500

Sharkoon Silent Eagle 1500

 • 92 mm
 • 1500 rpm

7,94 €

3 winkels
Sharkoon Silent Eagle LED 2000 80mm

Sharkoon Silent Eagle LED 2000 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Sharkoon Silent Eagle SE 120mm

Sharkoon Silent Eagle SE 120mm

 • 120 mm
 • 1200 rpm

20,84 €

1 winkel
Silentmaxx Silent Fan 120mm 1200rpm

Silentmaxx Silent Fan 120mm 1200rpm

 • 120 mm
 • 1200 rpm
Niet verkrijgbaar
SilenX Ixtrema Pro 120mm 46 cfm

SilenX Ixtrema Pro 120mm 46 cfm

 • 120 mm
 • 1100 rpm
Niet verkrijgbaar
SilenX Ixtrema Pro Series 120

SilenX Ixtrema Pro Series 120

 • 120 mm
 • 800 rpm
Niet verkrijgbaar
Gold Award SilverStone FM123 120mm

SilverStone FM123 120mm

 • 120 mm
 • 2600 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award SilverStone FN83 80mm

SilverStone FN83 80mm

 • 80 mm
 • 1600 rpm
Niet verkrijgbaar
SilverStone Suscool 81 Thermal Controlled 80mm

SilverStone Suscool 81 Thermal Controlled 80mm

 • 80 mm
 • 1750 rpm
Niet verkrijgbaar
SilverStone Suscool Thermal Controlled 120mm

SilverStone Suscool Thermal Controlled 120mm

 • 120 mm
 • 950 rpm
Niet verkrijgbaar
Spire Blue Star 80mm

Spire Blue Star 80mm

 • 80 mm
 • 3500 rpm
Niet verkrijgbaar
Spire Blue Star 92mm

Spire Blue Star 92mm

 • 92 mm
 • 3500 rpm
Niet verkrijgbaar
Spire BlueStar DC 80mm

Spire BlueStar DC 80mm

 • 80 mm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Spire Cooling Fan 92mm

Spire Cooling Fan 92mm

 • 92 mm
Niet verkrijgbaar
Spire Cooling Fan 120mm

Spire Cooling Fan 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm

9,00 €

2 winkels
Spire Cooling Fan 140mm

Spire Cooling Fan 140mm

 • 140 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Aluminum Frame Fan

Titan Aluminum Frame Fan

 • 120 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Aluminum Frame Fan 80mm

Titan Aluminum Frame Fan 80mm

 • 80 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Aluminum Frame Fan 80mm 2500rpm

Titan Aluminum Frame Fan 80mm 2500rpm

 • 80 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Aluminum Frame Fan 92mm

Titan Aluminum Frame Fan 92mm

 • 92 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Aluminum Frame Fan 120mm 2000rpm

Titan Aluminum Frame Fan 120mm 2000rpm

 • 120 mm
 • 2000 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan Case Fan Aluminium 92mm

Titan Case Fan Aluminium 92mm

 • 92 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan DC Fan 80mm (8015M12Z)

Titan DC Fan 80mm (8015M12Z)

 • 80 mm
Niet verkrijgbaar
Titan DC Fan 80mm (8025M12Z)

Titan DC Fan 80mm (8025M12Z)

 • 80 mm
 • 2500 rpm

11,90 €

1 winkel
Titan DC Fan 92mm

Titan DC Fan 92mm

 • 92 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan DC Fan 120mm (12025H12ZP)

Titan DC Fan 120mm (12025H12ZP)

 • 120 mm
 • 2600 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan DC Fan 120mm (12025SL12Z)

Titan DC Fan 120mm (12025SL12Z)

 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Titan TFD-8025M12C 80mm

Titan TFD-8025M12C 80mm

 • 80 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Silver Award Titan TFD-9225L12S 92mm

Titan TFD-9225L12S 92mm

 • 92 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Titan TFD-12025M12B 120mm

Titan TFD-12025M12B 120mm

 • 120 mm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek CLF Crystal 80

Xigmatek CLF Crystal 80

 • 80 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek CLF Crystal 120

Xigmatek CLF Crystal 120

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek CLF Crystal 140

Xigmatek CLF Crystal 140

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek XLF-F1253 120mm

Xigmatek XLF-F1253 120mm

 • 120 mm
 • 1500 rpm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek XLF-F1453 140mm

Xigmatek XLF-F1453 140mm

 • 140 mm
 • 1000 rpm
Niet verkrijgbaar
Xigmatek XLF 80mm

Xigmatek XLF 80mm

 • 80 mm
 • 2200 rpm
Niet verkrijgbaar
Xilence 80mm Red Wing PWM

Xilence 80mm Red Wing PWM

 • 80 mm
 • 1800 rpm

6,98 €

1 winkel
Xilence 92mm Red Wing PWM

Xilence 92mm Red Wing PWM

 • 92 mm
 • 1800 rpm

35,54 €

1 winkel
Xilence 120mm Red Wing PWM

Xilence 120mm Red Wing PWM

 • 120 mm
 • 1500 rpm

10,90 €

1 winkel
Xilence 140mm Black PWM

Xilence 140mm Black PWM

 • 140 mm
 • 1300 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F1 80mm Blue

Zalman ZM-F1 80mm Blue

 • 80 mm
 • 2500 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F1 Plus 80mm

Zalman ZM-F1 Plus 80mm

 • 80 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F2 92mm Blue

Zalman ZM-F2 92mm Blue

 • 92 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F2 Plus 92mm

Zalman ZM-F2 Plus 92mm

 • 92 mm
 • 2800 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F3 120mm

Zalman ZM-F3 120mm

 • 120 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
Zalman ZM-F3 120mm Green

Zalman ZM-F3 120mm Green

 • 120 mm
 • 1800 rpm
Niet verkrijgbaar
0
*